Pochodna kwasu gamma-aminomasłowego, o działaniu podobnym do modulatorów GABA (lecz nie działająca w ten sposób).
Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 120 / 5 / 0
Dostałem od lekarza paczke pregabaliny 56x75mg do stosowania doraznego na lęki rano i wieczorem po jednej mam brac. Nie wiem za chuja o co mu chodzi jak mozna doraźnie brac rano i wieczorem przeciez nie mam zaplanowane kiedy mam leki a jak mam to trwaja one krocej niz wchodzi pregabalina.
Jak bede brał codziennie przez 10 dni po 300-400mg to jest szansa ze wylecze leki i przy okazji bede mial banie caly czas czy to tak nie działa?
  • 3901 / 562 / 0
Lęków to tym raczej nie wyleczysz..takich magicznych tabletek to chyba jeszcze nie ma. Tak jak sam w pierwszym zdaniu raczej do stosowania doraznego
  • 1223 / 487 / 0
pregabalina nie bardzo nadaję się do stosowania doraznego bo zbyt długo się ładuje, a na pewno nie sprawdzi się w przypadku lęku napadowego kiedy liczy się szybkość działania leku.
  • 167 / 72 / 0
05 stycznia 2021PogromcaDzików pisze:
czy spotkaliście się z przypadkiem, żeby pregabalina wywołała epizod hipomanii?
Celowo nie napisałam w temacie o chorobie dwubiegunowej bo epizody maniakalne mogą przytrafiać się nie tylko ChADowcom; występują w przebiegu różnych chorób. Co więcej, przecież niektóre substancje potrafią go wywołać i u zdrowego człowieka :pacman: Chociaż podejrzewam, że gdyby tutaj tak było, to już ktoś by o tym dawno pisał.
"To nie była żadna dzikość serca, jadę stopem, bo nie mam na helikopter, bo nie wynaleziono, kurwa, teleportacji,
i to nie jest żaden weltschmerz, nie jestem młodą, piękną duszą - ja po prostu jestem pierdolnięty.
Chory Psychicznie."
  • 3455 / 1118 / 0
Pregabalina tylko na czas stosowania może znacznie podwyższać nastrój. Nie jest zdolna indukować hipomanii, ale stany odstawienne mogą przypominać depresję i można czuć się depresyjnym bez samej pregaby.

Zgadza się, pregabalina nie nadaje się do użytku doraźnego, jeśli leczniczo - to tylko regularnie!

==================================================

Tymczasem, powstaje nowy wątek do dyskusji na temat odstawiania i redukcji dawek pregabaliny - Pregabalina - Dyskusja nt. redukcji dawek i odstawiania.

Szykujcie się na nowy FAQ, który zamieni się w Guide!
Tworzymy w małej ekipce kompletny przewodnik po pregabalinie. Uda się to dzięki masom Waszych wypowiedzi - na podstawie analizy całego wątku i doświadczeń użytkowników oraz wiedzy naukowej i paranaukowej. Planuję całkowite przemeblowanie.

Pozdrawiam, misspill.
Guide do Nikotyny w Stymulantach Roślinnych.
W Modulatorach GABA Pregabalin Guide z redakcją Matiego.

misspillz.blogspot.com
  • 867 / 253 / 0
Mnie bardziej zastanawia ten "niezdiagnozowany CHAD"
Raz półgłówka uwierał podgłówek, całą noc doskwierał mu ból,
lecz na zdrowiu ucierpiał w połowie, bo główki miał tylko pół.
Morał: doznajemy przykrości proporcjonalnie do świadomości.
  • 167 / 72 / 0
@Arabella841 A co konkretnie Cię tak bardzo dziwi? Myślisz, że mało osób, będąc świadomymi tego, że coś jest z ich psychiką nie tak lub nawet podejrzewając, co konkretnie, żyje sobie wiele lat i nie podejmuję leczenia ani nawet nie idzie się zdiagnozować? Albo eksperymentuje na własną rękę %-D Może to masochizm, a może zwykła głupota, ale zawsze to jest to jakiś wybór. A wolność jest dla mnie najważniejsza! Dopóki oczywiście komuś nie zrobię krzywdy %-D Pisałam kiedyś w temacie o chorobie dwubiegunowej więc nie będę się tu nad tym spuszczać i tworzyć dalszego offtopu.
"To nie była żadna dzikość serca, jadę stopem, bo nie mam na helikopter, bo nie wynaleziono, kurwa, teleportacji,
i to nie jest żaden weltschmerz, nie jestem młodą, piękną duszą - ja po prostu jestem pierdolnięty.
Chory Psychicznie."
  • 867 / 253 / 0
Niepotrzebnie się spięłaś jak baranie jaja bo nie napisałam nic krytykującego. I o ile nie dziwi mnie samodiagnoza per se, o tyle ChAD jest bardzo skomplikowaną chorobą do stwierdzenia nawet dla specjalisty.

