Dział służący dyskusji o pozostałych odmianach roślin, np. afrodyzjakach, ziołach snu, czy ziołach o właściwościach uspokajających i sedatywnych a także o substancjach pochodzących z organizmów zwierząt.
ODPOWIEDZ
  • 62 / 7 / 0
Zamówiłem ostatnio to cudo i przyrządziłem zgodnie z instrukcją 2 łyżeczeki zalane wrzątkiem odczekałem 30 min i wypiłem na raz, oprócz zawrotów głowy to średnio na jeża ktoś wie ile tego trzeba wypić żeby poczuć w pełni wpływ na gaba? Orientuje sie ktoś może jaki to ma czas działania bo w necie nie idzie znaleźć
  • 21 / / 0
Zależy od przygotowania ,lub od organizmu 😁
Osobiście lepsze efekty widzę gdy zalewam wrzątkiem i przykrywam na 15 min.
(Pije tylko wieczorem na sen)
Najczęściej robię tak: 2łyżeczki skullcapa 1 melisy i 1bylicy pospolitej.
Sen głęboki no i ciekawe sny.
Jestem ciekaw czy przy maceracji w alko efekty byłyby lepsze.
Uwaga! Użytkownik TruthSeeker1150 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Magiczne grzyby w walce z uzależnieniem od nikotyny - przełom czy obiecujący eksperyment?

Nowe badania sugerują, że psylocybina - substancja psychoaktywna zawarta w tzw. "magicznych grzybach" - w połączeniu z psychoterapią może znacząco zwiększyć skuteczność rzucania palenia. Choć wyniki są obiecujące, naukowcy podkreślają potrzebę dalszych badań.

Kawa - budzi i wydłuża życie

Przez dziesięciolecia ukazywały się badania, których autorzy wskazywali, że kawa ma korzystny wpływ na organizm. Jej picie łączono z dłuższym życiem i zmniejszonym ryzykiem chorób chronicznych. Jednak dokładny mechanizm tego działa nie był znany. Teraz naukowcy z Texas A&M University odkryli, że związki zawarte w kawie oddziałują na receptor białkowy NR4A1, który odgrywa istotną rolę w ochronie organizmu przed chorobami związanymi z wiekiem.

Pozostałości nielegalnej destylarni whisky w szkockim Highlands

Dobrze, że wcześniej nie znalazła tego skarbówka, bo zniszczyłaby ten piękny kawałek historii. Na szczęście przetrwał i dostarczył silnego dowodu, że kamienna struktura w Ben Lawers National Nature Reserve służyła do nielegalnej produkcji whisky.