12 grudnia 2020mucha__ pisze: Czy lekarz u którego będę 1 raz, widzi w systemie to co mi wypisuje mój lekarz prowadzący?
Aktualnie problem nie istnieje bo nikomu nie chce się nic sprawdzać, szczególnie na e-wizytach. Ale patrząc przyszłościowo, gdy zapiszę się do magika, do którego będę chodzić na stałe, a okazałby się nadgorliwy i wywęszył ściemę.
i to nie jest żaden weltschmerz, nie jestem młodą, piękną duszą - ja po prostu jestem pierdolnięty.
Chory Psychicznie."
Wierzysz ze ta osoba nie zalatwi sobie tego leku jesli nie tu to gdzies indziej .
Nie ma opcji że *digitalizuja* recepty 20 lat wstecz. Może jeśli w przychodni ci drukowali systemem to tak ale jeśli były pisane to nie.
"Rutyna to rzecz zgubna "
19 grudnia 2020Retrowirus pisze: Pojebało
@Carlosa Co masz na myśli pisząc o "jednym zespole"? Chodzi o te duże grupy placówek medycznych?
i to nie jest żaden weltschmerz, nie jestem młodą, piękną duszą - ja po prostu jestem pierdolnięty.
Chory Psychicznie."
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
CBŚP zlikwidowało kolejne laboratorium narkotyków. Zabezpieczono narkotyki o wartości ponad 28 mln
Funkcjonariusze CBŚP, przy wsparciu policjantów z KPP w Śremie, zlikwidowali na terenie powiatu śremskiego nielegalne laboratorium klofedronu. Zatrzymano dwóch podejrzanych i zabezpieczono znaczne ilości niebezpiecznych substancji.
Liczba recept na medyczną marihuanę znów rośnie. Rzecznik Praw Pacjenta reaguje
Ponownie wzrosła liczba recept wystawianych na opioidy i marihuanę medyczną. Wcześniejszy spadek był efektem zmiany prawa mającego uniemożliwić wystawianie recept na wspomniane substancje w drodze teleporady. O sprawie pisze Rynek Zdrowia.
Endometrioza, opioidy i droga do macierzyństwa
Kamila mówi wprost, że gdyby nie terapia konopna, prawdopodobnie zdecydowałaby się na histerektomię (usunięcie macicy) jako ostateczne rozwiązanie. W jej ocenie poprawa jakości życia pozwoliła jej podjąć inne decyzje terapeutyczne i odzyskać nadzieję. Dziś uważa, że bez tej zmiany nie byłoby ciąży i nie byłoby Gabrysia.