Syntetyczny opioid o niewybiórczym działaniu na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 2394 / 653 / 0
09 kwietnia 2021LuckyLexy pisze:

Ogromnym plusem dla trampka jest długość działania, jest to przydatne.

Może ktoś ma podobnie ;p Pozdro LL.

Ale co , to że działa 5h?
  • 8103 / 907 / 0
09 kwietnia 2021AbsintionOpium pisze:
Ważę 82kg. Na początku czułem działanie Doreta 37.5mg.
Ważę 70 kg.Wrzuciłem nie dawno ``Zaldiar''37.5 mg tramadolu, i czuje mile uspokojenie, bezproblemowość, lekki chill :patrzy: .
helupa to to nie jest, ale miałem tylko 1 tabletkę i muszę ogarnąć sobie cala pakę.
Spokojnie, nie wjebie się, wrzucę sobie czasem 37.5 mg czy troszku więcej co jakiś czas, ale w ciągi nie polecę.Tylko 1 apteka z 5 w moim mieście sprzedaje Zaldiar bez recepty a po lekarzach nie będę chodził.
Lekoman :tabletki:
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
  • 319 / 42 / 0
Serio? o.O
Jakim cudem sprzedają lek na receptę bez recepty, zwłaszcza teraz po tych zmianach?
Też tak chcę.
  • 46 / 10 / 0
@AbsintionOpium Jaki był szok gdy się zjadło czystego trampka i to uczucie jak jeżdzi po wątrobie podobnie jak z paracetamolem. Przeważnie staram się zjeść przed południem aby iść spokojnie spać. Masz racjęm szkoda wątroby. Powoli zmieniam na w.w. oxyC. Oczywiście staram stosować umiarkowanie.

@Mordarg Możliwe, że 5 godzin . Jeśli chodzi o czas działania, w moim odczuciu wypada lepiej niż koda. Nie mówię o retardach.
Uwaga! Użytkownik LuckyLexy nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 349 / 102 / 0
09 kwietnia 2021motq pisze:
Serio? o.O
Jakim cudem sprzedają lek na receptę bez recepty, zwłaszcza teraz po tych zmianach?
Też tak chcę.
nie sprzedają bez recepty, farmaceuta może teraz wystawić receptę farmaceutyczną na wszystko poza lekami z grupy N i P, a tak się składa, że tramadol nie należy do tych grup. Dla mnie to jest niepojęte, ale jestem z tego zadowolony %-D gdyby ode mnie to zależało tramal byłby na liście P, może te z paracetamolem nie, ale czysty już na pewno, pregabę też bym dodał do P. Cieszcie się, że gówno mam w tym temacie do powiedzenia.

fun fact - farmaceuta może wystawić e-rp farmaceutyczną na pół roku stosowania nawet na tramal retard 200, ale nie może wystawić nawet na 1 opakowanie efferalgan codeine, bo kodeina jest w wykazie N %-D
Moi drodzy hyperrealowicze, proszę o nie składanie mi ofert sprzedaży, ani zakupu leków, ani innych środków, szczególnie tych nielegalnych. Jeżeli macie jakieś pytanie dotyczące leków - piszcie śmiało, w tym mogę pomóc.
  • 319 / 42 / 0
Ale taką receptę wystawia tylko na podstawie poprzednich recept od lekarza, przedłużenie, czy może tak o, sam z siebie?
  • 78 / 9 / 0
Na ładne oczy. Banał dostać tramal bez recepty. Tylko płatność 100%.
Uwaga! Użytkownik ihaveaquestion nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1545 / 1586 / 0
01 kwietnia 2021LiquidStranger pisze:

Kurwa przestańcie już z tym pierdoleniem, że amfa z tramadolem może spowodować zespół serotoninowy xD. Co do padaczki się zgodzę
moze i nawet gdzies w czelusciach forum jest taka fajna tabela miksow, zrobiona przez kogos, kto zna sie na rzeczy.
mozesz tez do sprawy podejsc czysto empirycznie, ale osobiscie nie polecam :świnia: %-D
Uwaga! Użytkownik MaryJayDu nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2394 / 653 / 0
09 kwietnia 2021szufladziarz pisze:
09 kwietnia 2021motq pisze:
Serio? o.O
Też tak chcę.
nie sprzedają bez recepty, farmaceuta może teraz wystawić receptę farmaceutyczną na wszystko poza lekami z grupy N i P, a tak się składa, że tramadol nie należy do tych grup. Dla mnie to jest niepojęte, ale jestem z tego zadowolony %-D gdyby ode mnie to zależało tramal byłby na liście P, może te z paracetamolem nie, ale czysty już na pewno, pregabę też bym dodał do P. Cieszcie się, że gówno mam w tym temacie do powiedzenia.

fun fact - farmaceuta może wystawić e-rp farmaceutyczną na pół roku stosowania nawet na tramal retard 200, ale nie może wystawić nawet na 1 opakowanie efferalgan codeine, bo kodeina jest w wykazie N %-D

Eee coś mnie ominęło ?? To co przychozisz do apteki mówisz Panu Farmaceucie że Cię boli , pokazujesz mu historię leczenia plus ew reckę na tramadol od lekarza i on wtedy co, może sam wypisać receptę ??? Od kiedy niby jest taka możliwość ?? A jak jest z DHC Wtedy ??
  • 867 / 253 / 0
To się zaczęło bodajże wraz z pandemią i lockdownem, bo dużo osób miało wtedy problem z uzyskaniem pomocy od lekarza (utrudniony kontakt, zamknięte przychodnie, słabo rozwinięta telemedycyna itd.)
Raz półgłówka uwierał podgłówek, całą noc doskwierał mu ból,
lecz na zdrowiu ucierpiał w połowie, bo główki miał tylko pół.
Morał: doznajemy przykrości proporcjonalnie do świadomości.
Zablokowany
Artykuły
Newsy
Medyczna marihuana kontra bezdech senny

Według danych opublikowanych przez badaczy z Minnesota Office of Cannabis Management, 40 proc. pacjentów z obturacyjnym bezdechem sennym (OSA) uczestniczących w stanowym programie medycznej marihuany doświadczyło znaczącej i trwałej poprawy jakości snu po rozpoczęciu terapii konopiami.

Ekspertka: nikotyna ma większy potencjał uzależnieniowy niż heroina

Nikotyna ma bardzo duży potencjał uzależnieniowy, jest on nawet większy niż w przypadku heroiny - powiedziała PAP prof. Dominika Dudek, psychiatra. Dodała, że jej używanie ma niekorzystne skutki zdrowotne. Wskazała też, że nikotyna działa silnie na układ nagrody powodując wydzielanie się dopaminy.

Powracająca moda na dopalacze. RPD apeluje o sprawną interwencję

W sprawie edukacji dzieci i młodzieży na temat substancji psychoaktywnych zwróciła się Rzeczniczka Praw Dziecka do Ministry Edukacji. – Z rosnącym niepokojem odnotowuję kolejne doniesienia medialne alarmujące o powracającej wśród dzieci i młodzieży modzie na dopalacze. Prawdopodobnie szeroka dostępność tych nielegalnych substancji – sprzedawanych m.in. poprzez Internet – oraz ich relatywnie niska cena sprawiają, że środki zastępcze oraz nowe substancje psychoaktywne zyskują coraz większą popularność, także wśród młodych ludzi – wskazała Monika Horna-Cieślak w piśmie do MEN z 2 czerwca.