Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 867 / 253 / 0
Ludzie eksperymentują, na siłę szukają godnego zastępcy Thiocodinu lub Antidolu, ale po jakimś czasie i tak każdy wraca do tych dwóch środków. Z Nurofenem Plus też były takie rozkminy, kombinowanie, i co? Szybko zostało ustalone, że nic lepszego OTC od antka lub thioco nie dostaniecie.
Raz półgłówka uwierał podgłówek, całą noc doskwierał mu ból,
lecz na zdrowiu ucierpiał w połowie, bo główki miał tylko pół.
Morał: doznajemy przykrości proporcjonalnie do świadomości.
  • 119 / 48 / 0
@Arabella841]Nie generalizuj proszę. Ja jeśli mam możliwość ekstrakcji to faktycznie wybieram Antidol, ale to bardziej z sentymentu, bo moja mama pracuje w Novartisie, ale jak nie mam to wybieram Neoazarine, bo:
1. Mniejszy wstyd w aptece, gdyż nazwa ,,Thiocodin" jest już sławna.
2. W moich miksach 100mg Neoazariny działa świetnie, a 120mg Thio jest prawie nieodczuwalne.
Jestem życiem, które pragnie żyć, pośród życia, które pragnie żyć.
  • 1976 / 208 / 0
Strasznie ten tymianek czy co tam jest się odbija potem i czuć go strasznie. Wziąłem 200mg czyli 2 paczki i była masakra. Z żołądkiem też problemy miałem bo jak dobrze pamiętam to w którymś momencie zwymiotowałem.
Take DXM and Be Happy
  • 867 / 253 / 0
Serio? Wstydzić się kupić Thiocodin w aptece to dla mnie jak wstydzić się kupić prezerwatywy w Rossmannie...
  • 119 / 48 / 0
Dla mnie nie. Jak widzę młodych chłopaków (nerdów) (wykopków) którzy drżącym głosem proszą o thiocodin i musza pokazywać dowód, to wole nie być dorzucamy do tej grupy.
  • 1223 / 487 / 0
11 lutego 2021Arabella841 pisze:
Serio? Wstydzić się kupić Thiocodin w aptece to dla mnie jak wstydzić się kupić prezerwatywy w Rossmannie...
a dlaczego w rossmanie a nie w aptece przy okazji ? poproszę thiocodin i gumeczki, aptekarka od razu nabierze szacunku i zaufania że ma do czynienia z odpowiedzialną osobą 😁
  • 1223 / 487 / 0
11 lutego 2021stachuj pisze:
Dla mnie nie. Jak widzę młodych chłopaków (nerdów) (wykopków) którzy drżącym głosem proszą o thiocodin i musza pokazywać dowód, to wole nie być dorzucamy do tej grupy.
ja tam zawsze proszę o thiocodin normalnym wyraznym głosem, dowodu nigdy nie pokazywałem.
  • 119 / 48 / 0
@igla83
Nie mówie, że wszyscy kupujący thio spełniaja wymienione kryteria, ale że wszyscy spełniający wymienione kryteria kupują Thio.
@Arabella841 porównała kupowanie prezerwatyw z Thio. Jakoby uprawianie sexu generowało podobny poziom wstydu związanego z niezręznością co ćpanie tabletek na kaszel.
Mi chodziło o to, że wstydem jest dla mnie kupno Thio, bo nie ma aptekarki, która by nie wiedziała, że Thiocodin zawiera Kodeine którą wiele osób się odurza. Jest tak dlatego, że: jest najtańszy, największa ilość kody jest w jednym opakowaniu, nie trzeba przeprowadzać ekstrakcji i na każde zapytanie gówniarza, który słyszał o leanie i pyta skąd wziąć kodeine dostaje odpowiedź- Thiocodin. Skutkuje to tym, że wszyscy niepełnoletni lub nie posiadający nadmiaru pieniędzy lub nie posiadający samochodu w tym wymienieni w powyższym poście decydują się na Thiocodin. Co skutkuje tym, że będąc zmuszonym pojechałem do całodobowej apteki w Wigilie dostając opakowanie Thiocodinu owinięte wstążką i ze zdaniem wypowiedzianym z ust sprzedawczyni: ,,Dziś ma Pan edycję świąteczną".
Więc wybieram Neoazarine, bo:
1. Istnieje spore prawdopodobieństwo, iż aptekarka nie domyśli się jak zostanie spożytkowany ten medykament.
2. Nawet jak się domyśli to nie będe w jej oczach totalnym ćpunem, bo moge sobie pozwolić na droższą i mniej ekonomiczną opcję.
3. I co najważniejsze lepiej działa na mnie.
  • 867 / 253 / 0
Nadal nie kumam co ciebie obchodzi co pomyśli aptekarka? Przez to że się cykasz to zapewne widać i dlatego sprawiasz wrażenie którego najbardziej się obawiasz. Ja podobnie jak @igla83 zawsze wchodzę pewnym krokiem i proszę o lek głośno i wyraźnie. Również nigdy nie zostałam spytana o dowód. Ponawiam pytanie: dlaczego przejmuje Cię opinia aptekarki?
A w porównaniu chodziło tylko i wyłącznie o podobny poziom śmieszności obu sytuacji.
13 lutego 2021igla83 pisze:
11 lutego 2021Arabella841 pisze:
a dlaczego w rossmanie a nie w aptece przy okazji ? poproszę thiocodin i gumeczki, aptekarka od razu nabierze szacunku i zaufania że ma do czynienia z odpowiedzialną osobą 😁
O to to! Plan idealny dla wszystkich wstydzioszków! :świnia:
  • 119 / 48 / 0
Niestety nie potrafie racjonalnie odpowiedzie na to pytanie, a może potrafiłbym, ale wiązałoby się z niemałą rozprawką. Takie już mam zaburzenie emocjonalne. Mnie również nikt o dowód nie pyta, jeśli to takie istotne.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Alkohol wciąż na czele uzależnień w Holandii

Alkohol pozostaje najczęstszą przyczyną leczenia uzależnień w Holandii i odpowiada za 43 procent wszystkich przypadków terapii. Tak wynika z najnowszych danych krajowego systemu monitorowania problemów związanych z alkoholem i narkotykami za 2025 rok.

Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski

Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.

Czysta fikcja. Dlaczego MSWiA udaje, że nie ma rąk ubrudzonych wojną z narkotykami?

Klasyczny urzędniczy unik w Polsce opanowano do perfekcji. Gdy obywatele pytają o absurdalne koszty i społeczne dramaty wynikające z obecnej polityki narkotykowej, Ministerstwo Spraw Wewnętrznych i Administracji (MSWiA) zasłania się procedurami: „Idźcie do Ministerstwa Zdrowia”. Problem w tym, że w rzeczywistości nie lekarze w kitlach, ale policjanci w mundurach zamykają rocznie tysiące ludzi za przysłowiowego grama. Czas wreszcie zacząć o tym rozmawiać.