Jedyne o czym wiem to viabuy, ale jak czytam o nich opinie to troche się odechciewa.
Szukam czegoś co będzie można zasilić zwykłym przelewem bankowym więc taka karta musi dysponować polskim nunerem rachunku bankowego. Jakieś propozycje? Z góry dzięki.
Nie mam niestety możliwości odbierać wypłaty w gotówce; to duża firma, każdemu wypłacają przelewem i dla mnie wyjątku robić nie będą...
Używa ktoś tego viabuy?
Jeśli pracujesz na B2B, albo zlecenie / dzieło, to już inna sprawa.
Nie bardzo rozumiem co ma anonimowa karta prepaid (do telefonu) z komornikiem...
Mozesz zalozyc konto za granica, bedziesz mial tam jakas oplate w zaleznosci od banku i moze isc dluzej, ale mam znajomego co mowi ze wysyla z czech, jest na nastepny dzien i przy 500zl oplata ok 10zl choc nie wiem jak to ma sie do innych kwot. Przelewy w takiej opcji sa najtansze, czyli kupujesz cos online, dostajesz dane przelewu, robisz przelew i do dnia 2 jest zrealizowane.
Mówisz o tych tzw. kontach "na słupa"? Załatwić "po znajomości" raczej nie mam od kogo (nikt normalny nie udzieli komuś, nawet znajomemu, swojego konta na swoje dane). Sprawdziłem sobie teraz kilka ogłoszeń na różnych portalach i faktycznie, są osoby, które się tym zajmują, ale coś mi się wydaje, że to wałek. Chyba, że masz jakieś sprawdzone namiary? :D
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Sposób studentów na problemy psychiczne: melisa i marihuana
Aż 96 proc. studentów deklaruje, że stosuje przynajmniej jedną metodę samodzielnego radzenia sobie z problemami psychicznymi. Najczęściej wybierają aktywność fizyczną lub techniki relaksacyjne, ale część sięga także po preparaty roślinne, a nawet marihuanę – wynika z badań wrocławskich naukowców.
Norwegia wśród liderów Europy. Wszystko wyjawiły... dane z kanalizy
Norwegia pozostaje w europejskiej czołówce pod względem używania narkotyków. Najnowsze analizy ścieków pokazują jednocześnie spadek używania konopii w Oslo. Dane wskazują też na rosnące znaczenie innych substancji.
Cannabis trafia do supermarketów w Niemczech. Netto sprzedaje nasiona marihuany jak zwykłe warzywa
Jeszcze niedawno coś takiego byłoby nie do pomyślenia. W niemieckim supermarkecie obok nasion pomidorów czy bazylii pojawiły się… nasiona cannabis. Popularna sieć Netto rozpoczęła testową sprzedaż produktu, który budzi ogromne zainteresowanie klientów i wywołuje dyskusję o nowych realiach po legalizacji. Wszystko odbywa się jednak zgodnie z obowiązującym prawem, które pozwala dorosłym na domową uprawę konopi. Dla wielu osób to znak, że marihuana w Niemczech powoli staje się zwykłym elementem rynku, a nie tematem tabu.