W najbliższym czasie myślę nad jakąś małą hodowlą i wgryzam się w temat, jednakże cały czas szukam info i nie znalazłem póki co ani tutaj ani nigdzie indziej - nad jakim gatunkiem myśleć jak jest się totalną świeżyną? Wiem, że samo działanie różni się w zależności od gatunku i różne są peaki etc. Czy ktoś podpowie? Myślę nad golden teacher lub McK. Czy to dobry wybór ew czy to ma tak duże znaczenie jak mi się wydaje??
PS jeśli był temat to sorry.
Często słyszałem, że ludzie wybierali tą odmiane na pierwszy raz. Ponoć jest najmniej bad tripowa.
Sam wybrałem tą odmianę
Sam teraz zaszczepilem i elegancko kolonizuja grunt .
Wydaje mi się, że pod względem łatwości hodowli to zdecydowanie B+
Moim zdaniem Ecuador to jedna z lepszych, mało problemowych odmian. Golden Teacher to większe owocniki. 45 g/sztuka to rekord, który mi się przyśnił, a wiem, że ludzie śnią o większy okazach. Ogólnie jestem zdziwiony, ponieważ literatura mówi o średniej wartość alkaloidów 0,5 % w suchej masie dla P. Cubensis. Przy mikrodawkowaniu już 250 mg jest wyraźnie odczuwalne działanie. (Zbadane na grupie kilka osób). Dla P. Semilancetae gdzie wartość alkaloidów jest 2 razy większa przy 1/10 dawki tego efektu nie ma. Ciekawe...
Pozdrawiam
21 listopada 2020InattentiveObserver pisze: Siemka,
W najbliższym czasie myślę nad jakąś małą hodowlą i wgryzam się w temat, jednakże cały czas szukam info i nie znalazłem póki co ani tutaj ani nigdzie indziej - nad jakim gatunkiem myśleć jak jest się totalną świeżyną? Wiem, że samo działanie różni się w zależności od gatunku i różne są peaki etc. Czy ktoś podpowie? Myślę nad golden teacher lub McK. Czy to dobry wybór ew czy to ma tak duże znaczenie jak mi się wydaje??
PS jeśli był temat to sorry.![]()
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Nastolatek sprzedawał narkotyki kolegom. Pomagała mu 13-latka
Policjanci z Oruni rozpracowali sprawę, która zaczęła się od niepokojącego zgłoszenia o 13-latce handlującej narkotykami wśród rówieśników. Szybko okazało się, że dziewczynka nie działała sama. Jej "szefem" był 18-latek.
Rekiny na „bombie”. Przechodzą pozytywnie testy na narkotyki i kofeinę
Rekiny pod wpływem kokainy? To brzmi jak przepis na absurdalny horror. Niestety, to nasza ziemska rzeczywistość. U drapieżnych ryb żyjących w rajskich wodach Bahamów wykryto obecność narkotyków, leków i kofeiny. To nie oznacza jednak, że rekiny zmieniły styl życia na „imprezowy” – to my zmuszamy je do udziału w niebezpiecznym eksperymencie chemicznym.
Kawa dobrze wpływa na zdrowie psychiczne. W umiarkowanych ilościach
Po przeanalizowaniu danych dotyczących ponad 400 000 osób, naukowcy z Uniwersytetu Fudan doszli do wniosku, że picie umiarkowanych ilości kawy – dwóch lub trzech filiżanek dziennie – jest powiązane z mniejszym ryzykiem wystąpienia lęków i depresji. Ochronne działanie kawy było bardziej widoczne u mężczyzn niż u kobiet.