12 kwietnia 2021kurczakswiezy pisze: Benzyna bezpośrednio to nie, ale ciśnienie na dorzutkę alpry jest niczym, w porównaniu z parciem na pochodne benzo - zetki typu zolpidem.
Mało tego, cechy osobnicze i reakcje paradoksalne sugerują, że u niektórych mogą one nawet kolidować - ma to związek z indywidualną budową receptorów - kogoś alko może bardziej pobudzać z uwagi na mniejsze powinowactwo do gaba i szeregu innych układów.
Alkohol nasila dzialanie benzo poprzez zaburzenie pracy błon komórkowych ale benzo dla przykładu nie nasilaja dzialania alkoholu.
Tolerancja pomiedzy clonami i alprą albo diazepamem jest już tą właściwą tolerancją krzyżową i jest ona średnia jeśli weźmiemy pod uwagę fakt, że benzo w ogóle szybko robią tolerancję - mimo to przechodząc między środkami można czas tej rolerancji jednak wydłużyć.
Zejście z substancji działającej na jakiś uklad za pomocą substancji innej, działajacej na ten sam układ to podstawowe działanie przy zespołach odstawiennych - celuje się w substancje najmniej toksyczną - stąd może alpra, clony, diazepam, alko zamiennie nie są metodą zbyt rozpowszechnioną - nikt nikomu nie podaje kielicha jak ma zjazd z benzo na toksykologii - ale metoda jest słuszna i skuteczna. Jest też bezpieczna (tabelki o których pisałem) - bo gwałtowne przeskoki w tym układzie nie są tylko subiektywne - to faktycznie zaburzenia somatyczne, ten układ nie bez powodu robi tolerancje na bodźce tak szybko - tolerka na np zolpidem (nie benzo jak wiadomo) rośnie w ciągu dni.
Nie chciałem też nikogo wprowadzać w błąd. Po prostu pisałem ogólnikami.
Dzięki i do następnych postów. Pozdrawiam
Cut wstęp. Ja odrzuciłem, tamten post był mało zrozumiały. Ten jest ciekawy informacyjnie ale bardziej do wątku ogólnego taka dyskusja - starysteve
13 kwietnia 2021blagiat pisze: Co do tolerancji krzyżowej - alkohol jest wiązany przez specyficzne miejsce w receptorach gaba, oprócz tego działa na szereg mechanizmów w tym receptor nmda. Nie może być mowy o tolerancji krzyzowej na benzodiazepiny - mimo, że diałają na ten sam mechanizm, alkohol na receptory gaba działa słabo, jest nieselektywny. Benzo łączą się stricte z receptorami bdz - dlatego oba rodzaje substancji działają synergicznie ale picie alkoholu nie zwiększa tolerancji na benzo i vice versa.
one by one we will take you
@Kazuy4 czyli po miesięcznej przerwie 1 mg alpry wjechał na otro? To bardzo dobrze, w przyszłym tygodniu sprawdzę czy jest sens brać. Jeśli do 3 mg nie poczuję jak należy to nawet nie zwiększam, tylko przerwa ma tu sens. A narazie benzynki doraźnie, dopóki nie przyjdzie prawdziwa wiosna i nie pojawi się więcej zajęć.
one by one we will take you
13 kwietnia 2021Wioslo pisze: Czy przy tolerancji na alpre rzędu 4-6mg taki klonazepam zadziała normalnie, czy ta tolerka tez będzie na klona? Bo klon też jest przeciwlękowym benzo, a o takie działanie mi chodzi.
13 kwietnia 2021Wioslo pisze: Czy przy tolerancji na alpre rzędu 4-6mg taki klonazepam zadziała normalnie, czy ta tolerka tez będzie na klona? Bo klon też jest przeciwlękowym benzo, a o takie działanie mi chodzi.
Dla kogoś kto też ma problemy z zasypaniem (choć nie budzeniem się w nocy) i chcę raz na jakiś czas mieć spokojny, długi i jakościowy sen i dobrze wypocząć - to złoty środek...
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Przemycali dzieci przez granicę z Meksykiem. Podawano im narkotyki, by były spokojniejsze
33-letnia obywatelka Stanów Zjednoczonych Dianne Guadian przyznała się do udziału w siatce przemytniczej zajmującej się nielegalnym przewozem dzieci z Meksyku do USA. Według prokuratury dzieci były odurzane słodyczami zawierającymi THC, aby łatwiej przeprowadzić je przez granicę. Kobiecie grozi od pięciu do 15 lat pozbawienia wolności.
Produkcja metamfetaminy dla meksykańskiego kartelu? Są kolejne zatrzymania
Czterech Polaków podejrzanych jest o współdziałanie z Meksykanami, nieprawomocnie skazanymi w maju na 10-11 lat więzienia za wytwarzanie na dużą skalę metamfetaminy - poinformowała prokuratura. Możliwości produkcyjne zlikwidowanego przez CBŚP w Podlaskiem laboratorium sięgały 800 kg narkotyków.
Coraz więcej Francuzów sięga po kokainę. Mafia silniejsza niż państwo?
Kokaina przestała być we Francji narkotykiem elit. Sięga po nią już około półtora miliona osób, a handel białym proszkiem stał się biznesem wartym nawet siedem miliardów euro rocznie. W siłę rosną mafie, Marsylia zmaga się z kolejną falą gangsterskich porachunków, a eksperci alarmują, że kraj mierzy się z kryzysem zdrowia publicznego.