tego nie bylo nigdy, od innych lekarzy nie ma czegos takiego.
Nawet mam to "Pilne!" przy lekach na dychawice oskrzelowa.
Prywaciarz pisze wszystko na 100 %.
Też miałam niedawno taką sytuację. Recepta od prywaciarza, oczywiście na 100%, była wystawiona z informacją "data realizacji od: x". Po realizacji we wskazanym terminie na IKP pod "recepta zrealizowana" na dole pojawił się status "Pilne!". Nie było czegoś takiego przy receptach wystawianych na e-wizytach NFZ, z prywaciarza korzystałam pierwszy raz. Ktoś wie, o co chodzi?
i to nie jest żaden weltschmerz, nie jestem młodą, piękną duszą - ja po prostu jestem pierdolnięty.
Chory Psychicznie."
29 marca 2021PogromcaDzików pisze: @szpiku15
Też miałam niedawno taką sytuację. Recepta od prywaciarza, oczywiście na 100%, była wystawiona z informacją "data realizacji od: x". Po realizacji we wskazanym terminie na IKP pod "recepta zrealizowana" na dole pojawił się status "Pilne!". Nie było czegoś takiego przy receptach wystawianych na e-wizytach NFZ, z prywaciarza korzystałam pierwszy raz. Ktoś wie, o co chodzi?![]()
Kiedyś patrzylem to bylo po prostu zrealizowane - a teraz ze zrealizowane i pilne, podkreslone na czerwono z wykrzyknikiem.
Na nfz jak mam zrealizowana czy tam nawet wystawiona nie ma nic takiego.
27 marca 2021Fruktoza pisze:O super, o to mi chodziło, dzięki :)27 marca 2021Arabella841 pisze: Na IKP
Jest wszystko, jeśli lekarze mogą mieć w to wgląd to trochę przypał xD
29 marca 2021szpiku15 pisze:Wiesz, sam sie zastanawiam :D odkryłem to dopiero dzisiaj, chooj wie o co tak na prawde chodzi :)29 marca 2021PogromcaDzików pisze: @szpiku15
Też miałam niedawno taką sytuację. Recepta od prywaciarza, oczywiście na 100%, była wystawiona z informacją "data realizacji od: x". Po realizacji we wskazanym terminie na IKP pod "recepta zrealizowana" na dole pojawił się status "Pilne!". Nie było czegoś takiego przy receptach wystawianych na e-wizytach NFZ, z prywaciarza korzystałam pierwszy raz. Ktoś wie, o co chodzi?![]()
Kiedyś patrzylem to bylo po prostu zrealizowane - a teraz ze zrealizowane i pilne, podkreslone na czerwono z wykrzyknikiem.
Na nfz jak mam zrealizowana czy tam nawet wystawiona nie ma nic takiego.![]()
Niedługo będą tam wpisywać w jakim stanie byłeś podczas realizowania tej konkretnej recepty i jaki humor miales. Śmieszne - ale polecam obejrzeć dokument o życiu w Chinach i systemie punktowym jaki tam obowiązuje - dokładnie taki problem przewidział jeden z odcinków Black Mirror a teraz to się dzieje na naszych oczach w Chinach. W skrócie im bardziej wyliżesz dupę parti i im bardziej przykładym obywatelem jesteś tym masz więcej punktów a im masz więcej punktów tym masz więcej przywilejów. A im masz mniej tym tych przywilejów masz mniej. Np zostaje Ci odebrana opcja podróży komunikacją miejską i tego typu atrakcje Cię czekają jak jestes chujowy w punktacji - Wszysto weryfikują miliony kamer z możliwością rozpoznawania ryja . Są oni niesustanie obserwowani - tak wygląda Nowoczesna Komuna. System taki chciałby mieć każdy rząd na świecie i to wszystko do tego będzie dąrzyć tak czy siak.
https://www.youtube.com/watch?v=paXbVraW0nA - ten dokument. ale kurva tylko na mocne nerwy
Przerąbane tam ćpa tylko elita której te systemy nie dotyczą oraz najbiedniejsi i bezdomni, bezpunktowi którymi się społeczeństwo nie przejmuje ktoś ze średniej klasy ma za dużo do stracenia żeby ryzykować ćpańsko czegokolwiek
Leci też społeczny, ogromny hejt na tych, którzy próbują myśleć inaczej, niż przymuszają organy państwowe, do tego ataki ze strony służb i wjazdy na chatę nawet za nagrywanie swoich przemyśleń na portale społecznościowe... już nie tylko Azja dzieli, segreguje, profiluje i zastrasza własnych obywateli.
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Psylocybina i medytacja w jednym badaniu klinicznym
USC uruchamia pierwszy w swojej historii kliniczny eksperyment z psylocybiną. Badanie finansowane przez agencję ARPA-H sprawdzi, czy ośmiotygodniowy trening uważności wzmacnia efekty terapii psylocybinowej u zdrowych dorosłych – i co to może oznaczać dla przyszłości psychiatrii.
Marihuana pod kontrolą czy na sprzedaż? Badanie pokazuje różnicę
Debata o marihuanie zwykle sprowadza się do prostego pytania: legalizować czy nie? Analiza opublikowana w The Lancet Psychiatry wskazuje jednak, że ważniejsza jest odpowiedź na pytanie, jak wprowadzona jest legalizacja.
Po zjedzeniu tego grzyba zaczniesz widzieć „malutkich ludzi”. A nawet nie zawiera psychodelików
Wyobraź sobie, że po zjedzeniu dziko rosnącego grzyba nagle zaczynasz dostrzegać wokół siebie… miniaturowe postaci. To jednak nie wina znanych substancji psychodelicznych – przypadek Lanmaoa asiatica całkowicie przeczy chemicznej logice.