Czy od choliny z inozytolem można się uzależnić ??
Pozdrawiam
Obecnie zażywam:
- Szafran, ekstrakt standaryzowany na co najmniej 0.3% safranalu - biorę już dłuższy czas
- Dziurawiec - ekstrakt starndaryzowany na 0.3% hiperycyny
- L-Tryptophan - 500mg (wiem że 5-HTP lepsze do odbudowania serotoniny, ale powodowało ono u mnie jadłowstręt plus dziwne jazdy z sercem)
- Trazodon w formie Trittico CR 100mg przed snem
Chciałbym do tego dorzucić jakiś nootrop, NAJLEPIEJ jeśli to będzie coś z apteki - wiadomo, stała dawka i czystość. Obawiam się jednak, że piracetam nie działa już na mnie tak jak przy pierwszych terapiach, dlatego szukam czegoś innego.
Czy jest coś co mogę dodać do stacka, a co byłoby na białą receptę?
Interakcje zweryfikuję we własnym zakresie... Szafran działa na NMDA, jest słabym inhibitorem zwrotnego wychwytu serotoniny i dopaminy, prawdopodobnie działa też na GABA, dziurawiec działa na NMDA z tego co pamiętam. Nie spodziewam się jakichś groźnych interakcji nootropów z naturalnymi antydepresantami, ale muszę pozostać ostrożny
-lęki
-brak motywację
-słabą pamięć i koncentrację
Gdzie to kupić? Kompletnie na tym się nie znam.
18 stycznia 2021Marcins96 pisze: Zajebisty stack na WYCISZENIE. Naprawdę to działa, na mnie doskonale.
Ashwaganda + inozytol + tauryna + witamina C duża dawka + olej lniany
Rozrabiam wszystko w szklance wody - chlup i poziom zdenerwowania, ogólnej frustracji i spierdolenia (każdy nerwicowiec wie o czym mówie) minus 100% fajnie uspokaja myśli i podnosi humor, łapie się wyjebke na pewne sprawy.
Ashwa i tauryna podnoszą gaba i zbijają kortyzol tak jak i Wit C. Olej lniany to nie wiem po co, ale Sttreetart mówił że z tłuszczem warto wszystko brać to tak też robię i nie narzekam
15 minut po wypiciu tego i można w spokoju obejrzeć film, czy zasnąć - stosowałem też przed medytacja - poprawia jakość medytowania - fajnie se muzykę relaksacyjna załączyć i w ogóle można odpłynąć
Polecam jako były nerwicowiec, który nie wiedział co to minuta bez pojebanych myśli :)
Nie wiem czy na każdego zadziała. Ja odstawiłem już sporo czasu temu alkohol, fajki, kofeinę i wszystko co nie zdrowe, oraz trzymam dietę - więc te ziołowe rzeczy i suple działają na mnie naprawdę MOCNO - nigdy wcześniej nie przypuszczałem że takie gowno jak jakas ashwaganda i olej lniany mogą leczyć nerwice, a użytkowników piszących o takich cudach uważałem za pojebow :) a okazało się, że sam byłem debilem :) przestroga dla innych
człowiek se wrzuca taki stack z gówienek ziołowo witaminowych a działa jak kiedyś tabletka relanium - Przeciez to jest piękne
1.Inozytol kupcie sobie w proszku bo w tabsach się nie oplaca. Ja daje 6 gram do takiego drinka
2.ashwe mam w proszku korzen, daje trzy łyżeczki
3.Witamina C 2 tysiące
4. Tauryna, nie wiem sypie na oko sporo
5.olej lniany dwie łyżki
Polecam :)
Kopiuje swój post z dopingu mózgu - ale moim zdaniem realnie mocno działający stack na problemy wielu osób - więc warto wrzucić i tutaj
24 lutego 2021MarekLuto pisze:Cześć. Zainteresował mnie twój zestaw. Pytanie na ile działa, gdzie opłaca się kupować składniki najbardziej i ile razy dziennie można stosować taki stack. I czy znasz jeszcze jakieś fajne suplementy?18 stycznia 2021Marcins96 pisze: Zajebisty stack na WYCISZENIE. Naprawdę to działa, na mnie doskonale.
Ashwaganda + inozytol + tauryna + witamina C duża dawka + olej lniany
Rozrabiam wszystko w szklance wody - chlup i poziom zdenerwowania, ogólnej frustracji i spierdolenia (każdy nerwicowiec wie o czym mówie) minus 100% fajnie uspokaja myśli i podnosi humor, łapie się wyjebke na pewne sprawy.