No to zamiast offtopu ontop: gdy pierwszy raz usłyszałam, że ktoś przyjmuje pregabalinę doraźnie, to byłam dość zaskoczona. Ten lek kojarzy się na ogół raczej z lękiem wolnopłynącym, przepisywanym często na GAD. U mnie doraźnie sprawdza się tylko i wyłącznie benzo, pregaba byłaby o wiele za słaba. I jak już kilka osób wspomniało, długo się ładuje. Ale jak komuś w ten sposób pomaga, to fajnie.
Raz półgłówka uwierał podgłówek, całą noc doskwierał mu ból,
lecz na zdrowiu ucierpiał w połowie, bo główki miał tylko pół.
Morał: doznajemy przykrości proporcjonalnie do świadomości.
  • 217 / 116 / 0
spoko pregabalina doraźnie jest, nie brałbym na serio tego co pisze modka schizofreniczka, a już na pewno nie traktowałbym jej jako żaden autorytet ani wiarygodne źródło w temacie odstawki pregabaliny, skoro jest wjebana w chuj od dawna i nie potrafi przestać
od pregabaliny branej doraźnie zaczynałem, brałem 600mg i szedłem na imprezę, fajne tańcowanie i ruchanie były dzięki niej mi dane :3
nie biorę już pół roku, a byłem wjebany ostro, jakby ktoś chciał to w historii moich postów w tym temacie są regularnie dokumentowane odmęty szaleństwa, z przymrużeniem oka brałbym protipy od kogoś, dla kogo sukcesem jest zejście o parę mg przez pół roku

Dezinformacja. Od tej pory o pregabalinie "branej doraźnie" możecie sobie pisać w knajpie. Tu się leczymy, mówiliśmy o leczeniu, nie ćpaniu, ćpanie to nie jest "branie doraźnie", bo to żadna forma leczenia. Teraz zapraszam do knajpy, niech Świat odpocznie od odmętów.
Uwaga! Użytkownik bulku nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3901 / 562 / 0
czytałem wątek doktora to każdy od niego wychodzi z ChAD. trochę śmiesznie, jakaś moda jest na to?
przy nalogach jakie mamy wahania nastroju dlugo i krotkofalowe są typowe i wcale nie muszą oznaczać ChAD.

to nie jest szkielko i oko, ze ktos sprawdzi krew. gosc slucha i stara sie dopasowac do kwestionariusza, a nie jest to wcale latwe po 1 czy nawet kilku wizytach.
z ciekawosci zacząłem czytać i piszą, ze
Ponad 60% pacjentów z ChAD deklaruje, że wcześniej otrzymało do 4 innych diagnoz choroby

Jak częstym zaburzeniem psychicznym jest choroba afektywna dwubiegunowa?
Zagrożonych nią jest 2-3% populacji, a spektrum tej choroby – nawet 5% populacji.

Z czego to wynika?
Z genetyki. Pula genów warunkujących chorobę afektywną dwubiegunową częściowo pokrywa się z tą odpowiedzialną za ryzyko występowania schizofrenii. CHAD nie jest bliższa nawracającej depresji; jest bliższa schizofrenii w swojej patofizjologii.

Ale piszą tez, ze przyczyny ChAD mogą być tez w zaburzenia neurologiczne w mózgu czy niedoczynność tarczycy, które mogą wpływać na powstanie choroby dwubiegunowej.

?

https://infomedic.pl/index.php/artykul?id=1000

ciekawy artykul warto przeczytać
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Wystarczy sekunda i kolor się zmienia. Ten tatuaż wykrywa groźną pigułkę w twoim napoju

Chociaż dużo mówi się o zagrożeniu, jakie niosą ze sobą tzw. pigułki gwałtu, rozpoznanie ich na imprezie wciąż bywa trudne. Właśnie dlatego naukowcy z Korei Południowej zaprezentowali nowatorskie rozwiązanie, które działa błyskawicznie i jest niemal niewidoczne.

Z Brazylii do Europy z kawą i kokainą. Kulisy sprawy drobnicowca Blume

Drobnicowiec Blume, który w 2023 roku obsługiwał transatlantycką trasę handlową pod togijską banderą, dziś stał się symbolem jednego z największych przejęć narkotyków na wodach europejskich. Wydarzenia związane z jego zatrzymaniem obnażają skuteczność współpracy służb międzynarodowych oraz skalę wykorzystywania żeglugi morskiej przez zorganizowane grupy przestępcze.

Legalizacja marihuany a młodzież: Nowy raport z USA obala mity

Czy legalizacja marihuany dla dorosłych sprawi, że nastolatki zaczną masowo po nią sięgać? To jeden z najczęstszych argumentów przeciwników zmian w prawie. Najnowszy, obszerny raport federalny ze Stanów Zjednoczonych pokazuje coś zupełnie innego. Użycie marihuany przez młodzież nie tylko nie rośnie, ale w niektórych grupach nawet spada. Czas przyjrzeć się faktom.