Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
Wolisz kodę z Antka czy z Thioco?
Antek
81
27%
Thioco
220
73%

Liczba głosów: 301

Zablokowany
  • 2876 / 267 / 0
ale ten opiat jest zajebisty w miksie z prometazyną!
nie jestem ogólnie wielkim fanem opio, dużo nie próbowałem, ale oxy jest spoko, a koda z prometh zajebista, świetny czill, wystarczy spokojnie 150 mg kody w tym miksie, ja biorę syrop thiocodin, wsypuję pokruszone 75 mg promki, cukierki twarde do smaku, żeby ten syrop nie był taki chujowy, później troszeczkę syropu malinowego etc do rozcieńczania z wodą, lód, cola dla zbicia sulfo i mamy zajebistą szklankę mocno kopiącej kodeiny
  • 497 / 12 / 0
ktoś słyszał o piciu kawy przed kodą?
p
email: 853156@protonmail.com
  • 867 / 253 / 0
A po co? Kawa by mi raczej spłyciła tę typową zamułkę i sedację, o którą w kodeinie chodzi.
Raz półgłówka uwierał podgłówek, całą noc doskwierał mu ból,
lecz na zdrowiu ucierpiał w połowie, bo główki miał tylko pół.
Morał: doznajemy przykrości proporcjonalnie do świadomości.
  • 119 / 48 / 0
@kuchwale
Kawa jest przydatne kiedy przesadzisz z depresantami, w momencie w którym czujesz, że Twój oddech się spłyca to warto wtedy wypić bardzo mocną kawę, otworzyć okno i starać się utrzymać pozycję stojącą.
Za to przed kodą proponuję Ci wypić zieloną herbatę parzoną mniej niż 2 minuty. Co prawda nie pobudza ona w takim wymiarze jak kawa, ale za to działa dużo dłużej.
Jestem życiem, które pragnie żyć, pośród życia, które pragnie żyć.
  • 497 / 12 / 0
po prostu przeczytałem gdzieś, że kawa podbija i chciałem się spytać, bo sam już sprawdzałem milion sposobów na podbicie kody i nie słyszałem o kawie.

zielonej herbatki neistety nie mam, ale piję podczas kody zwykła herbatę, chociaż najlepsze są pobudzające pracę żołądka i jelit
p
email: 853156@protonmail.com
  • 119 / 48 / 0
Kode podbija: Carisoprodol, Tapentadol, dihydrokodeina, ewentualnie pregabalina i tramadol. Z rzeczy powszechnie dostępnych to sok z grejpfruta, nawet jeśli to tylko placebo to u mnie lepiej działało.
Jestem życiem, które pragnie żyć, pośród życia, które pragnie żyć.
  • 102 / 17 / 0
kawa jakoś zupełnie nie pasuje mi do kodeiny, to już bardziej jakaś herbatka ziołowa np. melisa.
  • 867 / 253 / 0
@Swietlik98 Zgadzam się.
Z podbijaczy u mnie działała jeszcze hydroksyzyna, też łatwo dostępna. Natomiast pregabalinę tak średnio bym poleciała, albo raczej - tylko w małych dawkach.
  • 102 / 17 / 0
@Arabella841 a jakie dawki hydroxyzyny brałaś na podbicie ?
  • 867 / 253 / 0
Najwięcej wzięłam 50mg, tylko na mnie niestety hydro działa bardzo zmulająco i jakoś po godzinie fazy maksymalnie usnęłam %-D Aczkolwiek póki nie odpadłam to przyznam, że podbicie było dość mocne (ale tylko sedacji, nie euforii). Tak to 25mg uważam za optymalne, podbijacz i antyhistaminka w jednym.
Zablokowany
Artykuły
Newsy
Prokurator częstował ciastkami z marihuaną. Zapadł wyrok

Przed Sądem Rejonowym w Lublinie zakończył się proces Bartosza F., prokuratora z Wrocławia oskarżonego o podanie kobiecie środka odurzającego w postaci ciastek z THC. Sąd uznał go za winnego i orzekł wobec niego grzywnę oraz pięcioletni zakaz zajmowania stanowiska prokuratora.

Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski

Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.

Już 1 drink dziennie zwiększa ryzyko zgonu. Alkohol nie przynosi żadnych korzyści

W Journal of Studies on Alcohol and Drugs ukazało się jedno z najbardziej kompleksowych badań dotyczących wpływu alkoholu na zdrowie populacji amerykańskiej. Zostało przeprowadzone przez ponad trzydziestu badaczy z wiodących instytucji naukowych, w tym z Columbia University, University of California, Mayo Clinic, University College London czy Harvard Medical School. Dostarcza ono precyzyjnych szacunków ryzyka zgonu powodowanego przez spożycie alkoholu z uwzględnieniem płci, wieku i poziomu konsumpcji.