Ashwa i tauryna podnoszą gaba i zbijają kortyzol tak jak i Wit C. Olej lniany to nie wiem po co, ale Sttreetart mówił że z tłuszczem warto wszystko brać to tak też robię i nie narzekam
15 minut po wypiciu tego i można w spokoju obejrzeć film, czy zasnąć - stosowałem też przed medytacja - poprawia jakość medytowania - fajnie se muzykę relaksacyjna załączyć i w ogóle można odpłynąć
Polecam jako były nerwicowiec, który nie wiedział co to minuta bez pojebanych myśli :)
Nie wiem czy na każdego zadziała. Ja odstawiłem już sporo czasu temu alkohol, fajki, kofeinę i wszystko co nie zdrowe, oraz trzymam dietę - więc te ziołowe rzeczy i suple działają na mnie naprawdę MOCNO - nigdy wcześniej nie przypuszczałem że takie gowno jak jakas ashwaganda i olej lniany mogą leczyć nerwice, a użytkowników piszących o takich cudach uważałem za pojebow :) a okazało się, że sam byłem debilem :) przestroga dla innych
człowiek se wrzuca taki stack z gówienek ziołowo witaminowych a działa jak kiedyś tabletka relanium - Przeciez to jest piękne
1.Inozytol kupcie sobie w proszku bo w tabsach się nie oplaca. Ja daje 6 gram do takiego drinka
2.ashwe mam w proszku korzen, daje trzy łyżeczki
3.Witamina C 2 tysiące
4. Tauryna, nie wiem sypie na oko sporo
5.olej lniany dwie łyżki
Polecam :)
Kopiuje swój post z dopingu mózgu - ale moim zdaniem realnie mocno działający stack na problemy wielu osób - więc warto wrzucić i tutaj
Cała reszta pewnie też działa, ale w nie jakiś zauważalny dla mnie sposób
Inozytol nie działa na mnie w taki sposób w jaki bym chciał, żeby działał
a tauryna a i owszem
Zaznaczam, że jestem nerwicowcem, zmagam się z niskim poziomem GABA po latach piwkowania i celuje w specyfiki, które pozwolą uspokoić myśli, wyciszyć się i nabrać dystansu
Nie wiem w co Ty celujesz. Powiedz to może pomogę
No ale nie żałuje bo nie ćpam i nie piję. Więcej bym na dragi wydał. Bez tego mixa to bym dalej był zaślepiony w nałogu.
Teraz zostaje tylko wenla na 2 miechy i trzeba coś fizycznie zaczac działać żeby powrotu nie było.
The methapor of Life
ledzeppelin2@safe-mail.net
1 Brahmi ekstrakt 50% | Bacopa monnieri -
2 ALCAR | Acetylo-L-karnityna
3 Cholina | Dwuwinian choliny
4 EGCG ekstrakt 50% | Camellia sinensis
5 Fosfatydylocholina 20% | Helianthus annuus -
6 Hupercyna A 1% | Lycopodium serratum -
7 Koenzym Q10 | Ubichinon -
8 SAM-e | S-adenozylometionina
9 Męczennica ekstrakt 20% | Passiflora Incarnata -
Do tego gingofar i zenszen omega 3 Wit b magnez cynk i przyprawy (kurkumina, pieprz czarny, pieprz cayenne, cynamon, gozdziki, kakao, imbir, gałka, dziurawiec .
Chodzi mi o polepszenie pracy mózgu i lepsze samopoczucie
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/nowenarkogis.jpg)
Coraz więcej Polaków przedawkowuje nowe narkotyki. Raport GIS
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/cognitivemarijuana.jpg)
Długotrwałe używanie marihuany może mieć wpływ na zdolności poznawcze
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/germancannaclubs.jpg)
Niemiecki ekspert: trudno dostrzec w legalizacji konopi cokolwiek pozytywnego
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/alcohol_vs_marijuana.jpg)
Marihuana zmniejsza pragnienie alkoholu u osób pijących dużo – Nowe badania finansowane przez rząd
Czy marihuana może pomóc osobom pijącym dużo alkoholu pić mniej? Nowe badanie przeprowadzone w USA sugeruje, że tak – i to z zaskakująco prostego powodu. Osoby, które sięgały po marihuanę tuż przed alkoholem, piły wyraźnie mniej i miały mniejsze łaknienie.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/psychodeliki-medytacja-wplyw_0.jpg)
Czy psychodeliki mogą wspierać praktykę medytacyjną? Analiza nowego badania
Czy psychodeliki mogą poprawić jakość medytacji? Nowe badanie opublikowane w PLOS ONE sugeruje, że tak! Aż 73,5% uczestników (634 osoby z 863) uznało, że doświadczenia psychodeliczne miały pozytywny wpływ na ich praktykę medytacyjną.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/ksiadz.jpg)
Ksiądz podejrzany o posiadanie mefedronu. Prokuratura prowadzi dochodzenie
Prokuratura Rejonowa w Grodzisku Mazowieckim nadzoruje postępowanie wobec księdza z Archidiecezji Warszawskiej. Duchowny usłyszał zarzuty posiadania mefedronu i jego nieodpłatnego udzielenia innej osobie.