Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 185 / 72 / 0
Jestem ciekaw co myślą zwolennicy only-chromosomowego podejścia do płci o interpłciowości. Co jeśli osobnik ma narządy rozrodcze obu płci? Czy wtedy jest mężczyzną czy kobietą czy może tym i tym?
  • 1223 / 487 / 0
@kriston87 hermafrodyta, znane od wieków
  • 177 / 26 / 0
20 grudnia 2020kriston87 pisze:
Jestem ciekaw co myślą zwolennicy only-chromosomowego podejścia do płci o interpłciowości. Co jeśli osobnik ma narządy rozrodcze obu płci? Czy wtedy jest mężczyzną czy kobietą czy może tym i tym?
Tylko to co napisałeś właśnie jest warunkowane przez aberracje chromosomów płci.
U mnie to bardziej chronicznie
Ty wolisz mieć stany psychodeliczne
  • 491 / 63 / 0
@FocusF13 płeć biologiczna ≠ "płeć"-gender.
  • 185 / 72 / 0
20 grudnia 2020FocusF13 pisze:
20 grudnia 2020kriston87 pisze:
Tylko to co napisałeś właśnie jest warunkowane przez aberracje chromosomów płci.
No tak, tylko to nie jest odpowiedź na moje pytanie.

@igla83 tak, podobno to określenie w stosunku do ludzi jest niegrzeczne ;)
  • 1042 / 150 / 0
20 grudnia 2020VERBALHOLOGRAM pisze:
@Metropolis

Stosując czarny humor, to paradoks zarazem zabawny i przerażający, bo wychodzi na to że to stereotyp w diagnozowaniu ego tych tzw bestii.........
Być może psychologowie, seksuolodzy, medycyna kryminalna są uczuleni na przypadki odbiegające od normy i powielają stereotypy tkwiące od wieków przekładając na język nauki. Jednak obawiam się, że w jakiejś części są to przypadki absolutnie potwierdzone tak, jak np. popełnianie przestępstw pod wpływem narkotyków lub alkoholu.
  • 3245 / 618 / 0
Niektóre zachowania zwłaszcza pod wpływem czegoś tam, również są paradoksalnie stereotypowe, zarówno genetycznie, jak i ludzko uzasadnione, jak na przykład idąca grupka młodzieży obu płci.....i nagle jeden watacha świracha czuje moc obserwowania którejś z niewiast, i na całe osiedle krzyczy że ma ochotę kopnąć w śmietnik.....taka spontaniczna inicjatywa zdobycia rzekomego poklasku....według wiedzy psychologicznej to normalne de facto. Byłem świadkiem takiej sytuacji którą do dzisiaj sobie przytaczam w rozkminkach charakterologicznych.
Uwaga! Użytkownik Verbalhologram nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 119 / 21 / 0
Na podstawie osobistych kontaktów na zachodzie z ludźmi od "żenżer" mogę powiedzieć, że na ogół są to bogate dzieciaki bawiące się w jakąś chorą, średniowieczną heraldykę. Przejebane masz, jak zwrócisz się do księcia per baronie lub zapomnisz o jednym z jego durnych tytułów. Tak samo z tymi dzieciuchami - zwróć się do takiego nie takim zaimkiem osobowym jaki sobie ostatnio wymyślił i już się do ciebie nie odzywa więcej. Nasrane we łbach mają i tyle.
  • 880 / 363 / 6
12 lutego 2020Aguilar pisze:
A i polecam gadac z bezdomnymi z ulicy. Czesto prosza zeby im kupic zarcie i to duzo czesciej przechodzi niz zebranie o kase. Jak juz maja siatke z jedzeniem to szukaja paragonu w srodku albo koszu i wracaja to zwrocic za pieniadze. Czesto jak kupisz im kanapke czy cos to wyrazaja wdziecznosc ale jak znikniesz za rogiem to ja wypierdalaja bo po chuj im to. Zebranie o jedzenie tez ma sens bo jesc chcac nie chcac musza, a jak sie najedza to beda zebrac o to co ich napedza czyli kase :) widzialem wzruszajace sceny starszych pan wreczajacych 20£ skruszonym mlodym typkom na ulicy po czym jak szly dalej to smiali sie ze soba z tych idiotek. Historyjki tez maja fajne ale to duzo by gadac

Pamietam w jednym radyjku internetowym gosc sie zalil ze brat go zabral do Polski z Walii bo tam zyl sobie spokojnie na squocie, chlal ile wlezie a codziennie zawsze ktos cos sobrego mu do zarcia ktos postawil (a to krewetki w stoisku, a to full english w barze, czasem piwko) zyl sobie na socjalu i dostawal pieniadze za friko. A w polsce teraz marudzil ze chujnia i tylko sie powiesic bo zeby zyc trzeba pracowac a nawet jak pracujesz to dostajesz jebane grosze za ktore mozna wyzyc od piereszego do pierwszego. Ciekawy punkt widzenia %D
Zawsze jak mnie ktoś poprosi o kanapkę to wstępuję do najbliższej Żaby i im takową kupuję. Paragonów nie daję nigdy.
20 grudnia 2020VERBALHOLOGRAM pisze:
W piśmie świętym jest coś o braku rozróżnienia płci będącym widocznym, jak to tam napisane "u kresu czasów". Nie posiadam szczegółowej wiedzy, wiem że takie teksty są w piśmie świętym i nic poza tym żeby jakieś rozwinięcia.
Zapewniam Cię że znam Pismo na wylot i niczego takiego tam nie ma xD
Everything's better with acryl. It's like bacon, but acryl.
Moje posty Ci pomogły - podziękuj mi za post!
ODPOWIEDZ
Newsy
Młoda kobieta znalazła portfel z narkotykami

Młoda mieszkanka Pisza przekazała policji znaleziony portfel, w którym oprócz dokumentów i gotówki znajdowały się narkotyki. Dzięki jej reakcji funkcjonariusze szybko ustalili właściciela zguby i zabezpieczyli kolejne środki odurzające

Marihuana ukryta w grze planszowej. Paczkę przechwyciła Krajowa Administracja Skarbowa

Funkcjonariusze śląskiej Krajowej Administracji Skarbowej (KAS) udaremnili próbę przemytu marihuany do Polski. Narkotyki ukryto w nietypowy sposób – wewnątrz popularnej gry planszowej. Do wykrycia trefnej przesyłki przyczynił się pies służbowy Kodi.

65% Amerykanów popiera legalizację marihuany na poziomie federalnym

Analiza sondażu Emerson College Polling (sierpień 2025).