ps:
Naprawde ladne!
Troche zoltych musi miec tak mi sie wydaje ze nie jest w stanie wszystkich wykarmic. Ja zawsze odrywam te zolte aby nie potrzebnie na nie energi nie tracila roslinka.
Czy przycinanie lisci moze spowolnic proces kwitnienia ?
panicz: ja dalem wczoraj mojej wapno ogrodowe ktore jest z magnezem .. mialem te same objawy , bede w stanie powiedziec ci czy pomoglo za kilka ndi jak bede na spocie.
[ external image ]
[ external image ]
[ external image ]
[ external image ]
Po dzisiejszym robię przerwę
Imo przelanie rosliny albo temperatura.
Jesli liscie zolknal od najnizszego pietra i najpierw zolknal koncowki to przelanie.
Ogranicz troche wode i zobacz czy dalej bedzie na kolejne liscie przechodzic zolkniecie.
Moze i zbyt wysoka temp bo liscie jakos sie zawijaja do dolu. Ale skoro mowisz ze masz 29C to raczej nie. Mam okolo 30-33C i mam gdzieniegdzie popalone liscie ale wygladaja one nie zolto ale bardziej brazowo.
Pozdro
Myślę, że może to być kwestia podłoża; w moim przypadku ziemi do sadzonek ph 6-7 z nawozem (może nadmiar?).
Na moje oko jest tam więcej torfu niż być powinno.
Logika Valium, a nie LSD: narkotyki, artyści, mieszczaństwo i codzienność do znieczulenia [WYWIAD]
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Ekstaza i ekstaza: jak patrzyliśmy i patrzymy na narkotyki
Fatalna pomyłka - myślał, że to klienci i wręczył narkotyki nieumundurowanym policjantom
Policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie zatrzymali mężczyznę, który podczas kontroli klatki schodowej… sam podał funkcjonariuszowi woreczek z suszem roślinnym. Interwencja doprowadziła do zabezpieczenia większej ilości narkotyków.
Złagodzony wyrok za przemyt narkotyków. „To od pana zależy, czy skorzysta z tej szansy”
Półtora roku więzienia za przemyt trzech kilogramów narkotyków z Holandii do Polski. W kwietniu tego roku w mieszkaniu Tomasza M. z Lęborka znaleziono duże ilości różnego rodzaju środków odurzających. Sąd Okręgowy w Słupsku zdecydował się na złagodzenie kary dla 37-latka.
Palenie marihuany na mrozie: Dlaczego „faza” uderza dopiero po wejściu do ciepła?
Stoisz na balkonie, skulony w kurtce, przestępując z nogi na nogę. Jest minus pięć stopni. Odpalasz jointa, zaciągasz się mroźnym powietrzem i… masz wrażenie, że to nic nie daje. „Słaby temat?” – myślisz. Dopiero gdy wchodzisz do ciepłego salonu i zdejmujesz czapkę, rzeczywistość uderza Cię z siłą pociągu towarowego. Nogi robią się miękkie, a głowa nagle waży tonę.