Pochodna kwasu gamma-aminomasłowego, o działaniu podobnym do modulatorów GABA (lecz nie działająca w ten sposób).
Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 611 / 186 / 0
@igla83 @blokowiska666 widać mamy w podobną stronę spierdolone mózgi.

Dobra, muszę trochę zwrócić honor tej pregabie, 750 mg i to był jeden ze śmieszniejszych ostatnio wieczorów i najśmieszniejsze zakupy w sklepie meblowym ever. Tylko czemu taki kurewski kac po tym jest. Strasznie ćpuński lek.
To się da w ogóle odróżnić efekt "terapeutyczny" od ujebania? No wątpię.
  • 867 / 253 / 0
Jaki kac?
Raz półgłówka uwierał podgłówek, całą noc doskwierał mu ból,
lecz na zdrowiu ucierpiał w połowie, bo główki miał tylko pół.
Morał: doznajemy przykrości proporcjonalnie do świadomości.
  • 712 / 83 / 2
Właśnie ja też po pregabie nie odczuwam żadnego kaca. Po prostu schodzi i tyle.
600 mg na miły wieczór, Twoje zdrówko @Arabella841! :tabletki: :korposzczur:
Uwaga! Użytkownik kofel nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1299 / 258 / 0
18 marca 2021starysteve pisze:
Tylko czemu taki kurewski kac po tym jest.
Bo za dużo zajebałeś bez tolerki. Jaki kac? Zapytaj się go ktoś jeszcze %-D
Strasznie ćpuński lek.
A no.
To się da w ogóle odróżnić efekt "terapeutyczny" od ujebania?
No a w czym problem? 150-300 lajtowa czapka po tygodniu jest %-D
  • 3454 / 1112 / 0
Nie ma kaca po pregabie, najwyżej rano jeszcze ciut człowiek ujebany jak brał rekreacyjne.

Efekt terapeutyczny jest, wyłącza się bajeczka a pojawia się dobra reakcja na GAD, w tle całkowicie, przy czym przy każdym zwiększeniu dawki znowu masz fazę.
Guide do Nikotyny w Stymulantach Roślinnych.
W Modulatorach GABA Pregabalin Guide z redakcją Matiego.

misspillz.blogspot.com
  • 611 / 186 / 0
No przyjebany byłem następnego dnia, nie wiem do czego to porównać, do przedawkowania leków przeciwpadaczkowych chyba najbardziej (co, niejako, miało miejsce %-D ).

Dawka duża, bo mniejsze nie dają mi nic poza ubokami, co opisałem we wcześniejszym poście.

Nie chcę tego brać na stałe, bo - pomijając zdanie o tym leku jedynego lekarza, z którego opinią się liczę (za to młode siurki polecają ochoczo) - majstrowanie sobie codziennie przez miesiące / lata przy kanałach wapniowych wydaje mi się średnio seksi pomysłem. Jak to jeszcze działa stałe przeciwlękowo to... już widzę schodzenie z tego wynalazku.
  • 3454 / 1112 / 0
Po latach robi się praktycznie niemożliwe. Dobrze, że można zbić tolerkę i odświeżyć efekt inaczej ni z w przypadku leków tradycyjnych, które albo nie działaja, albo wchodzą po 3 msc. Mocne leki z tolerką, działanie w jeden dzień, potem leciutka tolerka - sobota wolna i znowu kop wyniszczający - tego typu leki będą przyszłością. Będziemy ćpać stale swój dragotyczny stack, ma tym polegają zasady matni. Ciągle ćpamy by być lepszymi.
Guide do Nikotyny w Stymulantach Roślinnych.
W Modulatorach GABA Pregabalin Guide z redakcją Matiego.

