Heterocykliczne substancje modulujące potencjał neurotransmisji GABA, będące pochodnymi kwasu barbiturowego – np. fenobarbital.
Więcej informacji: Barbiturany w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 80 / 6 / 0
Na mnie to nie działa wziąłem kiedyś 100 albo 150 mg pare razy i nawet nie zmuliło do snu
  • 21 / / 0
Z ciekawości, czy jakikolwiek lekarz medycyny to wciąż przepisuje? Znajoma farmaceutka była w szoku, jak jej powiedziałam, że mam luminal, a akurat znalazłam w starych szafkach, bo podobno żaden lekarz tego już nie wypisuje
  • 106 / 36 / 0
U ludzi barbiturany lecą raczej w stronę wymarcia (chociaż czy w najbliższym czasie całkowicie znikną to mam wątpliwości), co innego u weta, ale trochę ciężko z dostępnością. Jak ktoś potrzebuje na stałe to najlepiej zgadać się z jakąś apteką żeby regularnie pod pacjenta zamawiali
  • 177 / 26 / 0
Ciekawe jak fenobarbi sprawdziło by się jako podkład do THC, szczególnie ten specyfik z atropiną która podbija zioło.
U mnie to bardziej chronicznie
Ty wolisz mieć stany psychodeliczne
  • 3543 / 577 / 1
Potwierdzam że często od weterynarza są recepty na luminal dla psów albo kotów
"Które dragi brać, żeby nie musieć brać żadnych dragów?"

"Rutyna to rzecz zgubna "
  • 1409 / 88 / 2
09 marca 2021rosier pisze:
Z ciekawości, czy jakikolwiek lekarz medycyny to wciąż przepisuje? Znajoma farmaceutka była w szoku, jak jej powiedziałam, że mam luminal, a akurat znalazłam w starych szafkach, bo podobno żaden lekarz tego już nie wypisuje
Tak przepisują też jako lek trzeciego rzutu, nawet są zachodnie marki tego leku.Znajoma faramceutka się nie zna po prostu.Obecnie prepraty z tym składnikiem są dobrze dostępne w każdej aptece.Barbiturany trochę innaczej działają przeciwdrgawkowo.
action movie:gun:
  • 1409 / 88 / 2
Jak podać Luminal dodobyticzno, podobno się opłaca?
  • 1409 / 88 / 2
Dobra ważne rzeczy co nie ma w temacie o tej substancji
1.Walisz fufu do nochala.
2.Zarzucasz i mówisz nie zasypiam, ale chwile i nie waliłeś wcześniej
3.Jest taka mała kwestia, że on się zbiera i serio zbiera ta substancja brana dzień po dniu.
4.Brana w ciągu w końskich dawkach nie powoduje, że zasypiasz różnie bywa.
5.Po zebraniu we krwi możesz walić najmocniejszą fukę i być stalowym stimiarzem, bo ta substancja blokuje działanie fety.
6.Fenobarbital jest trudny do ogarniecia w działniu.
7.On zanim zacznie działać dobrze minie 5 h więc warto pamiętać.
8.Pod pewnymi względami jest lepszy od benzynek, ale ich nie rzucę.
9.Barbiutrany mocniej chamują OUN (korę mózgową) i jak stimujesz lepiej się wysypiasz.
10.Jak walisz dużą dawkę Luminalu to na początku może cię nawet pobudzić i przechodzi w seność, możesz miec gały jak po pixe doświadczyłem tego.
11.Na Wiki jest opisane to zjawisko. :kreska:
  • 3013 / 1017 / 0
ten środek to sama klasyka, dzisiaj zaopatrzyłem się właśnie w dwa opakowania Luminalum Unia 100 mg prosto z apteki. kosztowało mnie to przysłowiowe grosze - ok. 13 zł za dwa opakowania. miło jest się przenieść w czasie i doznać fazy, jakiej doznawali stare ćpuny biorąc ten barbituran, obecnie jedyny dopuszczony do obrotu aptecznego. uzyskanie recepty jest bardzo proste - tak samo jak przy innych psychotropach z wykazu.

akurat Luminal 100 to środek praktyczny, w przeciwieństwie do preparatów złożonych. tutaj po jednej tabletce czuć działanie i dużo wygodniej się bierze. mankamentem jest jedynie to, że opak. zawiera tylko 10 tabletek, ale to akurat można zrozumieć, barbiturany łatwo przedawkować.

poniżej załączam fotkę z dzisiejszych zakupów.

%-D
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
w razie potrzeby proszę kontaktować się ze mną przy pomocy PM-ek, przy poruszaniu tematów "drażliwych" proszę o używanie PrivNote lub o kontakt mailowy.

skrzynkaprzodownik@protonmail.com

with regards, przodownik
  • 88 / 2 / 0
Hej. Od kilku nocy nie mogłam spać (wcześniej byłam uzależniona od aprazolamu) i ciocia mnie poratowała lekiem Bellergot. Wyczytałam tutaj, że to barbiturany, więc wydawało mi się, że mocne leki. Wzięłam 6 pigułek i nic. Czułam się wprawdzie senna, ale i tak nie spałam całą noc. Jest sens brać tego jeszcze więcej? Strasznie to słabe jakieś ;/
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
policjanci zabezpieczyli ponad 100 kg kokainy ukrytej w naczepie ciężarówki

Policjanci z Wałcza przejęli ponad 100 kilogramów narkotyków. Nielegalny towar przemycany był w ładunku, w którym były części samochodowe. W związku ze sprawą zatrzymane zostały dwie osoby. Są już po zarzutach i może grozić im nawet 20 lat pozbawienia wolności.

CBD znacznie obniża głód alkoholu – pierwsze badanie kliniczne ICONIC

Alkoholowy zespół uzależnienia (AUD) jest powszechny, a skutecznych leków wciąż brakuje. Kannabidiol (CBD) zapowiadał się na obiecującego kandydata w modelach zwierzęcych – niniejsze randomizowane badanie ICONIC dostarcza pierwszych dowodów klinicznych u ludzi z AUD.

Raport unijnej agencji ds. narkotyków: Polska na czele produkcji syntetycznych katynonów

Polska jest na czele europejskiej produkcji syntetycznych katynonów, jednej z najczęściej nadużywanych substancji psychoaktywnych - wynika z raportu Agencji Unii Europejskiej ds. Narkotyków (EUDA). Przy wytwarzaniu narkotyku współpracowały polskie i ukraińskie grupy przestępcze - dodano.