Z-drugs – substancje wykazujące powinowactwo do receptora benzodiazepinowego, nie dzielące jednak podobieństwa strukturalnego z benzodiazepinami. Przykłady to zolpidem, lub zopiklon.
ODPOWIEDZ
  • 3901 / 561 / 0
@kurczakswiezy

a z czym masz problemy po zolpidemie?
  • 102 / 5 / 0
02 lutego 2021lol pisze:
@kurczakswiezy

a z czym masz problemy po zolpidemie?
Mi przez chujowy krwiobieg się zrobił niedowład nerwu strzałkowego i do teraz nie mogę tak wysoko podnieść prawej stopy jak lewej. I na szczęście trafiło na ten nerw a nie mięsień sercowy czy coś tym podobnego. Zolpi nie jest do podawania dożylnego przeznaczone. Ale raz czy dwa raczej nie zaszkodzi. Ja nie akurat uzależniłam. :alergia:
  • 6 / / 0
29 stycznia 2021anonimowy18 pisze:
Który najlepszy do nosa? Nasen ma nieprzyjemny zapach w nosie, jest jakiś lepszy?
ApoZolpin ma aż 50 tabletek w opakowaniu, można go wciągać? Działa z tą samą mocą?

I kluczowe pytanie czy jest duża różnica pomiędzy łykaniem tabletek a ich wciąganiem ?
A to chyba już indywidualna sprawa bo mi np Nasen najbardziej „smakuje” w nosie.

Ogólnie z wciąganiem nosem było fajnie na początku na dłużą metę bez sensu bo dużo się marnuje w nosie a nie wchłania. Uważam że lepiej połykać chociaż i tak często mnie ratuje takie wciągniecie nosem zolpi jak mam ciśnienie żeby coś zjeść a wiem że nie mogę bo następnego dnia coś ważnego 😃
  • 3507 / 575 / 1
Pokonuje bariere BBB>? Chyba nie, na pewno nie sama skuruszona tabletka. Moze wymagac jakiejs obróbki.|
A co wiece i rozpuszczaniu tabletek w 5 ce wody i podanie rektalne?
"Które dragi brać, żeby nie musieć brać żadnych dragów?"

"Rutyna to rzecz zgubna "
  • 32 / 2 / 0
Jadł ktoś przeterminowany zolpidem mam onirex rok po terminie ?
  • 1070 / 135 / 0
@up tak, ja jadłem dwa razy przeterminowany o 4 lata nasen i żyję:)
  • 6 / / 0
04 lutego 2021Czterokutasofon pisze:
Jadł ktoś przeterminowany zolpidem mam onirex rok po terminie ?
Trochę wolniej wchodzi ale działa
  • 260 / 49 / 0
Benzo w przeciwieństwie do np. takiego tramalu jakoś się specjalnie nie przeterminowują. Chociaż do swoich standardowych dawek podchodziłbym z pewną rezerwą w przypadku leków po dacie przydatności do spożycia. A, że zolpidemu raczej dużo nie potrzeba to możesz na własne ryzyko próbę podjąć :-)

E: Tak, wiem, że zolpi to nie stricte benzo.
Uwaga! Użytkownik sedambromek jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 356 / 68 / 0
04 lutego 2021Retrowirus pisze:
Pokonuje bariere BBB>? Chyba nie, na pewno nie sama skuruszona tabletka. Moze wymagac jakiejs obróbki.|
A co wiece i rozpuszczaniu tabletek w 5 ce wody i podanie rektalne?
rozpuszczalnosc zolpidemu to 23mg na ml wody w temperaturze 20°C, jak rozpuscilam jedna tabletke i podalam IV to nie poczulam specjalnie wjazdu (moze dlatego ze podawalam powoli i w dlon) ale dzialanie jakies bylo bez watpienia, po 10mg czulam mocno motoryczne nieogarniecie w stylu chcialam siegnac po telefon a zamiast tego wywalilam sie na lozko. psychicznie troche taka smiechawa i wyjebanie na wszystko, podobnie do zjedzenia wiekszej ilosci benzo, finalnie wydaje mi sie ze nie bylo warto bo to nic specjalnego. ale po podaniu faktycznie jest duze cisnienie zeby dorzucic wiecej, koniec koncow chyba podalam sobie lacznie 40mg.
03 lutego 2021Umbrellonda pisze:
Zolpi nie jest do podawania dożylnego przeznaczone. Ale raz czy dwa raczej nie zaszkodzi. Ja nie akurat uzależniłam. :alergia:
stwierdzilam ze jednorazowa przygoda mnie nie zabije, ale przyznam ze bylam dosyc zmartwiona potencjalna szkodliwoscia wypelniaczy, przejrzalam pobierznie wszystkie skladniki ktore wymienili w ulotce zolpicu i najwieksza lampka mi sie zapalila przy tlenku tytanu, nie wiem czy to jest obojetne dla organizmu podawane dozylnie... no ale zyje %-D
swoja droga myslicie, ze to dobry pomysl, zeby zalozyc watek do dyskusji o wypelniaczach w roznych tabletkach, gdzie mozna by bylo spytac czy ekstrakcja z jakiejs tabletki jest bezpieczna..?
  • 3507 / 575 / 1
Wybacz ale siara przyznac ze Cie w ogole nie kojarEz...naszla mnie rwflwksja jak kolejbe pokolenia mlodyc sludzi ostro i na chama weszla na poziom iv, zadneych wcześniejszych paleb nawrt. Do tego wydaje sie raczej mloda i chyba jest dziewczyna. R czaje TAKI obtaz ćpania kojarzyl mi sie z facetami jak London - lvl patoli master i przeraviaja każde gowbo do zastrzyki.
On sam akuray mówi o sobie "koneser" :D<
"Które dragi brać, żeby nie musieć brać żadnych dragów?"

"Rutyna to rzecz zgubna "
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Przemytnicy kokainy z Kolumbii skazani. Pachnące mentolem narkotyki przylatywały na Śląsk

Gliwicki sąd skazał sześciu członków grupy przestępczej, która drogą lotniczą przemyciła na Śląsk kilkadziesiąt kilogramów kokainy. Przewożona ją w paczkach z napisem "Rolls Royce".

18-latek złapany na gorącym uczynku. W biały dzień sprzedawał narkotyki na ulicy

Bielańscy wywiadowcy zatrzymali dwóch mężczyzn na gorącym uczynku podczas transakcji narkotykowej. 18-latek przekazał 20-latkowi blisko 20 gramów marihuany. W wyniku dalszych działań funkcjonariusze zabezpieczyli przy nim oraz w jego mieszkaniu dodatkowe narkotyki – marihuanę i tabletki zawierające MDMA. Obaj trafili do policyjnej celi. Prokurator zastosował wobec 18-latka środek zapobiegawczy w postaci dozoru policyjnego.

Terapeuta uzależnień: Zielsko ma konsekwencje w następnym pokoleniu

Na oczach Roberta Rutkowskiego, terapeuty uzależnień, zmieniła się rzeczywistość wokół substancji psychoaktywnych w Polsce. Ekspert opowiedział, co działo się za kulisami tej zmiany. - To miało swoją cenę, która mnie wtedy przeraziła - powiedział wprost.