We've been eating up our brains" BOC
Nigdy nie zapomnę, jak pierwszy raz spróbowałem Havana Club (blanco). Jakie to było pyszne...
Innym rumem, który piłem i świetnie sprawdzał się w drinkach, to Angostura blanco.
Piłem też Angosturę 1824 (bardzo ciemny), ale to już zupełnie inna bajka.
Wolę koniak lub gin jeżeli chodzi o mocne alko.
Podziel się posiłkiem, chamie
Wierzę, że jest dobry. Mi samogony robione przez doświadczonych, znających się w temacie bimbrowników bardzo smakują i nie mam po nich zwykle kaca. Raz piłem bimber z borówek upędzony przez kolegę z biol-chem'u. Zajebiście smakował i zrobił furorę na imprezie.
11 maja 2021ŚwietnyLogin pisze: A ja sobie bimberku zrobiłem, filtrem węglowym pięknie oczyściłem, no i do tego esencja, jedna flaszeczka rum biały, druga "jamaica rum". Cola, lód i cytrynka i nie jeden rum sklepowy bym smakowo pokonał.
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Narkotyki schował w atrapie Biblii. Wpadł po policyjnym pościgu
W trakcie ucieczki uszkodził swój pojazd, a badania wykazały, że mógł być pod wpływem alkoholu i narkotyków. W jego aucie policjanci znaleźli atrapę stylizowaną na Biblię z ukrytymi narkotykami, w tym mefedronem i kokainą. Mężczyzna trafił do policyjnego aresztu i usłyszał już zarzuty.
USA. Takiej zmiany w kwestii marihuany nie było od dekad
Ministerstwo sprawiedliwości USA zmieniło w czwartek klasyfikację produktów z marihuany. To najdalej idąca zmiana polityki w tej sprawie od dekad. Marihuana znalazła się w "koszyku" substancji o umiarkowanym lub niskim potencjale uzależnienia, takie jak ketamina, paracetamol z kodeiną i sterydy anaboliczne.
Holenderski eksperyment z regulowaną uprawą marihuany okazał się sukcesem
Minął dokładnie rok, odkąd holenderskie coffeeshopy w wybranych gminach zaczęły sprzedawać wyłącznie legalnie uprawianą marihuanę. Eksperyment, który miał uderzyć w czarny rynek, przynosi pierwsze wymierne efekty. Choć nie obyło się bez kar finansowych, ogólny bilans jest zaskakująco pozytywny.