uprawa w warunkach domowych przy użyciu sztucznego oświetlenia
ODPOWIEDZ
  • 28 / / 0
Witam kolegów...
Mam takie pytanie: czy moje pomidorki mogły drugi raz zakwitnąć? To automaty. Już miałem zamiar ciąć w tym tygodniu, ale zauważyłem że wypuściła drugi miot pąków!!
Trichomy zaczęły brązowieć a na nowych pąkach są odrazu mętne. Jakieś porady? Ciąć? Czekać i obserwować?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 492 / 102 / 0
Sam tego nie doświadczylem na taką skalę ale wiem, że tak się może zdarzyć, zwłaszcza u odmian z przewagą sativa. Inna z przyczyn to np. stres, zwłaszcza cieplny, ale to chyba nie w tym przypadku.

Jeśli pierwszy sort jest gotowy to bym nie czekał na ten drugi tylko ciął, bo czekając spowoduje się, że ten pierwszy (i większy) przejrzeje, THC ulegnie rozkładowi i będzie szkoda tematu.
  • 389 / 28 / 0
Tak jak przedmówca też bym ciął. Możesz wrzucić zdjęcie trichomów?
Uwaga! Użytkownik vzpe nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 28 / / 0
Wyglada to mniej więcej tak
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 12438 / 2419 / 0
Czy to nie są tzw. lisie ogony? (czyli wynik jakiegoś stresu typowego dla lampy https://www.growweedeasy.com/foxtails)
  • 28 / / 0
Z tego co wyczytałem mam szczęście i to jest genetyka. Lisie ogony od światła i stresu wyskakują w najwyższych miejscach rośliny a u mnie są na całej...
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Czy psychodeliki mogą uczynić Cię bardziej moralnym człowiekiem? [Nowe badania 2025]

Czy możliwe jest, że po zażyciu psychodelików stajesz się bardziej empatyczny, troszczysz się o innych ludzi, zwierzęta czy nawet środowisko naturalne? Najnowsze badania opublikowane w Journal of Psychoactive Drugs sugerują, że tak – osoby, które doświadczyły głębokich przeżyć psychodelicznych, wykazują wyższy poziom moralnej ekspansywności, czyli gotowości do rozszerzenia współczucia i troski na coraz szersze kręgi istnienia. Co ciekawe, wzrost ten jest szczególnie silny u osób, które podczas „tripu” przeżyły rozpad ego lub intensywne doświadczenia mistyczne.

Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.

CBŚP uderza w gang powiązany z pseudokibicami. Zabezpieczono ponad 100 kg narkotyków

Policjanci CBŚP z Rzeszowa po raz kolejny uderzyli w zorganizowaną grupę przestępczą wywodzącą się ze środowiska pseudokibiców. W trakcie akcji przeprowadzonej na terenie Rzeszowa zatrzymano dwóch 30-latków, powiązanych z jednym z lokalnych klubów piłkarskich.