Tolerancję udaje mi się na szczęście utrzymać bardzo niską od dawien dawna. Kupuję gram, bo mniej się nie da i zawsze na 3-4 dni mi wystarcza. Pierwszego i drugiego dnia może maksymalnie dwie lufy na cały wolny wieczór, następne 2 dni po 3-4 lufy i koniec tematu. Niecałe dwa tygodnie przerwy i powtórka. Ale to też ma związek z grzybami i deksem, bo zanim ich spróbowałem, mogłem palić ponad gram dziennie i było mi mało. Obecnie takie ilości to murowany bad trip.
29 sierpnia 2011Machine205 pisze: Tolerkę trzeba szanować, nie pozwolić urosnąć. Jak dla mnie 2 tygodnie palenia, 2 przerwy to idealny, stabilny system.
Żeby zmniejszyć tolerke daje sobie min 12h przerwy + kofeina.
Pobudzenie układy nerwowego pozwala na ponowne spowolnienie xD
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Magiczne grzybki działają na mózg dłużej. Odkrycie pomoże w leczeniu depresji
Historyczna zmiana w globalnej polityce narkotykowej
Konopie i tytoń: niebezpieczne połączenie dla mózgu
Naukowcy z McGill University w Kanadzie odkryli, że używanie zarówno marihuany, jak i tytoniu, prowadzi do wyraźnych zmian w mózgu. Badania wskazują, że osoby korzystające z obu tych substancji częściej doświadczają depresji i lęku. Wyniki badań opublikowano w magazynie „Drug and Alcohol Dependence Reports”.
Korea Południowa: Torebki wyglądające jak herbata wypływają na plaży. W środku narkotyki
Ketamina w torebkach przypominających herbatę - takie pakunki znajdują na plaży mieszkańcy południowokoreańskiej wyspy Jeju. Władze ostrzegają, aby ich nie dotykać i nie otwierać, a także informować policję.
"Zielone kliniki" w Polsce do likwidacji. Chcą zmian przepisów ws. marihuany
Do Ministerstwa Zdrowia skierowano pismo z prośbą o niezbędne działania dotyczące zasad ordynacji produktów leczniczych z konopi innych niż włókniste. - Projektowane przepisy stanowią odpowiedź na obserwowany w praktyce proceder komercjalizacji procederu ordynacji produktów konopnych poprzez masowe powstawanie tzw. zielonych klinik - wskazał petytor.