Wcale nie mówię, że każdy lekarz jest tak wspaniałomyślny, ale w ten sposób to widzę z mojej perspektywy.
lecz na zdrowiu ucierpiał w połowie, bo główki miał tylko pół.
Morał: doznajemy przykrości proporcjonalnie do świadomości.
Czy prywatni lekarzy mają podgląd na recepty od prywatnych lekarzy? Załatwiam benzo kilka w miesiącu, nikt słowem nie powiedział a mam zboczenie na pukcie robieniu zapasz więc bywa że w krótkim odstępie czasu zalatwiam w ten sam lek w większej liczbie opakowań.
Już nawet w aptece taki podgląd jest możliwy, ale tylko w tej gdzie kupujemy
ZUS-ZLa jest widoczne to akurat mogę potwierdzić.
Internetowych kont pacjenta nie aktywowałem.
"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
nie jestem ekspertem w tej dziedzinie - mówię z doświadczenia. nawet u mnie w przychodni rodzinny nie widział, że dostaję recepty od prywatnych i wypisał DHC Continus i to na 30% odpłatności, nawet się zawahał i wpisał to w moją kartę. i tak teraz mam co miesiąc.
co do Internetowego Konta Pacjenta, to lekarze nie widzą tych recept, które masz tam wypisywane. chyba, że go upoważnisz, albo mu to udostępnisz, a jest taka opcja.
generalnie warto korzystać z tych kolorowych dla nas czasów
skrzynkaprzodownik@protonmail.com
with regards, przodownik
Musiało chodzić o odpłatność 30%, bo substancji nie było na wykazie z ustawy o przeciwdziałaniu...
a PESEL tej osoby nigdy nie był tym, który czegokolwiek nadużywa.
Jeśli nie chodziło o refundację, to dlaczgo farmaceutom wyświetlał się monit, że lek wydawany jest za wcześnie? Czy w ogóle mają oni kompetencje, by ingerować w dawkowanie ordynowane przez lekarza prowadzącego, bo wątpię.
Na IKP jak aktywujesz masz opcje "udostępnij placówce lub lekarzowi" i jak wyrazisz zgodę to będą widzieli historie twojego leczenia. Domyślnie opcja jest wyłączona.
Musicie wyrazić zgodę żeby mieli podgląd. Także luzik bluzik
W innym przypadku będziesz wzywał pomocy głosem szopa pracza czego osobiście nie życzę lol
----
17 lutego 2021kurczakswiezy pisze: Jeśli nie chodziło o refundację, to dlaczgo farmaceutom wyświetlał się monit, że lek wydawany jest za wcześnie? Czy w ogóle mają oni kompetencje, by ingerować w dawkowanie ordynowane przez lekarza prowadzącego, bo wątpię.
Przykładem jest np. Viregyt z amantadyna
"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
Nie ma tej substancji na liście zagrożonych wywozem, ani na liście obejmującej ustawę o nar...
GIF: Nielegalny handel w sieci lekami narkotycznymi zaczyna się od legalnej recepty [WYWIAD]
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Lepsza dostępność do terapii dla osób uzależnionych od opioidów
Rada Ministrów przyjęła nowelizację ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii oraz niektórych innych ustaw. Nowe rozwiązania zwiększają dostęp do leczenia osób uzależnionych, upraszczają procedury dla instytucji publicznych oraz umożliwiają skuteczniejsze udzielanie pomocy medycznej.
Zanieczyszczenie wody kokainą zmienia zachowanie łososi na wolności
Pod wpływem zawartej w ściekach kokainy, a zwłaszcza jej metabolitu, młode łososie atlantyckie pływają dalej i rozprzestrzeniają się na większą odległość – informuje pismo „Current Biology”.
Kartele zamiast przemycać narkotyki wysyłają „kucharzy” do laboratoriów w Polsce
Meksykańscy przestępcy powiązani z kartelem Sinaloa mieli organizować w Polsce produkcję metamfetaminy w wynajętych posesjach na Podlasiu i w województwie kujawsko-pomorskim. W trzech sprawach zatrzymano łącznie ośmiu obywateli Meksyku, a śledczy uznali te przypadki za element szerszego przesuwania produkcji narkotyków syntetycznych do Europy Środkowo-Wschodniej.