Pochodna kwasu gamma-aminomasłowego, o działaniu podobnym do modulatorów GABA (lecz nie działająca w ten sposób).
Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 329 / 58 / 0
07 stycznia 2021lol pisze:
czytałem wątek doktora to każdy od niego wychodzi z ChAD. trochę śmiesznie, jakaś moda jest na to?
przy nalogach jakie mamy wahania nastroju dlugo i krotkofalowe są typowe i wcale nie muszą oznaczać ChAD.
Dla mnie osobiście, to jest kuriozalne żeby po 40 min stawiać taką diagnozę jak chad w sytuacji, w której spektrum zaburzeń wynika właśnie z nadużywania substancji bezpośrednio i pośrednio. Ja tam nie kupuję tego przejścia z współwystępowania nadużywania narko i ChAD, a następnie przejścia do stanu "przyczyna i skutek". Wątpię też, że istnieją jakieś rzetelne opracowania (inne niż "długoletnia praktyka zawodowa").
  • 3901 / 562 / 0
Wlasnie o to mi chodzi. Rzetelne opracowania to istnieją, zresztą to nawet nierozsądne sądzić, ze wsrod dziesiątek tys? psychiatrów nie ma porządnych badaczy. Jak w kazdej grupie są świetni ludzie i partacze. Tylko badania jedno, a to co wie przeciętny lekarz i jak stawia diagnozę to inna kwestia.
  • 119 / 14 / 0
150mg p.o., 75mg sniffem, piwko i wow. super gaba fazka, mega luz, ale subtelniejszy niz przy fenibucie, głowa tak nie pęka. tego potrzebowałem. wiem, ze szybko rosnie na to tolerka, wiec pytanie co ile dni mogę brać zeby taka dawka do 300mg działała podobnie?
Uwaga! Użytkownik politomax__ nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 510 / 110 / 0
2-3 dni
  • 449 / 101 / 0
@Kazuy4 Odpowiadam, bo trochę mnie nie było. Brałam (jak wspomniałam) blokery kanałów wapniowych, potem selegilinę, klony w różnych dawkach doraźnie. Nie mam pojęcia, co to źywołało.
Co złego, to nie ja - oczywiście...
  • 120 / 5 / 0
Ja z dnia na dzien zauważam wzrost tolerancji. Jak zrobie przerwe na weekend 2 dniową to spadnie mi tolerka czy lepiej nie robic przerwy i zwiekszyc dawke? 3 dzien biore 300mg z rana i wieczoren jeszcze 75-150 od dwoch dni, i dzisiaj nie czuje po 300mg juz fazy tylko mialem przez chwile przyjemne mrowienie ciała a po chwili zostalo tylko uspokojenie.
  • 3237 / 551 / 0
Lepiej rob przerwę, zwiększanie dawki skończy się tym że będzie udupcac ale nie koniecznie działać tak jak na mniejszych. Ale tu juz mowa o naprawdę dużych dawkach, w każdym razie najlepiej jest trzymać się niskich ile wlezie i stosować parodniowe stopki bo to bardziej procentuje.
https://youtu.be/XJPAk9ctb-Q

"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
  • 510 / 110 / 0
Lepiej przerwy robić, po kilku tygodniach to już w ogóle nie działa w sposób przyjemny. Nie ma sensu tego brać a zależność/uzależnienie pozostaje.
  • 5792 / 1188 / 43
05 stycznia 2021PogromcaDzików pisze:
05 stycznia 2021PogromcaDzików pisze:
czy spotkaliście się z przypadkiem, żeby pregabalina wywołała epizod hipomanii?
Celowo nie napisałam w temacie o chorobie dwubiegunowej bo epizody maniakalne mogą przytrafiać się nie tylko ChADowcom; występują w przebiegu różnych chorób. Co więcej, przecież niektóre substancje potrafią go wywołać i u zdrowego człowieka :pacman: Chociaż podejrzewam, że gdyby tutaj tak było, to już ktoś by o tym dawno pisał.
Hipomania też jest po tym możliwa.
Epizody maniakalne jak najbardziej. Szczególnie w połączeniu z alkoholem, stymulantami lub baklofenem. W ciągach lub podczas odstawki.
Dużo substancji ryjących gaba może go wywołać. Sam alkohol, gbl (szczególnie !), rzadziej benzodiazepiny w postaci reakcji paradoksalnej.
Pisząc to opieram się na własnym doświadczeniu, wiel
oletnim nałogu.

Stan hipomaniakalny jest możliwy wyłącznie podczas działania substancji, a nie na po jej odstawieniu. Częściowa dezinformacja. Benzodiazepiny owszem, mogą wywoływać po ostrym ciągu, przedawkowaniu. Pregabalina NIE.
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
  • 167 / 72 / 0
Dzięki @london5 za odpowiedź. Też do tego wniosku doszłam, że to kwestia tyrania GABA, bo wcześniej, kiedy piłam nałogowo, to często grubsze chlanie wywoływało u mnie epizod depresji albo właśnie hipo, w każdym razie destabilizowało. I głównie z tego względu rzuciłam alko, teraz za to pracuję intensywnie nad wjebaniem się w pregabę %-D Z tym, że myślałam, że skoro pregabalina nie działa bezpośrednio przez receptory, to będzie inaczej, ale widocznie nie ma to znaczenia.
"To nie była żadna dzikość serca, jadę stopem, bo nie mam na helikopter, bo nie wynaleziono, kurwa, teleportacji,
i to nie jest żaden weltschmerz, nie jestem młodą, piękną duszą - ja po prostu jestem pierdolnięty.
Chory Psychicznie."
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Milion dawek heroiny w jednym bagażu na lotnisku w Lizbonie. "Niezwykle starannie ukryte"

Milion indywidualnych dawek heroiny zarekwirowali funkcjonariusze portugalskiej policji w porcie lotniczym im. Humberto Delgado w Lizbonie. Narkotyki znaleziono w bagażu jednej z pasażerek.

Legalizacja marihuany a młodzież: Nowy raport z USA obala mity

Czy legalizacja marihuany dla dorosłych sprawi, że nastolatki zaczną masowo po nią sięgać? To jeden z najczęstszych argumentów przeciwników zmian w prawie. Najnowszy, obszerny raport federalny ze Stanów Zjednoczonych pokazuje coś zupełnie innego. Użycie marihuany przez młodzież nie tylko nie rośnie, ale w niektórych grupach nawet spada. Czas przyjrzeć się faktom.

Z Brazylii do Europy z kawą i kokainą. Kulisy sprawy drobnicowca Blume

Drobnicowiec Blume, który w 2023 roku obsługiwał transatlantycką trasę handlową pod togijską banderą, dziś stał się symbolem jednego z największych przejęć narkotyków na wodach europejskich. Wydarzenia związane z jego zatrzymaniem obnażają skuteczność współpracy służb międzynarodowych oraz skalę wykorzystywania żeglugi morskiej przez zorganizowane grupy przestępcze.