Pochodna kwasu gamma-aminomasłowego, o działaniu podobnym do modulatorów GABA (lecz nie działająca w ten sposób).
Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1299 / 259 / 0
17 stycznia 2021DillGang pisze:
I tak w ogole to Pregabalina w swietny sposob blokuje mi cisnienie na narkotyki chodzi o stimy... Nie mam po prostu ciśnienia na stymulanty
Wydaje mi się, że gaba to w ogóle klucz do wielu rzeczy, ale leki antagonizujące te receptory zwiększają prawdopodobieństwo padaczki i dlatego chyba nie ma ich za wiele. A agonizowanie receptorów zwiększa lęki i niepokój po przestaniu działania substancji (np. alkohol? pregabalina chyba tak nie męczy tych receptorów). Nie jestem pewny, ale tak mi się wydaje coś.
  • 62 / 7 / 0
Dostałem lyrice 75 moge połowe kapsułki wsypać do wody? Zmieni to jakoś czas ładowania? Chce zacząć od jak najmniejszej możliwiej dawki żeby zobaczyć jak reaguje
  • 4603 / 2212 / 1
Dlaczego chcesz tak zrobić? Co przeszkadza Ci w zażyciu całej kapsułki?
  • 62 / 7 / 0
17 stycznia 2021DexPL pisze:
Dlaczego chcesz tak zrobić? Co przeszkadza Ci w zażyciu całej kapsułki?
Po tym jak mnie 37mg tramalu sponiewierało wole sie upewnić czy na pregabaline też nie mam nadwrażliwość
  • 4603 / 2212 / 1
Rozłożenie kapsułki i popicie jej wodą nie wpłynie na przyswajalność. Spokojnie możesz zrobić próbę "uczuleniową"
  • 73 / 15 / 0
zażyłbym 150 na raz mimo Trampka, który tak na ciebie zadziałał - aż trudno uwierzyć...
Uwaga! Użytkownik CassiusMarcellusClay jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 390 / 95 / 2
Panuje opinia, ciekawe czy prawdziwa, że pregabalina wywołuje mniejsze szkody niż benzodiazepiny podczas przewlekłego stosowania. Widzę, że dzięki niej mogę na dobre rozstać się z diazepamem, jednak z drugiej strony odczuwam dosć wyraźne pogorszenie pamięci i wydolności intelektualnej. Występują również objawy odstawienne pomiędzy dawkami, jeżeli zapomnę zażyć.
!מרנא תא
  • 127 / 18 / 0
Ja od tego nie chce sie uzaleznic. Mam jedna pake i zamysl jest taki ,ze w tym czasie rokreca mi sie leki antydepresyjne i nie bede bral stimow oraz odstawie Rolki
Uważaj jak tańczysz :liść:
  • 3239 / 552 / 0
Jak Ci się rozkręcą leki przeciwdepresyjne możesz nie chcieć pregaby wogóle odstawiać. Ja tak miałem.
Ale teraz jestem na etapie chęci pozostania na jednym leku (SSRI) i pozbycia się pregaby jak pisałem, ale to jeszcze długi etap, za długo się bawiłem w ten godmode, pregabing all day %-D
https://youtu.be/XJPAk9ctb-Q

"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
  • 127 / 18 / 0
17 stycznia 2021szufladziarz pisze:
16 stycznia 2021DillGang pisze:
Mam mały problem z pregabalina.
Po jej spożyciu jestem jak pijany chodzi glownie o utrzymanie rownowagi tj. zataczam sie czy to normalne ?
Jaka dawka? Minie po czasie. Ja pierwsze 75mg wziąłem w pracy to mnie poskładało jakbym wypił ćwiarę
Dawja miedzy 300 mg. a 1 g,
Uważaj jak tańczysz :liść:
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Medyczna marihuana w Bundeslidze: Union Berlin przełamuje tabu

Piłka nożna to nie tylko bramki, transfery i wielkie emocje. To również przestrzeń, w której odzwierciedlają się społeczne zmiany, nastroje i debaty. Decyzja Unionu Berlin pokazuje, że stadion może stać się miejscem znacznie szerszej dyskusji – o zdrowiu i przełamywaniu tabu. Berliński klub jako pierwszy w historii Bundesligi związał się z marką medycznej marihuany.

Niemcy po częściowej legalizacji: młodzież sięga rzadziej a dorośli korzystają bardziej świadomie

Nowe badania rządowe z Niemiec obalają jeden z głównych mitów przeciwników legalizacji marihuany – że dostępność konopi zwiększy używanie wśród młodzieży. „Drogenaffinitätsstudie 2025”, opublikowane przez Federalny Instytut Zdrowia Publicznego (BIÖG, dawniej BZgA), pokazuje, że po legalizacji użycie konopi wśród nastolatków… spadło.

Hiszpańska policja rozbiła komórkę kartelu. "To była twierdza marihuany"

W ostatnich latach Hiszpania stała się jednym z głównych punktów tranzytowych narkotyków do Europy. Jej strategiczne położenie na Półwyspie Iberyjskim — z długą linią brzegową, portami o ogromnym znaczeniu handlowym i Cieśniną Gibraltarską, przez którą prowadzi kluczowy szlak między Afryką a Europą — sprawia, że kraj ten jest szczególnie narażony na działalność międzynarodowych mafii narkotykowych. Najnowszym tego dowodem jest rozbicie w Walencji komórki tzw. Bałkańskiego Kartelu, jednej z najaktywniejszych organizacji przestępczych Europy Wschodniej.