Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
Ogólnie to stan schizowanego, nieogarniającego szamana mnie ciekawi. Chciałbym kiedyś go doświadczyć
Zauważyłam, że jak się robi za grubo - a robiło się niejednokrotnie, raz nawet na granicy obłędu - to takie turbo fazy koniec końców się bardziej później rozkminia i coś z nich wyciąga, bo zazwyczaj mózg wtedy bezwarunkowo rzyga tym, czego niekoniecznie chcielibyśmy dotykać, a nie mamy na to wpływu i trzeba się temu stawić. Po wszystkim człowiek jakiś taki lżejszy, jak mu już ulży.
Te wizualne fazki ze znajomymi typu "ej, popatrzcie na sufit" są śmieszne, fajnie się pośmiać, wiadomo. Zarówno z wiekiem, jak i z upływającym czasem użytkowania grzybów wymagam od nich czegoś więcej, niż tylko heheszków. Przestałam też wrzucać w niezbyt rozsądnych odstępach, jak to niestety bywało wcześniej.
Pytanie tylko czy da radę taką fazę mimo wszystko doprowadzić do końca, nowicjuszom nie polecam wymyślnych miksów, nawet jest tego dodatkowego dragu już wielokrotnie próbowali osobno, bo naprawdę można się zdziwić.
A jeżeli już to delikatnie, co by nie przedobrzyć, co za dużo to i świnia nie przeżuje.
Mój ulubiony to wciąż ten, z małą domieszką MDMA.
Zachody słońca są tam piękne, i praktycznie nikt tam nie chodzi.
Ja od początku zainteresowania grzybami bardziej chcę coś z nich wyciągnąć. Ćpanie dla ćpania jest spoko, ale ja lubię mieć jakiś cel
Jak najbardziej mogą leżeć w szafce dobrze zabezpieczone, w ciemności, bez dostępu powietrza i wilgotności.
U mnie zabezpieczone w dokładnie taki sposób trzymają się bardzo dobrze, jedyne o czym należy pamiętać przy takim przechowywaniu to dobre wysuszenie grzybów przed schowaniem ich.
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Po zjedzeniu tego grzyba zaczniesz widzieć „malutkich ludzi”. A nawet nie zawiera psychodelików
Wyobraź sobie, że po zjedzeniu dziko rosnącego grzyba nagle zaczynasz dostrzegać wokół siebie… miniaturowe postaci. To jednak nie wina znanych substancji psychodelicznych – przypadek Lanmaoa asiatica całkowicie przeczy chemicznej logice.
Psylocybina i medytacja w jednym badaniu klinicznym
USC uruchamia pierwszy w swojej historii kliniczny eksperyment z psylocybiną. Badanie finansowane przez agencję ARPA-H sprawdzi, czy ośmiotygodniowy trening uważności wzmacnia efekty terapii psylocybinowej u zdrowych dorosłych – i co to może oznaczać dla przyszłości psychiatrii.
Konopie w leczeniu demencji. Naukowcy wskazują dwa związki
Doustna kombinacja oczyszczonego THC i CBD istotnie zmniejsza pobudzenie u seniorów z zaawansowaną demencją – wynika z badania LiBBY zaprezentowanego na konferencji Alzheimer’s Association International Conference w Londynie.