Sam sobie przeczysz, gdyby ludzie brali wszystko tylko w ilościach leczniczych i zawsze wg ulotki/recepty, to część tych medyków zwija interes, bo każdy takie rzeczy ma u siebie w ramach podstawowej opieki zdrowotnej.
Sam mam taki problem że polecialem na maczankach jeszcze za czasów stacjonarek i rozwinęła się u mnie nerwica lękowa trochę ciężko wtedy
Kurczakswiezy fundusz nie kontroluje recept nierefundowanych.
Mogą się dobrać i zmienić prawo ale mam nadzieję że tak się nie stanie. Zresztą po co. To ogromne ułatwienie dla człowieka. A wolność polega na tym że każdy sam decyduje jak wykorzystać swoje życie i zdrowie. Byle krzywdę robił co najwyżej sobie niż innym.
"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
To proszę zapoznać się z tym sprawozdaniem:
https://www.nfz.gov.pl/download/gfx/nfz ... YJZG3Woh0P
Większość lekarzy trzyma się tych standardów i dokładnie prowadzi dokumentację medyczną tak też i kontrolę do czasu zmiany prawa nie są zmartwieniem. Dużo z nich też nie zamierza nawet tego robić. Bardziej boję się tylko że sami się wystraszą i ogranicza swoją działalność maksymalnie, ale posiadania takich lekarzy z wypisana już wcześniej receptę i założona karta medyczną daje większą swobodę.
1,5 sztuki zamiast 1 to jeszcze tak na styku, ale kilkaset procent normy, ponawiane co miesiąc to już śmierdzi.
Pytanie do fachowców w dziedzinie @DexPL - czy zapis
DS 2x1
dla substancji, o której mowa przy tej kontroli, będzie prawidłowy i jest to ordynowane tylko wedle uznania lekarza, czy nie może on przekraczać
DS 1x1 - skoro jest to maksymalna dobowa dawka w ulotce?
21 stycznia 2021pomasujplecki pisze: Mordarg odleciał trochę za wysoko, wybaczcie mu brak zrozumienia, dla nie których czas na forum powinien się skończyć.
Poza tym znam tu parę osób co same organizują sobie papiery i tak jadą na tej telemedycynie że mają stosy Benzosów , DHC czy tramalu. - Jak ktoś jest ogarnięty i wie jak to robić to da się. Nawet ja nie wiem jak oni to robią ale robią - ofc ksywami nie będę rzucał Ale kto ma wiedzieć ten wie ;)
p.s no dobra nie odchodz, ale w sumie to plecki mnie bolą trochę także wiesz
22 stycznia 2021Mordarg pisze: Jak ktoś jest ogarnięty i wie jak to robić to da się. Nawet ja nie wiem jak oni to robią ale robią
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
Polskie wyroki a światowa nauka – kto ma rację w sprawie THC?
W Polsce przez lata obowiązywało uproszczone i krzywdzące równanie: wykryto THC we krwi, a więc automatycznie byłeś pod wpływem. Sytuacja uległa pozornej poprawie, gdy Instytut Ekspertyz Sądowych im. prof. Jana Sehna w Krakowie opracował wytyczne, które miały pomóc sądom rozróżnić stan „po użyciu” od stanu „pod wpływem”.
Marihuana wpływa na chorych odwrotnie niż na zdrowych. Jest nadzieja na nową terapię?
Używanie konopi indyjskich wiąże się z łagodniejszymi objawami choroby afektywnej dwubiegunowej (ChAD) – wynika z badań opublikowanych na łamach „Translational Psychiatry”. Okazuje się, że na osoby z ChAD konopie mogą wpływać odwrotnie niż na osoby zdrowe. Autorzy badań przestrzegają jednak przed wyciąganiem zbyt daleko idących wniosków (czyli na przykład przez zalecaniem chorym stosowania konopi). Mimo to w ich ocenie uzyskane wyniki powinny stanowić przyczynek do dalszych, zakrojonych na szerszą skalę, analiz.
Straż Graniczna zatrzymała ośmiu przemytników wykorzystujących balony meteorologiczne
Funkcjonariusze Podlaskiego Oddziału Straży Granicznej zatrzymali kolejnych ośmiu przemytników wykorzystujących balony meteorologiczne do przemytu papierosów z Białorusi do Polski - poinformował w piątek (13.02) szef MSWiA Marcin Kierwiński. Dodał, że w tym roku w podobnych sprawach zatrzymano łącznie 16 osób.