misspillz.blogspot.com
  • 977 / 221 / 0
Z ćpuńskiego punktu widzenia fajnie byłoby uderzyć jednorazowo 600mg w weekend i przerwa...ale jak ma się zapas tabletek pod ręką to ciężko się nie oprzeć pokusie zarzucania częściej, bo nawet na małych dawkach jest sympatyczne samopoczucie i aktywizacja.
  • 867 / 253 / 0
19 marca 2021misspill pisze:
Efekt terapeutyczny jest, wyłącza się bajeczka a pojawia się dobra reakcja na GAD, w tle całkowicie, przy czym przy każdym zwiększeniu dawki znowu masz fazę.
Idealnie to opisałaś, ktoś tu już kiedyś pisał, że dla niego pregabalina jest jak takie przykrycie lęków, które nie zawsze jest do końca szczelne - i ja się z tym wybitnie zgadzam.
Zauważyłam, że często po niej moje ciało zachowywało się tak, jakby umysł nie czuł lęku (przynajmniej nie tak silnego jak bez leku), ale ciało nadal czuło go w pełnej okazałości.
Mam na myśli: w głowie względny spokój, a ręce się trzęsą, co chwilę czuję, że muszę biec do toalety bo napada mnie biegunka, itd.
^Cały czas piszę tutaj o dawkach leczniczych.
I tak, przy każdym zwiększeniu dawki przez lekarza mi również na nowo towarzyszyło specyficzne uczucie dyso-naspidowania.
Raz półgłówka uwierał podgłówek, całą noc doskwierał mu ból,
lecz na zdrowiu ucierpiał w połowie, bo główki miał tylko pół.
Morał: doznajemy przykrości proporcjonalnie do świadomości.
  • 167 / 72 / 0
Trochę problematyczne jest to, że zwiększenie dawki nie powoduje silniejszego efektu przeciwlękowego, a raczej efekt rekreacyjny %-D Z jednej strony to dobrze, bo można używać rekreacyjnie, ale dobrze byłoby też, gdyby i efekt terapeutyczny zwiększał się proporcjonalnie do dawki. Nie wiem, może tylko ja tak to odbieram, ale gdy zażyję większą dawkę w sytuacji silnego stresu (tzn. przed tą sytuacją), to nie czuję, żeby działanie przeciwlękowe było silniejsze niż przy niższej dawce, a z kolei, tak jak pisze @Arabella841 pojawia się np. drżenie rąk. U mnie są to drżenia całego ciała i przede wszystkim tachykardia, dodatkowo zwiększona jest siła uderzeń serca, mam wrażenie, że bardziej niż przy stresie bez pregaby. Była mowa o niekorzystnym wpływie pregabaliny na serce, mógłby ktoś kompetentny to rozwinąć? Mogą wystąpić jakieś trwałe uszkodzenia czy poważne zaburzenia rytmu? Szkoda, że pregaba nie uspokaja serca, bo to duży problem. Dla mnie za to pozytywnym efektem jest to, że świetnie znosi skurcz żołądka i ból brzucha, który ze stresem się u mnie mocno wiąże. Coś za coś :korposzczur: Nie mówiąc już o tym, że 'zajebanie mózgowe', problemy z koncentracją i zapominanie też nie pomagają sprostać wielu sytuacjom, a jeszcze wprowadzają dodatkową obawę, że coś przez przypadek odjebię.
Chyba nie ma żadnego sposobu na to, żeby osiągnąć efekt terapeutyczny przy silnym stresie? Czy może Wy odczuwacie zwiększenie efektu wraz z dawką?
"To nie była żadna dzikość serca, jadę stopem, bo nie mam na helikopter, bo nie wynaleziono, kurwa, teleportacji,
i to nie jest żaden weltschmerz, nie jestem młodą, piękną duszą - ja po prostu jestem pierdolnięty.
Chory Psychicznie."
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Żeby nie dostać mandatu za piwo, próbował przekupić policjantów 70 euro i kokainą

Przyłapany na piciu piwa na peronie sopockiego dworca 33-latek, by nie dostać mandatu, zaoferował policjantom łapówkę: 70 euro i... kokainę.

Po debacie prezydenckiej wzrosło zainteresowanie woreczkami nikotynowymi

Debata prezydencka 23 maja br. pokazała, że Polacy nie wiedzą, czym są saszetki nikotynowe oraz snusy, a także czym się różnią. Sztab wyborczy Karola Nawrockiego podał, że kandydat na prezydenta podczas debaty przyjął snus. Sam Karol Nawrocki sprostował, że była to saszetka nikotynowa. Tymczasem różnica między oboma produktami jest ogromna. Snus zawiera tytoń, którego nie ma w saszetce, a jego sprzedaż w UE – z wyjątkiem Szwecji – jest zabroniona.

Pierwsze takie badania obaliły popularny mit

Mikrodawki LSD zyskały popularność jako potencjalna metoda leczenia ADHD, ale najnowsze badanie kliniczne wykazało, że ich skuteczność nie przewyższa placebo. Choć wiele osób wierzyło w poprawę koncentracji i samopoczucia, naukowcy nie znaleźli na to dowodów.