Chcę zapisać się na pierwszorazową wizytę online, w związku z czym potrzebuję ogarniętego lekarza, który mnie zdiagnozuje i wypisze leki. Dobrze byłoby też, gdyby nie miał problemu z przepisywaniem pregabaliny czy benzo; ale priorytetem jest dla mnie prawidłowa diagnoza. Jeśli ktoś ma takiego magika, do którego "chodzi" online i jest zadowolony, byłabym bardzo wdzięczna za wiadomość prywatną. Tylu ich jest na tych 'znanych magikach' i innych stronach, że nie wiem kogo wybrać, a boję się, bo mam ogólnie chujowe doświadczenia z lekarzami. Zresztą, wiadomo, ogólnie boję się ludzi, a co dopiero lekarza, któremu mam opowiadać o swoich problemach psychicznych. Niby są opinie, ale tam przecież nikt nie pisze o pewnych sprawach
i to nie jest żaden weltschmerz, nie jestem młodą, piękną duszą - ja po prostu jestem pierdolnięty.
Chory Psychicznie."
EDIT @PogromcaDzików o ile pamiętam to podejrzewasz u siebie ChAD, napisz może w wątku tej choroby? Aczkolwiek szukanie w innych miejscach, tak jak powiedział przedmówca, np. na grupkach na fb, to prawdopodobnie lepszy pomysł.
lecz na zdrowiu ucierpiał w połowie, bo główki miał tylko pół.
Morał: doznajemy przykrości proporcjonalnie do świadomości.
Wiem, jaka jest specyfika forum, ale też nieraz widziałam, jak ktoś pisał, że ma dobrego lekarza, który nie ma też problemu z wypisywaniem np. benzo. A z moimi objawami tak jak pisze @Arabella841, która się już trochę o tym naczytała
Oczywiście mogłabym u jednego się leczyć, a u innego brać leki, ale w dobie IKP, gdzie każdy może wszystko zobaczyć, póki się da, nie chce sobie zrobić burdelu w papierach.
i to nie jest żaden weltschmerz, nie jestem młodą, piękną duszą - ja po prostu jestem pierdolnięty.
Chory Psychicznie."
Na tym IKP prawie wszystko jest, nawet szczegóły realizacji recepty, a szczegółów e-wizyty nie ma
Aha, i wiem że "konsultacja" i "wizyta" to dwie różne rzeczy, ale mam wrażenie, że oni sami to mylą i piszą raz tak, raz srak.
Chory Psychicznie."
lecz na zdrowiu ucierpiał w połowie, bo główki miał tylko pół.
Morał: doznajemy przykrości proporcjonalnie do świadomości.
08 marca 2021PogromcaDzików pisze: Dobrze byłoby też, gdyby nie miał problemu z przepisywaniem pregabaliny czy benzo
Szczerze mówiąc, to myślałam o tym, żeby zastosować to jako podkładkę. Bo z telemedycyny dostałam kartę z wizyty, na której jest diagnoza F41, ale nie mogę jej zastosować, bo jest tam informacja o tym, że nie dostałam właśnie benzo. A gdybym miała taką zwykła kartę informacyjną z podobną diagnozą, to bym ja wykorzystała w wiadomym celu. Nie wiem, czy byłaby to wystarczająca argumentacja, ale spróbowałabym takiego sposobu. Niestety z tych e-wizyt na NFZ nie ma, a też nie wiadomo, co tam jest nawypisywane. Wydaje mi się logiczne, że pacjent powinien móc uzyskać w to wgląd.
Pzrepraszam za chaos w wypowiedzi, nie jestem trzeźwa. I tak, kombinuję jak koń pod górę. Lubię utrudniać sobie życie.
@igla83 Tak, oczywiście, że pregę póki co łatwo uzyskać od każdego lekarza, wrzuciłam tylko do jednego wora niepotrzebnie.
Chory Psychicznie."
27 marca 2021PogromcaDzików pisze:
@igla83 Tak, oczywiście, że pregę póki co łatwo uzyskać od każdego lekarza, wrzuciłam tylko do jednego wora niepotrzebnie.
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Narkomani i nędza. Niemcy wolą się tu nie zapuszczać. "Sytuacja nie do przyjęcia"
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Straż Graniczna zatrzymała ośmiu przemytników wykorzystujących balony meteorologiczne
Funkcjonariusze Podlaskiego Oddziału Straży Granicznej zatrzymali kolejnych ośmiu przemytników wykorzystujących balony meteorologiczne do przemytu papierosów z Białorusi do Polski - poinformował w piątek (13.02) szef MSWiA Marcin Kierwiński. Dodał, że w tym roku w podobnych sprawach zatrzymano łącznie 16 osób.
Irvin Rosenfeld: Człowiek, który wypalił 120 000 jointów od rządu USA
Wyobraź sobie, że co 25 dni listonosz puka do Twoich drzwi i wręcza Ci przesyłkę od rządu federalnego. W środku nie ma jednak pism z urzędu skarbowego, lecz metalowa puszka przypominająca opakowanie od kawy. Po jej otwarciu widzisz 300 starannie skręconych jointów.
Wolne Konopie pukają do drzwi Prezydenta. Czy wykaże się większą odwagą niż Donald Tusk?
Walka o depenalizację posiadania marihuany wchodzi na najwyższy szczebel państwowy. Podczas gdy rząd Donalda Tuska konsekwentnie blokuje jakiekolwiek zmiany w polityce narkotykowej, zwracamy się bezpośrednio do Głowy Państwa. Czy prezydent Karol Nawrocki stanie po stronie wolności obywatelskich i zdrowego rozsądku?