o działanie po takiej ilości olci się nie przejmuj, wręcz przeciwnie, czuje ze to może być twoja impreza życia
25 lutego 2021Rokison pisze: Ja od lutego lecę na 10 olci rano i 10 wieczorem i jest coraz lepiej. Co dziwnego ominął mnie efekt tycia i nadmiernej senności. No jak wezmę 20mg wieczorem to potrafię spać nawet 12 godzin a po 10mg wstaje wyspany po 8h, szybka mocna kawa i gotowy. Dobry neuros na moje spaczenia. To moja pierwsza kuracja. Wspomnę że od lutego czysty od jarania i picia jestem.
Olanzapine trzeba odstawiać stopniowo, jak dokładnie? Przez ile czasu. Czy dzięki Kwetiapinie będzie ją łatwiej odstawiać?
Żeby móc zasnąć dali mi pregę i lorafen, a na następny dzień zwiększyli dawkę olki do 20mg po czym więcej nie miałem takich przebojów. Już w domu ze względu na maniakalne myśli zszedłem do dawki 12,5mg i czuję się mocno zmulony. Na zmniejszonej dawce śpię dłużej i mocniej.
07 lipca 2021rednopacjent pisze: Przez parę lat leczyłem się Olanzapiną. 5mg a czasami przez parę misięcy 2.5mg. Teraz wracam do Kwetiapiny 100mg.
Olanzapine trzeba odstawiać stopniowo, jak dokładnie? Przez ile czasu. Czy dzięki Kwetiapinie będzie ją łatwiej odstawiać?
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Holenderski eksperyment z regulowaną uprawą marihuany okazał się sukcesem
Minął dokładnie rok, odkąd holenderskie coffeeshopy w wybranych gminach zaczęły sprzedawać wyłącznie legalnie uprawianą marihuanę. Eksperyment, który miał uderzyć w czarny rynek, przynosi pierwsze wymierne efekty. Choć nie obyło się bez kar finansowych, ogólny bilans jest zaskakująco pozytywny.
Cyfrowe klony ludzkiego umysłu. Naukowcy testują psychodeliki na wirtualnych mózgach
Wyobraź sobie, że lekarze mogą przetestować wysoce eksperymentalną terapię na Twoim mózgu, w ogóle nie podając Ci leku.
Ekspert: szkodliwość kawy jest mitem
Kawa, do niedawna uważana za używkę, w świetle najnowszych badań wykazuje liczne korzyści zdrowotne: obniża ryzyko nadciśnienia tętniczego, chorób serca i kamicy nerkowej, wspiera zdrowie wątroby i naczyń, zmniejsza stan zapalny oraz ryzyko zgonu. Warunkiem jest, aby pić ją w sposób regularny i umiarkowany - podkreśla lek. Stanisław Surma.