Produkty medyczno-farmaceutyczne opatrzone nazwami generycznymi.
ODPOWIEDZ
  • 1930 / 191 / 0
@Camora7777, Depakine chrono 500.
Take DXM and Be Happy
  • 3455 / 1120 / 0
08 czerwca 2020jutro_bedzie_lepiej pisze:
Jaki stabilizator polecacie który by nir powodował problemów z tyciem/libido?
Zdecydowanie lamotrygina do 150mg, unikaj walproinianów. Istnieje kwestia czy mamy nastrój obniżać czy podwyższać. Jeśli obniżamy stan maniakalny to walproiniany są wskazane i kij z libido i tyciem. Krótko trzeba to załatwić, korzyści / straty.
Guide do nikotyny w Stymulantach Roślinnych.
W Modulatorach GABA Pregabalin Guide z redakcją Matiego.

misspillz.blogspot.com
  • 105 / 9 / 0
@misspill czyli lamotrygina nastrój podwyższa? Do jakiegoś pułapu, czy po prostu w górę? I czy wysokość dawki ma na to wpływ? Mówię tu o 250mg. Do tego wenla 375. Spać mi się w ciągu dnia chce jak cholera. Ale nawet nie tyle chce, co zasypiam jak przy cukrzycy (nawet badałem się pod tym kątem ale jest normalnie).
  • 3455 / 1120 / 0
Tak, im wyższa dawka tym lepsza stabilizacja, wyłączenie pewnych nieprzyjemnych myśli, emocji, chwilowych zawahań nastroju, płaczliwości - na tym polega efekt antydepresyjny, a nie ciągnięcie ślepo w stronę manii. Nie podwyższa nastroju w sposób rekreacyjny, ale wraz ze wzrostem dawki - wzrasta ogromnie komfort psychiczny, pojawiają się bardziej pozytywne myśli.
250mg to dużo, minimalną sedację wywołuje.
Najwyraźniej wenlafaksyna nie jest dla Ciebie, spróbuj dodać MPH lub bupropion.

misspillz.blogspot.com
  • 92 / 11 / 0
Na mnie kwas walproinowy działa okej. Biorę 2 gramy depakiny i efekt stabilizacyjny jest, czyli :
bez szaleństw w stronę manii/hipomanii
trochę mam ogólnie obniżone lęki - ale dalej występują
odkąd biorę to nie miałem takiego prawdziwego epizodu depresyjnego. Ja mam z natury obniżony nastrój i melancholijny jestem dość (jak to ładnie brzmi) ale jak łapię 'deprechę' to na kilka dni, nie zdarzyło się z depakiną nic dłuższego
Żadnych skutków ubocznych w postaci obniżenia libido czy senności

Co do lamotryginy, to podobno cudowny lek, ale możesz mieć uczulenie. Ja tak niestety (podobno niestety :D!) mam uczulenie i po kilku dniach dostałem wysypki i mega duszności/kaszel
Annie Crawford is an FBI Agent. She is a mentally disturbed woman who constantly sees hallucinations. She is suffering from bipolar disorder, and takes excessive amounts of Lunatrix and is extremely paranoid
  • 3455 / 1120 / 0
Czy zwiększałeś dawki lamotryginy prawidłowo, co 25mg na tydzień?

misspillz.blogspot.com
  • 92 / 11 / 0
Ja nawet nie doszedłem do etapu zwiększania dawki, bo po kilku dniach musiałem odstawić. Lata temu to było, mój pierwszy lek
Annie Crawford is an FBI Agent. She is a mentally disturbed woman who constantly sees hallucinations. She is suffering from bipolar disorder, and takes excessive amounts of Lunatrix and is extremely paranoid
  • 105 / 9 / 0
Hmm czyli stabilizuje na środku, miałem nadzieję, że może będzie trochę nad środkiem skoro to ponoć lek o profilu przeciwdepresyjnym. Może przez to oczekuję za dużo od wenlafaksyny, dawno temu jak ją brałem miałem po niej fajny humor / energię / skupienie a teraz jest zwyczajnie Ok, plus ta senność. Nawet noce przesypiam całe a dawniej budziłem się nad ranem i po spaniu.
  • 1930 / 191 / 0
@misspill, to w końcu lepiej depakine czy lamotrygine?
Chodzi mi o to by nie dostać padaczki przy pregabalinie oraz manii przy wysokich dawkach SNRI/NDRI/NaSSa.

Dodam:
Po Depakinie nie mam zwiększonego apetytu.
Nie jestem senny

Lamotryginy nigdy nie brałem.
Take DXM and Be Happy
  • 3455 / 1120 / 0
Możesz brać walproinian sodu - Depakinę - skoro dotychczasowo było to pewne rozwiązanie. Na pewno mocniejsza przeciwpadaczkowo niż lamotrygina, ponadto wchodzenie na wysokie dawki lamotryginy trwa sporo czasu.

misspillz.blogspot.com
ODPOWIEDZ
Newsy
Prezes giganta zamieszany w narkotykową aferę. Myślał, że to legalne

Takeshi Niinami — prezes koncernu Suntory Holdings, słynącego z produkcji napojów alkoholowych, m.in. whisky — zrezygnował 1 września ze swojego stanowiska. Ten jeden z najbardziej znanych japońskich liderów biznesu podjął taką decyzję po tym, jak policja wszczęła związane z nim śledztwo w sprawie narkotyków — informuje Agencja Reutera.

CBŚP zlikwidowało laboratorium narkotykowe. Zabezpieczono ponad 800 kilogramów klefedronu

Policjanci Centralnego Biura Śledczego Policji, działając pod nadzorem Prokuratury Krajowej, przeprowadzili skoordynowaną akcję w powiecie pruszkowskim. Na terenie posesji odkryto kompletną linię produkcyjną do wytwarzania narkotyków oraz zabezpieczono setki kilogramów niebezpiecznej substancji psychotropowej w postaci klefedronu o czarnorynkowej wartości ponad 4 mln PLN.

Zagadka stabilności piwnej piany rozwiązana. To postęp w wielu dziedzinach nauki

Piękna stabilna piana to jeden z elementów piwa, którego poszukują miłośnicy tego napoju. Niestety, często spotyka ich zawód. Tworząca się podczas nalewania pianka błyskawicznie znika, zanim zdążymy wziąć pierwszy łyk. Są jednak rodzaje piwa, szczególnie piwa belgijskie, na których pianka jest wyjątkowo stabilna. Naukowcy z Politechniki Federalnej w Zurychu, pracujący pod kierunkiem profesora Jana Vermanta, odkryli właśnie sekret długotrwałego utrzymywania się piany na piwie. Poznanie tej tajemnicy zajęło 7 długich lat badań.