Pochodne dwuazepiny, które produkowane są jako preparaty lecznicze.
Zablokowany
  • 78 / 9 / 0
12 kwietnia 2021kurczakswiezy pisze:
Benzyna bezpośrednio to nie, ale ciśnienie na dorzutkę alpry jest niczym, w porównaniu z parciem na pochodne benzo - zetki typu zolpidem.
Noooo, jako, że mam pakę trzydziestkę a spodziewałem się dwudziestki to rozprawiałem się z dychą przez noc. :-))
Uwaga! Użytkownik ihaveaquestion nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 5 / 2 / 0
Co do tolerancji krzyżowej - alkohol jest wiązany przez specyficzne miejsce w receptorach gaba, oprócz tego działa na szereg mechanizmów w tym receptor nmda. Nie może być mowy o tolerancji krzyzowej na benzodiazepiny - mimo, że diałają na ten sam mechanizm, alkohol na receptory gaba działa słabo, jest nieselektywny. Benzo łączą się stricte z receptorami bdz - dlatego oba rodzaje substancji działają synergicznie ale picie alkoholu nie zwiększa tolerancji na benzo i vice versa.

Mało tego, cechy osobnicze i reakcje paradoksalne sugerują, że u niektórych mogą one nawet kolidować - ma to związek z indywidualną budową receptorów - kogoś alko może bardziej pobudzać z uwagi na mniejsze powinowactwo do gaba i szeregu innych układów.

Alkohol nasila dzialanie benzo poprzez zaburzenie pracy błon komórkowych ale benzo dla przykładu nie nasilaja dzialania alkoholu.

Tolerancja pomiedzy clonami i alprą albo diazepamem jest już tą właściwą tolerancją krzyżową i jest ona średnia jeśli weźmiemy pod uwagę fakt, że benzo w ogóle szybko robią tolerancję - mimo to przechodząc między środkami można czas tej rolerancji jednak wydłużyć.

Zejście z substancji działającej na jakiś uklad za pomocą substancji innej, działajacej na ten sam układ to podstawowe działanie przy zespołach odstawiennych - celuje się w substancje najmniej toksyczną - stąd może alpra, clony, diazepam, alko zamiennie nie są metodą zbyt rozpowszechnioną - nikt nikomu nie podaje kielicha jak ma zjazd z benzo na toksykologii - ale metoda jest słuszna i skuteczna. Jest też bezpieczna (tabelki o których pisałem) - bo gwałtowne przeskoki w tym układzie nie są tylko subiektywne - to faktycznie zaburzenia somatyczne, ten układ nie bez powodu robi tolerancje na bodźce tak szybko - tolerka na np zolpidem (nie benzo jak wiadomo) rośnie w ciągu dni.

Nie chciałem też nikogo wprowadzać w błąd. Po prostu pisałem ogólnikami.

Dzięki i do następnych postów. Pozdrawiam

Cut wstęp. Ja odrzuciłem, tamten post był mało zrozumiały. Ten jest ciekawy informacyjnie ale bardziej do wątku ogólnego taka dyskusja - starysteve
:grzybki: :lsd:
  • 2122 / 351 / 0
13 kwietnia 2021blagiat pisze:
Co do tolerancji krzyżowej - alkohol jest wiązany przez specyficzne miejsce w receptorach gaba, oprócz tego działa na szereg mechanizmów w tym receptor nmda. Nie może być mowy o tolerancji krzyzowej na benzodiazepiny - mimo, że diałają na ten sam mechanizm, alkohol na receptory gaba działa słabo, jest nieselektywny. Benzo łączą się stricte z receptorami bdz - dlatego oba rodzaje substancji działają synergicznie ale picie alkoholu nie zwiększa tolerancji na benzo i vice versa.
Chłpie co ty tyturaj tworzyć próbujesz. Alko i benzo nie mają toleranciji krzyżowej? Proponuję wię więcej nie udzielać się na forum udając mądrego a potem wypisując takie brednie, jeszcze ktoś cie posłucha niepozdrawiam
like the others before you
one by one we will take you
  • 2876 / 267 / 0
^ oczywiście że nie mają, a jak tak to ledwie zauważalną
  • 78 / 9 / 0
Toć koleś pierwsze co pisze to, że nie mają tolerancji krzyżowej :-) Niestety jest coś gorszego, uzależnienie krzyżowe. Ja dzisiaj nie odebrałem 3 opakowań alpragenu bo, źle spisałem kod z IKP a nie miałem w wiadomościach. Cóż, trzeba pojeść trochę bromka dla odmiany od klonazepamu.

