Dział poświęcony tematowi kontroli recept lekarskich u farmaceuty.
Zablokowany
  • 2392 / 663 / 0
To jest proste jak budowa cepa - jak masz papiery i recki wstecz choćby z IKP to w 80% wypiszą Ci to co chcesz. A jak nie masz recek wstecz to prawdpopobonie chcesz załątwić ten lek żeby się naćpać - wtedy sobie radź sam, jakims cudem każdy na tym forum który ćpa wie jak zdobyć temat czy to od lekarza czy przez czarny rynek. Dla chcącego nic trudnego. Jak masz zamiar płakać w temacie o e receptach że cchesz się naćpać ale nie jesteś w stanie sobie zorganizować tego co chcesz najwidoczniej nie jesteś gotowy na branie tego.
Poza tym szczerze Ci powiem że jak naprawdę masz problem i jasne podstawy to brania czegoś no nie wiem np DHC bo np masz silny ból na który wszyscy Ci piszą tramal a Ty go źle tolerujesz wolałbyś DHC ale za chiny przez brak wiedzy nikt Ci nie chce go przypisać - opisz wtedy to tutaj, powiedz jakie masz podstawki i są duże szanse że jakiś użytkownik Ci pomoże albo jak w moim przypadku sam lekarz sie do Ciebie zgłosi oferując Ci pomoc.

@nawachajka Czyli co masz lekarza który jesli np mimo pokazania recek i papierów odmówi wypisania Oksykodonu to odda pieniądze ??
Ostatnio zmieniony 28 kwietnia 2021 przez WujekMorda, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 867 / 253 / 0
27 kwietnia 2021krzychv pisze:
Nie podawajcie na lewo i prawo lekarzy którzy wypisują leki bez problemów
Imo posty z prośbami o takie namiary powinny być w tym wątku zabronione; co najmniej usuwane albo i karane warnami.
Raz półgłówka uwierał podgłówek, całą noc doskwierał mu ból,
lecz na zdrowiu ucierpiał w połowie, bo główki miał tylko pół.
Morał: doznajemy przykrości proporcjonalnie do świadomości.
  • 75 / 2 / 0
Jak z receptami na tramal? Da się ogarnąć na tych portalach na luzie bez jakiejś dokumentacji medycznej?

Druga sprawa to jak chce dajmy na to benzo to wystarczą recepty i IKP w pdf? I czy jak mam tam alpre to zamiast niej mogę wziąć klony czy lorki?

I jak z pregabaliną oraz prometazyną, da się to wziąć w pakiecie z innymi lekami?
  • 12785 / 2474 / 0
Musisz jakoś uzasadnić chęć (a właściwie potrzebę) zmiany benzo na inne. Nie możesz mieć nastawienia "chcę spróbować klona" / "lora".
  • 1198 / 142 / 0
Ogarnąć się da i bez papierów żadnych benzo jakie się chce i tramal w każdej postaci. Kwestia gdzie, bo można stracic latwo kasę jak się uderzy do nieodpowiedniej osoby
  • 2087 / 346 / 0
Dziś moja przychodnia nie działa, przekierowano mnie do innej jednostki. Mam się spodziewać telefonu od (obcego) lekarza w ciągu 1.5godz. Potrzebuję benzodiazepiny najlepiej klonazepam myślicie, że skoro nie widzi karty choroby to może wypisać? Wystarczy, że w sytuacjach ogromnego stresu to czasami dostaje od swojego dr i tyle? Czy klona to ciężko raczej. 1 op 2mg :tabletki:

ed: dostałem wszystko bez problemu w ciągu 1h. 1 op klonazepam 2mg i na wszelki pregabalina 150 duża paka.
jezus_chytrus w wątku o Medycznej Marihuanie napisał: "Działanie mocno narkotyczne więc raczej w aptekach się nie pojawi"
  • 1174 / 228 / 23
Jak to jest z receptami na z-drugs? Mam dużo recek wstecz, ale chyba mi nie powinni przepisać, bo to leki z naciskiem na jednorazowe krótkie leczenie? Jak napiszę bezsenność to raczej nie przejdzie.
  • 2392 / 663 / 0
Ale o czym ty piszesz ? Nie ma czegoś takiego ...
02 maja 2021Kazuy4 pisze:
Dziś moja przychodnia nie działa, przekierowano mnie do innej jednostki. Mam się spodziewać telefonu od (obcego) lekarza w ciągu 1.5godz. Potrzebuję benzodiazepiny najlepiej klonazepam myślicie, że skoro nie widzi karty choroby to może wypisać? Wystarczy, że w sytuacjach ogromnego stresu to czasami dostaje od swojego dr i tyle? Czy klona to ciężko raczej. 1 op 2mg :tabletki:

ed: dostałem wszystko bez problemu w ciągu 1h. 1 op klonazepam 2mg i na wszelki pregabalina 150 duża paka.
O jakiej Ty przychodni piszesz ? O jakieś płatnej e - wizyta itd czy o swojej przychodni normalnie ?? Jesli tak czym to się różni od wizyty u rodzinnego ??
  • 2087 / 346 / 0
Piszę o telewizycie u normalnego internisty w zwykłej przychodni.
jezus_chytrus w wątku o Medycznej Marihuanie napisał: "Działanie mocno narkotyczne więc raczej w aptekach się nie pojawi"
  • 613 / 187 / 0
28 kwietnia 2021Arabella841 pisze:
27 kwietnia 2021krzychv pisze:
Nie podawajcie na lewo i prawo lekarzy którzy wypisują leki bez problemów
Imo posty z prośbami o takie namiary powinny być w tym wątku zabronione; co najmniej usuwane albo i karane warnami.
Zgadzam się, to trochę podchodzi pod obowiązujący zakaz handlu na forum. Jak będą się takie wpisy powtarzać to będziemy, a przynajmniej ja będę, usuwać.
Zablokowany
Artykuły
Newsy
Największa taka operacja w historii Chile. Przejęto 100 ton narkotyków

Władze Chile poinformowały w poniedziałek o przejęciu rekordowej ilości ponad 100 ton narkotyków, głównie kokainy i ketaminy. Ukryte były w transportach drewna, które miały popłynąć między innymi do USA i Europy - przekazały miejscowe media.

Powiedziała policji, że ktoś ją śledzi. Została zatrzymana za... posiadanie narkotyków

Zaalarmowała policję, że ktoś ją śledzi – usłyszała zarzuty za posiadanie narkotyków. 31-latka z Dobroszyc poprosiła funkcjonariuszy o pilną pomoc. Jak się okazało, jej zachowanie mogło mieć związek z działaniem substancji psychoaktywnych. Oleśniccy policjanci zostali postawieni na nogi przez 31-letnią kobietę z Dobroszyc. Spanikowana zgłaszająca poinformowała funkcjonariuszy, że śledzą ją podejrzani mężczyźni. Na dodatek grożą jej i wyzywają. Kobieta wyraźnie obawiała się o swoje bezpieczeństwo i prosiła o natychmiastową pomoc.

Są narkotyki, których zażycie prowadzi do przestępstwa częściej, niż innych. Wyniki badania

Nowe badanie opublikowane w „Journal of Psychopharmacology” pokazuje wpływ substancji psychoaktywnych na zachowania przestępcze. Okazuje się, że zażywanie niektórych środków wiąże się z niższym ryzykiem zatrzymań, zaś inne wykazują silne związki z różnymi kategoriami przestępstw.