10 stycznia 2021shogo pisze: Czy 5htp wpływa jakoś negatywnie (lub pozytywnie) na zapamiętywanie?
Ewentualnie jedynie dzięki motywacji może ci się chcieć bardziej na czymś skupić co może skutkować lepszym zapamiętywaniem
19 stycznia 2021alpraomega pisze: Sory wiem że było Ale mam pytanie odnośnie 5 htp. Zakupiłem to z firmy swanson 200 mg 60 vcaps. Wczoraj miałem impre z escta. I moje pytanie - Jak To dawkowac przed najlepiej czy po posiłku jakieś inne witaminki do tego żeby serotonina zregenerowala się w miarę szybko ?
I drugie pytanie:
Czy są jakieś inne substancje które nie wpływają na serotonine? Tzn. Jakaś fazka po której serotonina nie spada ? Dodam że to mój pierwszy post A forum przeglądam bardzo często
Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi.![]()
Poczytaj sobie też tu: https://rollsafe.org/mdma-supplements/
Ja dodaję też dziurawiec, ale to na własną odpowiedzialność - mówią, że nie powinno się łączyć
a powierzchnia okazuje się dnem głębi."
Stanisław Ignacy Witkiewicz
Tego, że się jebnęli i powinno być odwrotnie, nie biorę pod uwagę, bo na mojej wersji z 200mg jest analogicznie.
///sorki za dubla, przypadkiem
1. nie mieszac z innymi antydepami
2. nie przesadzac znacznie z dawka
3. nie jesc na pusty zoladek albo zbyt duzej dawki naraz
4. miec material dobrej jakosci, tj na pewno jak jest tanio to na pewno nie jest dobre, 5-HTP jest bardzo drogie
5. nie jesc przez dlugi okres czasu, tj dluzej niz pol roku, potem trzeba miec przerwe co najmniej rok
Czy jak wezmę rano dawkę 200mg 5-http to czy wieczorem mogę wziąć 200mg 3CMC oral ?
GIF: Nielegalny handel w sieci lekami narkotycznymi zaczyna się od legalnej recepty [WYWIAD]
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Podlaskie: Lekarz z zarzutami w śledztwie dotyczącym przestępstw narkotykowych
Zarzuty związane z wystawianiem recept na leki psychotropowe postawiła Prokuratura Rejonowa w Hajnówce (Podlaskie) 30-letniemu lekarzowi zatrzymanemu w Białymstoku. To część większego śledztwa dotyczącego przestępstw narkotykowych, w tym działalności internetowego sklepu oferującego narkotyki.
Marihuana wpływa na chorych odwrotnie niż na zdrowych. Jest nadzieja na nową terapię?
Używanie konopi indyjskich wiąże się z łagodniejszymi objawami choroby afektywnej dwubiegunowej (ChAD) – wynika z badań opublikowanych na łamach „Translational Psychiatry”. Okazuje się, że na osoby z ChAD konopie mogą wpływać odwrotnie niż na osoby zdrowe. Autorzy badań przestrzegają jednak przed wyciąganiem zbyt daleko idących wniosków (czyli na przykład przez zalecaniem chorym stosowania konopi). Mimo to w ich ocenie uzyskane wyniki powinny stanowić przyczynek do dalszych, zakrojonych na szerszą skalę, analiz.
CBŚP rozbiło narkotykowy biznes w darknecie. Zabezpieczono tysiące waporyzatorów, ciastek i batonów
Funkcjonariusze CBŚP rozbili zorganizowaną grupę przestępczą, która przez kilka lat produkowała i sprzedawała narkotyki za pośrednictwem sieci darknet. W ofercie grupy znajdowały się m.in. waporyzatory, ciastka i batony nasączone substancjami psychoaktywnymi THC i HHC. W sprawie zatrzymano 10 osób, z których osiem decyzją sądu zostało tymczasowo aresztowanych.