Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 24 / 1 / 0
Czy są jakieś przeciwwskazania co do inhibitorow Mao a arylcykloheksaminami?
  • 336 / 114 / 3
Dla selegilinowych Nerdów załączam plik w pdf-ie Charakterystyka produktu leczniczego Segan 5 mg tabletki. Piszą tam o wiele więcej niż w ulotce dla pacjenta.

Wybrane fragmenty:
Lek nasila również działanie amantadyny, leków antycholinergicznych i alkoholu.
Selegilina nasila działanie katecholamin (dopaminy, epinefryny, norepinefryny).
Nie zgłoszono żadnych przypadków przedawkowania. Jednakże ciężkie objawy niedociśnienia oraz pobudzenie psychoruchowe zaobserwowano przy spożyciu selegiliny w dawce 600 mg na dzień.
Dostępność biologiczna selegiliny zwiększa się 3-4 krotnie gdy jest ona podawana razem z pokarmem.
Efekt zahamowania aktywności enzymu MAO-B występuje po pojedynczej dawca 10 mg i trwa przez ok. 24 godz.
Segan_tabl_5mg.pdf
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 18 / 1 / 0
Witam. Mam takie pytanko obecnie jestem na 300mg Moklaru do tego biore Pronoran 50mg. Mysle o tyl zeby dorzucic 5mg Seganu do mojego mixu.Ktos cos podpowie? Jak takie polaczenie moze sie spisywac?

Dzieki
  • 785 / 16 / 0
27 kwietnia 2021TesterDragow pisze:
Witam. Mam takie pytanko obecnie jestem na 300mg Moklaru do tego biore Pronoran 50mg. Mysle o tyl zeby dorzucic 5mg Seganu do mojego mixu.Ktos cos podpowie? Jak takie polaczenie moze sie spisywac?

Dzieki
Jak się czujesz na miksie moklo i pronoran?
  • 18 / 1 / 0
Powiem Ci ze calkiem zacnie, pewnosc siebie mam bardzo na plus, jestem rozgadany jak rzadko kiedy. Co zauwazylem tez to to ze jestem duzo spokojniejszy i mam zimna glowe nie nakrecam sie juz na byle co i nie wybiegam myslami daleko w przyszlosc. Mix daje dosc sporo energi i checi do dzialania, nie jest to na zasadzie ze o ch.j musze cos zrobic i mnie rozpiera ale poprostu chce cos robic. Zadnego jakiegos rozdraznienia nie mam o ktorym slyszalem ze sie pojawia. Chwale sobie to polaczenie naprawde, najwazniejsze jest to ze lęk mi calkiem zbilo. Wedlug mnie o wiele lepiej dziala niz przereklamowany CRF. Probowalem dolozyc Seganu 5mg z rana ale to juz chyba bylo za duzo, humor mi sie zepsul i czulem takie napiecie w bani, podejzewam ze sam Piribedil odpowiednio dopamine podbil.
  • 280 / 14 / 0
Ja podjąłem decyzję. Biorę z rana czerwoną miarkę sele w celu tłumienia głodu nikotynowego. Na razie celuję w 7 dni, aby przetrwać to najgorsze. Rano wziąłem w/w dawkę teraz spaliłem ostatniego papierosa. Zobaczymy...
  • 2916 / 627 / 0
07 kwietnia 2021Pregabalina pisze:
Czy są jakieś przeciwwskazania co do inhibitorow Mao a arylcykloheksaminami?
Większy wplyw na ciśnienie
KONTAKT PW + PRIVNOTE.COM
  • 62 / 6 / 0
24 czerwca 2021pospolitypijak pisze:
Ja podjąłem decyzję. Biorę z rana czerwoną miarkę sele w celu tłumienia głodu nikotynowego. Na razie celuję w 7 dni, aby przetrwać to najgorsze. Rano wziąłem w/w dawkę teraz spaliłem ostatniego papierosa. Zobaczymy...
I jak idzie?
  • 16 / 2 / 0
Po jakim czasie lek wam zaskoczył? Biorę dwa tygodnie i zastanawiam się czy dać mu jeszcze czas.
  • 336 / 114 / 3
12 lipca 2021Wloczykijek pisze:
Po jakim czasie lek wam zaskoczył? Biorę dwa tygodnie i zastanawiam się czy dać mu jeszcze czas.
Nie napisałeś: jaka dawka, w jaki sposób przyjmujesz (doustnie, podjęzkowo czy jeszcze w inny sposób), czy bierzesz jeszcze jakieś leki i z jakiego powodu bierzesz. Szukasz jasnowidza, czy co?

Napisz porządnie o swoim leczeniu to otrzymasz odpowiedź.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Alkohol ma zniknąć z pola widzenia? Jest petycja do resortu zdrowia

Polska Organizacja Przemysłu i Handlu Naftowego (POPiHN) złożyła w Ministerstwie Zdrowia petycję, w której proponuje wprowadzenie jednolitych zasad tzw. sprzedaży bezwitrynowej alkoholu. To rozwiązanie nie polega na zakazie sprzedaży ani na ograniczaniu konkretnych kanałów dystrybucji. Chodzi o to, by alkohol nie był eksponowany wprost w przestrzeni zakupowej.

Dentysta od razu pozna, czy paliłeś marihuanę. Kilka ważnych szczegółów

Coraz więcej pacjentów siada na fotelu "po skręcie", licząc na mniejszy stres. Tymczasem stomatolodzy i badacze alarmują: regularne używanie marihuany może odbić się na zębach i dziąsłach, a przed zabiegami potrafi skomplikować działanie znieczulenia. Na liście konsekwencji pojawiają się nie tylko ubytki i utrata zębów, ale też sygnały związane z nowotworami jamy ustnej.

Depenalizacja 3 gramów marihuany i rynek regulowany. Treść Dezyderatu nr 176

20 listopada 2025 roku Komisja do Spraw Petycji uchwaliła Dezyderat nr 176, skierowany do Prezesa Rady Ministrów. Dokument, oparty na petycji obywatelskiej, wzywa rząd do przeprowadzenia systemowej analizy depenalizacji posiadania do 3 gramów marihuany na własny użytek. W treści pisma pojawia się również pytanie o możliwość utworzenia rynku regulowanego. Do dnia 7 stycznia 2026 roku Kancelaria Premiera nie opublikowała odpowiedzi.