@Kazuy4 czyli po miesięcznej przerwie 1 mg alpry wjechał na otro? To bardzo dobrze, w przyszłym tygodniu sprawdzę czy jest sens brać. Jeśli do 3 mg nie poczuję jak należy to nawet nie zwiększam, tylko przerwa ma tu sens. A narazie benzynki doraźnie, dopóki nie przyjdzie prawdziwa wiosna i nie pojawi się więcej zajęć.
Uwaga! Użytkownik ihaveaquestion nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 58 / 1 / 0
Czy przy tolerancji na alpre rzędu 4-6mg taki klonazepam zadziała normalnie, czy ta tolerka tez będzie na klona? Bo klon też jest przeciwlękowym benzo, a o takie działanie mi chodzi.
  • 2122 / 351 / 0
Tak wjechał aż za mocno. Ale było też sporo pregi. Ogólnie wstałem o 11 i nie wiedziałem co się dzieje, czy to dzisiaj czy to wczoraj jeszcze %-D Nie pamiętam jak się kładłem.
like the others before you
one by one we will take you
  • 1983 / 209 / 0
13 kwietnia 2021Wioslo pisze:
Czy przy tolerancji na alpre rzędu 4-6mg taki klonazepam zadziała normalnie, czy ta tolerka tez będzie na klona? Bo klon też jest przeciwlękowym benzo, a o takie działanie mi chodzi.
Jeśli dobrze rozumiem pytasz o przelicznik mocy alpry vs klona? Jest około 1:1. 4-6mg alpry to 4-6mg klona. Ale każdy reaguje indywidualnie, i nigdy nie możesz być pewien jak dana substancja zadziała. Klon np u mnie słabiej lęki maskuje niż alpra, ale za to bardziej uspokaja. Wolę osobiście klona.
Take DXM and Be Happy
  • 2814 / 367 / 0
13 kwietnia 2021Wioslo pisze:
To ja Ci powoem od siebie biorę alpre doraźnie na noc po 1mg aby tolerka nie poleciała na łeb na szyję.. no i jest ok ten 1mg pomaga choc są noce ale to rzadko ze robie dorzutke i wychodzi 2mg ale to mega mega rzadko .. ale jeśli chodzi o klona to miałem do niego 3 podejścia i jakoś powiem nie czułem go 1raz 4mg i nic potem po 6mg i nic kompletnie .. a alpra wystatczy ze wezmę 1mg ew 2 mg i jest naprawdę ok więc to kwestia indywidualna..
  • 319 / 42 / 0
Mam podobnie jak kolega wyżej. 1mg alpry działa optymalnie, super podbija działanie opio, wrzucam na wieczór i lulu od razu jak zamknę oczy.
Dla kogoś kto też ma problemy z zasypaniem (choć nie budzeniem się w nocy) i chcę raz na jakiś czas mieć spokojny, długi i jakościowy sen i dobrze wypocząć - to złoty środek...
Zablokowany
Artykuły
Newsy
Medyczna marihuana a autyzm — 18 miesięcy obserwacji 130 pacjentów

Brytyjscy badacze prześledzili losy 130 dorosłych osób w spektrum autyzmu leczonych produktami z konopi przez półtora roku. To najdłuższa obserwacja tego typu na świecie. Poprawa w zakresie lęku, snu i jakości życia była wyraźna po miesiącu — i systematycznie topniała przez kolejne siedemnaście. W tym samym czasie mediana dawki THC wzrosła z 20 do 192 mg dziennie.

Rok po częściowej legalizacji w Niemczech: młodzież nie sięga po marihuanę częściej

Federalny Instytut Zdrowia Publicznego przebadał ponad 7 tysięcy Niemców w wieku 12–25 lat rok po wejściu w życie ustawy konopnej. Wśród nastolatek, nastolatków i młodych kobiet nic się nie zmieniło. Jedyny istotny wzrost odnotowano u młodych mężczyzn — ale ten trend trwa nieprzerwanie od 2008 roku, czyli od szesnastu lat przed legalizacją.

Nastolatki używające marihuany mają podwojone ryzyko poważnych zaburzeń psychicznych

Nastolatki używające marihuany mogą mieć w przyszłości aż dwukrotnie wyższe ryzyko rozwoju zaburzeń psychotycznych i choroby afektywnej dwubiegunowej - wynika z dużego badania opublikowanego w „JAMA Health Forum”.