Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
Wolisz kodę z Antka czy z Thioco?
Antek
81
27%
Thioco
220
73%

Liczba głosów: 301

Zablokowany
  • 119 / 48 / 0
@ema112
Aviomarin zawiera dimenhydrynat, który działa dłużej, a apap noc difenhydramine cechującą się większym działaniem nassennym.
Jestem życiem, które pragnie żyć, pośród życia, które pragnie żyć.
  • 356 / 71 / 0
@stachuj mea culpa, artykul mp.pl o Aviomarinie wprowadzil mnie w blad:
Substancją czynną preparatu jest dimenhydrynat (inna stosowana nazwa to dimenhydramina).
wiadomo, nie mozna ufac wszystkiemu co sie zobaczy w necie, ale na tej stronce nie znalazlam wczesniej falszywych informacji.
  • 119 / 48 / 0
@ema112
MP to jedna z najbardziej obiektywnych i merytorycznych stron dotyczących farmacjii. I z całym szacunkiem, ale to nie artykuł wprowadził Cię w błąd, a Ty sama.

Aviomarin:dimenhydrynat, dimenhydramina
Apap noc: difenhydramina

Co prawda różnica jednej literki, ale nie ma 2 substancji nazwanych tak samo
  • 1195 / 223 / 32
Thiocodin+Apap noc. Ile Apapów wrzucić do 240mg Thio, aby sedacja była satysfakcjonująca? Ile do 150mg? Na długo przed wrzuceniem kody go przyjąć, czy w tym samym czasie?

I jak wygląda sytuacja z tym Aviomarinem?

Niby człowiek o tym czytał, ale już nie pamiętam. A czasu teraz na szukanie nie ma.
Kto pisze, ten pamięta! Pisząc dla NeuroGroove.info nie tylko nie zapomnisz swoich doświadczeń z substancjami odmieniającymi świadomość, ale również powierzysz je pamięci tysięcy czytelników. Wiesz, co to oznacza? Pisz!
  • 119 / 48 / 0
do 150mg dorzuciłbym 1 apap. noc, a do 240mg 2. Raczej po wrzuceniu kody. Aviomarin to praktycznie to samo co apap noc. Osobiście nie polecam tego miksu, bo straszna senność się włącza.
Tylko nie szalej, bo łączenie depresantów może spowodować depresje układu oddechowego.
  • 1195 / 223 / 32
@stachuj
Dzięki za odpowiedź.
Kto pisze, ten pamięta! Pisząc dla NeuroGroove.info nie tylko nie zapomnisz swoich doświadczeń z substancjami odmieniającymi świadomość, ale również powierzysz je pamięci tysięcy czytelników. Wiesz, co to oznacza? Pisz!
  • 497 / 12 / 0
ja też nie polecam, chyba że ktoś już i tak nie ma euforii z kody to polecam. podbija sedacje ale kosztem eufo, przynajmniej mi.
no i łatwo zasnąć
p
email: 853156@protonmail.com
  • 1195 / 223 / 32
12 marca 2021stachuj pisze:
Tylko nie szalej, bo łączenie depresantów może spowodować depresje układu oddechowego.
Antyhistaminy = depresanty? Rozumiem, że to miał być skrót myślowy.
  • 119 / 48 / 0
@KLAMMTak, jeśli to takie istotne to przeciwhistaminy I generecji to delirianty, działające hamująco na OśUN powodując sedacje.
  • 121 / 5 / 0
12 marca 2021kuchwale pisze:
ja też nie polecam, chyba że ktoś już i tak nie ma euforii z kody to polecam. podbija sedacje ale kosztem eufo, przynajmniej mi.
no i łatwo zasnąć
Aż będę to musiał kiedyś sprawdzić, bo wątpie żeby dimenhydrynat albo difenhydramina zbijały działanie opiatów...
Zablokowany
Newsy
Pozostałości nielegalnej destylarni whisky w szkockim Highlands

Dobrze, że wcześniej nie znalazła tego skarbówka, bo zniszczyłaby ten piękny kawałek historii. Na szczęście przetrwał i dostarczył silnego dowodu, że kamienna struktura w Ben Lawers National Nature Reserve służyła do nielegalnej produkcji whisky.

MZ: Nielegalna marihuana i legalny alkohol to balans pomiędzy zdrowiem publicznym, a innymi dziedzi

Do Ministerstwa Zdrowia trafiło zapytanie „Czy Ministerstwo uznaje, że alkohol jest substancją mniej szkodliwą niż marihuana? Czy też uznaje, że poziom szkodliwości nie jest jedynym kryterium regulacyjnym? A jeśli tak to jakie są te kryteria?”. Autor zapytania chciał się w ten sposób dowiedzieć, z czego faktycznie wynika status prawy marihuany w kontekście statusu alkoholu. W odpowiedzi resort zdrowia wyjaśnił w jaki sposób ocenia się szkodliwość danej substancji oraz przyznał, że szkodliwość używania konopi jest znacznie mniejsza od szkodliwości alkoholu i to na każdym polu – zarówno w przypadku wpływu bezpośrednio na użytkownika ale także na społeczeństwo. MZ w swoim piśmie przyznaje też, że nie o zdrowie publiczne tu chodzi. Oto więcej informacji.

KAS wykryła 50 kg marihuany w przesyłkach z odzieżą

Funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej z Mazowieckiego Urzędu Celno-Skarbowego w Warszawie skontrolowali przesyłki znajdujące się w jednej z firm spedycyjnych w Pruszkowie. W ośmiu paczkach wykryli narkotyki.