Ja bezpośrednio do worka nie wlewałem wody ale z czasem jak patrzyłem było na dnie około 1cm wysokości wody, pryskasz 2-3 razy dziennie po ściankach worka.
A czas w jakim pokażą się piny jest bardzo zróżnicowany i nie ma reguły.
Dodam, że stoją na poduszce grzejącej ( temperatura utrzymywana ok. 26 stopni ) w zacienionym miejscu bez dostępu bezpośredniego światła. Mam się uzbroić w cierpliwość czy coś zrobiłem nie tak ?
Pozdro
https://ibb.co/1qfHDG0
https://ibb.co/hBQrB0T
17 lutego 2021CATCHaFALL pisze: ACHTUNG, ACHTUNG
Aby kit wystartował, wymagane jest duże stężenie CO2, nie otwieramy torby dopóki się nie pokażą piny! O2 w tej fazie jest Z B Ę D N E.
I teraz uwaga, PARADOKS.
Później jednak, CO2 zacznie spowalniać wzrost samych już owocników, więc zaczynamy wietrzyć w momencie jak tylko się pokażą.
Pewnie padnie pytanie skąd to CO2, skoro jak wkładamy kita do worka, to i tak w środku jest pełno O2.
Ano tak, że CO2 jest produktem ubocznym metabolizowanego przez grzybnię substratu, więc pozwólmy jej rosnąć i zwyczajnie tam nie grzebmy.
18 lutego 2021Gdziekucharek6 pisze: zastanawiam się czy częstotliwość zraszania powinna być taka sama w przypadku wody na dnie worka i bez?
Dziś zbiór nr.4
Wyglada dużo lepiej niż zbiór nr.3
Jestem bardzo zadowolona, myślałam, ze zbiory będą coraz słabsze a jednak 4 mnie zaskoczył.
Grow ponownie zalewam i powtarzam proces.
I powiem szczerze, ze nie spryskuje woda. Wietrze pare razy na dzień i to jest kluczowe.
Od momentu zalania do zbiorów minął może tydzień
https://ibb.co/0f5FQ38
23 lutego 2021cumnielmdma pisze: Siemka, za ile mniej więcej mogą otwierać się kapelusze? Obstawiam, że z tydzień-2 tygodnie. Pytam, bo ja już bym je teraz najchętniej schrupał![]()
Wstawiam zdjęcie do oceny.
![]()
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Ogromny transport kokainy. Narkotyki za 19 mln zł ukryto w złomie
Ponad 350 kg kokainy o czarnorynkowej wartości przekraczającej 19 mln zł przechwycili funkcjonariusze Krajowej Administracji Skarbowej w Gdyni. Narkotyki były ukryte wewnątrz ciężkich metalowych elementów znajdujących się w kontenerach ze złomem. Śledztwo w tej sprawie nadzoruje Prokuratura Okręgowa w Gdańsku.
Palacze wiedzą, że tytoń wywołuje raka, gorzej znają zagrożenia dla serca
Nowe badanie obejmujące ponad 240 tys. palaczy w 46 krajach wskazuje, że wciąż słabo rozumiemy szkody sercowo-naczyniowe wywołane przez tytoń, co rodzi pytania, czy dziesięciolecia ostrzeżeń zdrowotnych przynoszą skutek.
Polacy stworzyli olbrzymią bazę danych oddziaływania leków psychotropowych na EEG
Leki psychotropowe od dekad stanowią podstawę leczenia zaburzeń psychicznych, jednak sposób, w jaki dokładnie wpływają na aktywność elektryczną mózgu, nigdy wcześniej nie został zbadany na tak dużą skalę. Zespół naukowców przeanalizował ponad 24 tysiące zapisów EEG pochodzących z dwóch warszawskich szpitali psychiatrycznych. Wyniki tej pracy, opublikowane w czasopiśmie eBioMedicine, tworzą największy jak dotąd atlas neurofizjologicznych „podpisów" głównych klas leków psychotropowych.