22 stycznia 2021Mordarg pisze: Poza tym znam tu parę osób co same organizują sobie papiery i tak jadą na tej telemedycynie że mają stosy Benzosów , DHC czy tramalu. - Jak ktoś jest ogarnięty i wie jak to robić to da się. Nawet ja nie wiem jak oni to robią ale robią - ofc ksywami nie będę rzucał Ale kto ma wiedzieć ten wie ;)
22 stycznia 2021lucifer_sam pisze: Na dobrą sprawę wystarcza kogoś papiery potwierdzające schorzenie lub podstawę do wypisywania benzo czy opio. Chwila przeróbki danych i mamy papiery na siebie.
22 stycznia 2021vzpe pisze: Przydalo by sie wiecej info co do tego.
Ja nie chce potem przez jakiś niepoważnych pojebów mieć ograniczony dostęp do wypisywania sobie leków. Wystarczy, że jakaś medialna szczocha przejrzy wątek i zrobi sobie report.
Szukajcie a znajdziecie, pytajcie a będzie wam dane - ale nie na otwartym forum.
Tutaj co miało byc powiedziane zostało, a sam temat telemedycyny można ciągnąć w najrozmaitsze sposoby bo to świetny wynalazek
"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
Podkładkę mam, od ok 8 lat dostaje tramadol na ból kręgosłupa, jednak rodzinny nie chce za cholera dać bundonolu tylko tramadol i rozluźniające + nlpz.
Udało się komuś dostać bundonol?
kolega @lucifer_sam to naprawdę w porządku gościu i jeśli chce, to może się do mnie zwrócić po pomoc w wiadomej sprawie, o której tutaj zbyt dużo nie będę pisał. również jestem za KMWTW.
pozdrawiam wszystkich
skrzynkaprzodownik@protonmail.com
with regards, przodownik
23 stycznia 2021ZjemCiChleb pisze: A jak wygląda sprawa z bundonolem ?
Podkładkę mam, od ok 8 lat dostaje tramadol na ból kręgosłupa, jednak rodzinny nie chce za cholera dać bundonolu tylko tramadol i rozluźniające + nlpz.
Udało się komuś dostać bundonol?
Miałem potem dwa zabiegi i prawie miesiąc wpierdalałem antybiotyki z obstawą i przez ból leciałem na trampkach 200 na zmianę z dhc 60. Mój lekarz o tym wiedział bo chodziłem w tym czasie po antybiotyki i wypisywał mi do tego DHC (tramal brałem od chirurga na wizytach kontrolnych). No i jak kończyło mi się dhc i zadzwoniłem w panice do mojej przychodni. Wkleiłem pielęgniarce aferę że koniecznie potrzebuje bupry bo chce przestać brać opiaty a bez substytucji nie dam rady bo się wyjebałem fizycznie i to konkretnie. Pogadałem z 10 minut, w tym czasie pielęgniarka znalazła mojego lekarza i streściła mu o co chodzi. Lekarz trochę marudził ale pół godziny później dostałem SMS z receptą na bupre 4mg
Szczególnie że sporo e-lekarzy z pewnego portalu, pozakładało własne stronki xD
Na fundusz w POZ i wirtualnych przychodniach - bezpłatnych, zaczynają dymić i robią stosowne adnotacje w kartotece, odmawiając wystawienia recki, albo zaczynają się grube tłumaczenia telefoniczne.
Trzeba umieć się zachować w takiej sytuacji, żeby z dopisku "do wyjaśnienia z pacjentem - tel" nie zrobiono czasem wpisu "uzależniony od bzd".
Orient.
po pierwsze, @przodownik dobrze widzieć Cię w tym poście w dobrym zdrowiu :D dawno nie widziałem Twojego wpisu w dziale Trampka i zaczynałem się martwić, a wpisy Twoje zawszę śledziłem, niejako czując podobieństwo historii z Tramadolem :D aż konto odnalazłem żeby to napisać
Po drugie, moim zdaniem co raz ciężej z tymi konsultacjami online, Tramdol jeszcze da się wyciągnąć (tutaj pomagają papiery z wypadku :D) ale jeśli chodzi o rolki na zagrychę to regularnie odbijam się od ściany :/ na te "konsultacje" zmarnowałem już kupę siana i nic nie pomaga.
Zastrzegam, że bajerę mam z reguły dobrą i jestem przekonujący, zarabiam tym na życie i nie narzekam :D
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Marihuana zaburza pamięć na różne sposoby
Palenie marihuany nie tylko pogarsza pamięć. Aktywny składnik konopi ją reorganizuje – odkryli badacze z Washington State University (USA).
Holandia: Marihuana zastąpiła kokainę w liczbie przejęć
Holandia była kiedyś uważana za europejskie centrum konopi, jednak w ubiegłym roku port w Rotterdamie został nagle zalany zagraniczną marihuaną. Jednocześnie liczba przechwyceń kokainy w porcie znacząco spadła. Według dziennika AD handel konopiami okazuje się dla przestępczego półświatka niemal tak samo dochodowy jak kokaina, ale przy znacznie mniejszym ryzyku.
Liczba recept na medyczną marihuanę znów rośnie. Rzecznik Praw Pacjenta reaguje
Ponownie wzrosła liczba recept wystawianych na opioidy i marihuanę medyczną. Wcześniejszy spadek był efektem zmiany prawa mającego uniemożliwić wystawianie recept na wspomniane substancje w drodze teleporady. O sprawie pisze Rynek Zdrowia.