Dział poświęcony harm reduction – metodom mającym na celu złagodzenie negatywnych konsekwencji zażywania środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
Po zabawie najlepiej nos i zatoki przepłukać.
Ja robię tak: Przegotowana i ostudzona woda z solą fizjologiczną lub z solą (łyżeczka na szklankę wody). Osobiście używam samej soli fizjologicznej. Płukać, pociągać nosem, wydmuchiwać, lub też w drugą stronę jak wydmuchać nie idzie. Płukać nie regularnie tylko do momentu kiedy będzie czysty. Po godzinie w nosie już nie ma naszej "płukanki". Można zastosować wtedy maść z witaminą A i tak zostawić np na noc (założenie jest takie żeby maść przez kilka godzin była na śluzówce).
Najważniejsze to płukanie nosa, nawet samo płukanie daje efekty. Czysty nos wraca szybciej do zdrowia.
  • 187 / 23 / 0
Najlepiej na zatoki to Irigasin i opary wrzątku na twarzy nosem wciągamy te ciepło i tak 120 razy.
Dobrze sie czujesz? To sie wyspij.
  • 2 / 3 / 0
@JaTy1234

spróbuję na pewno

Nie cytujemy postów znajdujących się bezpośrednio nad naszym postem. - {owerfull}
  • 244 / 58 / 0
Ja po Otrivinowej akcji trwającej ok. pół roku po operacji przegrody i usuwaniu polipów zaleczyłem śluzówkę 1,5 procentową wodą utlenioną robioną z perhydrolu (apteczna jako stabilizator ma mocznik). Teraz do trazadonu (Triticco) na noc psikam "Tafen Nasal" i jest znacząca poprawa mimo dawki 50 mg.
„Bądź światłem sam dla siebie” Budda Gautama
  • 164 / 19 / 0
tzn ja akurat nie wciągam ani nie zażywałem nigdy amfetaminy, katynonóe, chlory- to już w ogóle niech mi ktoś rozjaśni co to.
Tak się składa ,że przewlekłe zapalenie zatok mam co jakiś czas jak i polipy. Dostałem nawet po tym tymczasową niezdolność do pracy.
Operacja skoczyła się tak ,że Pani Pielęgniarka przyniosła mi miskę, -pytam po co? I wchodzi lekarz. Z nosa wystają mi dwa bandaże. Nagle jak szarpnął je, tak czułem jakby mi ktoś zęba bez znieczulenia wyrwał, krwi było więcej niż przy tym jakby ktoś sobie żyły przeciął, straszne. Do tego ból ucha tak mocno ,że brałem na niego tramal 200 i dziękując za zabieg nigdy nie zapomnę słów lekarza: "sam chciałeś- poddałeś się operacji- to da ci tylko spokój na rok. I tak się znowu dzieje, Zalecono mi nebulizację 2xdziennie + najlepsza maść jaką człowiek (firma farmaceutyczna) stworzyła: Bedicort. Zabija wszystko, grzyby, drobnoustroje- potężna substancja. Z resztą jestem astmatykiem i alergikiem także innym kolegom którzy są w tej grupie -chłopaki, recepta na cetyryzynę duo w te newralgiczne dni a gdy macie spkokój zwykła loratadyna.
Oby chociaż stan jednej osoby trochę się polepszył po mojej wypowiedzi to będę więcej pisał w tematach, bo raczej jestem obserwatorem.

ps. żadna woda morska, krople do nosa- absolutnie! Zatoki same mają produkować te substancję, a gdy je dostarczacie zbyt często- one odpuszczą bo dostają je z zewnątrz.
także czas, aromatoterapia (pośrednio dla relaksu) i sprzęt do nebulizacji, receptę na środek dostaniecie właściwy od lekarza- nie będę rzucał nazwami.
Trzymajcie się! :D
Substancje psychoaktywne powinny być dodatkiem do życia a nie na odwrót.
W innym przypadku będziesz wzywał pomocy głosem szopa pracza czego osobiście nie życzę lol
---- :korposzczur: -----
  • 880 / 365 / 6
07 lutego 2020serotoninowy pisze:
A no i smarkam sie caly rok, codziennie.
Ditto. Byłam u najlepszego pulmunologa w mieście, to powiedział tylko tyle że nie może odczytać mojego rentgena, lekarz radiolog zresztą też nie mógł odczytać. Ciekawe, co ja tam mam.
Everything's better with acryl. It's like bacon, but acryl.
Moje posty Ci pomogły - podziękuj mi za post!
  • 1 / / 0
Po 2 latach mogę śmiało powiedzieć, że dla mnie doskonałym pomysłem jest Maść Rinopanteina oraz woda morska. - stosować jak najczęściej.
https://hyperreal_upp
  • 143 / 23 / 0
Wiecie moze czemu walac sniffy nie klepia mnie one i nie mam prawie wogole kataru? az tak zniszczona kichawa?
Nie ma że za mocno %-D
  • 347 / 75 / 0
@agentwiadro możliwe. Śluzówka może być tak zniszczona, że nie wchłania już materiału. To samo tyczy się drugiej dziury? Jeśli tak to nic innego niż odpoczynek od odkurzania nie pozostaje
  • 143 / 23 / 0
aaa no niestety na dwie nie wiem czy ma to wiekszy zwiazek z tym ze jem dziennie 50mg zoloftu, raczej nie bo tydzien temu/dwa bylo nawet git
Nie ma że za mocno %-D
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Jak wygląda Luksemburg 2 lata po dekryminalizacji marihuany? Bilans zysków i strat

Kiedy myślimy o luźnym podejściu do marihuany w Europie, przed oczami stają nam holenderskie Coffee Shopy lub portugalska dekryminalizacja. Jednak to Malta i Luksemburg dokonały prawdziwego przełomu legislacyjnego. Latem 2023 roku Luksemburg stał się drugim krajem UE, który oficjalnie wpisał prawo do uprawy konopi w ustawy.

Czescy lekarze będą mogli przepisywać pacjentom grzyby halucynogenne

Mieszkańcy Czech cierpiący na depresję i inne choroby, na które nie pomagają tradycyjne metody leczenia, będą mogli korzystać z leczniczych grzybów halucynogennych już od przyszłego roku, informuje polski portal informacyjny TVP World.

USA: Donald Trump usunie marihuanę z listy najcięższych narkotyków?

Stało się to, o czym spekulowano od miesięcy. Donald Trump, mimo oporu konserwatywnego skrzydła własnej partii, ma sfinalizować proces reklasyfikacji marihuany. Konopie mają trafić z surowego Wykazu I (gdzie są traktowane na równi z heroiną) do łagodniejszego Wykazu III substancji kontrolowanych.