Więcej informacji: Powoje w Narkopedii [H]yperreala
Akurat mam, już całkiem ładne przedstawicielki Ipomoea Tricolor , już mają ponad 10cm, po połowie Heavenly Blue i mix kolorów.
Kiedyś dla ozdoby sadziłem, tym razem planuje także inaczej wykorzystać roślinki.
Nie wiem tylko jak będzie z nasionami - jednak na ogródku więcej "zapylaczy" fruwa niż po moim balkonie
Dorzucę jakąś fotkę jak będę przy roślinkach ;)
~Proszę o scalenie posta ~ Więcej słońca potrzeba!
Marek Aureliusz
05 kwietnia 2020Vetulani44 pisze: Wrzuciłem tak 40 nasionek do miski z wodą.
Z tego co mi mówi moja wiedza, z większością nasion jest tak - jeżeli nasionko unosi się w wodzie, a nie opada na dno - na 99% jest trefne. Otóż w tym przypadku, unoszą się raptem 3 nasiona - czyli 1/13 z tych 40. Czyli podobno powinny kielkowac dobrze, a skoro są dobrej jakości, to podejrzewam, że są też aktywne - piszę o tym tak dla tych co się tym zajadają, bo nawet w sklepach pokroju legutko nie mówiąc już o nasionach ze sklepów wielkopowierzchniowych.
Sklep w ktorym kupilem nasiona jest podlinkowany w temacie ,,Czy sklep ABC działa", tutaj nie będę pisał nazwy/dawał linku. Pozderki
@up Przynajmniej tyle.
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
Produkcja metamfetaminy dla meksykańskiego kartelu? Są kolejne zatrzymania
Czterech Polaków podejrzanych jest o współdziałanie z Meksykanami, nieprawomocnie skazanymi w maju na 10-11 lat więzienia za wytwarzanie na dużą skalę metamfetaminy - poinformowała prokuratura. Możliwości produkcyjne zlikwidowanego przez CBŚP w Podlaskiem laboratorium sięgały 800 kg narkotyków.
Oświęcim. Zasnął na ławce miał przy sobie torbę narkotyków
Policjanci z Ogniwa Patrolowo-Interwencyjnego oświęcimskiej komendy Policji podczas patrolu zatrzymali 18-letniego obywatela Ukrainy. Nastolatek posiadał przy sobie torbę z kilkoma rodzajami narkotyków. Jest podejrzewany o posiadanie znacznych ilości środków odurzających.
Polacy stworzyli olbrzymią bazę danych oddziaływania leków psychotropowych na EEG
Leki psychotropowe od dekad stanowią podstawę leczenia zaburzeń psychicznych, jednak sposób, w jaki dokładnie wpływają na aktywność elektryczną mózgu, nigdy wcześniej nie został zbadany na tak dużą skalę. Zespół naukowców przeanalizował ponad 24 tysiące zapisów EEG pochodzących z dwóch warszawskich szpitali psychiatrycznych. Wyniki tej pracy, opublikowane w czasopiśmie eBioMedicine, tworzą największy jak dotąd atlas neurofizjologicznych „podpisów" głównych klas leków psychotropowych.