Wszystko, co dotyczy hodowli/uprawy grzybów psylocybinowych.
ODPOWIEDZ
  • 978 / 121 / 0
10 grudnia 2020gozi80 pisze:
Czekasz mniej więcej aż zaczną pękać osłonki pod kapeluszami. Jak pierwszy rozłoży się dużo szybciej to daj jeszcze chwilę czasu innym. Niektórzy wyrywali takie pierwsze pojedyncze bardziej dojrzałe - chyba w sumie też z raz tak zrobiłem. Ale różnice tak czy inaczej będą minimalne jeśli chodzi o moc zbioru.
  • 37 / 5 / 0
10 grudnia 2020gozi80 pisze:
Hej.
Martwi mnie trochę wolny wzrost owocników, powierzchnia ciastka pokryta jest cała małymi i wybiło się kilka większych.
Coś robię nie tak? Za duża wilgotność? To mój pierwszy GrwoKit.
Goziii... Książkowo jest... Z resztą duzooo hehe.. Ojj Panie Gozi jeezcze zaskocza... Nie bez kozery mamy powiedzenie.. Jak grzyby po deszczu... Dosoadczylem tego w trakcie kolejcji lysic... Oraz growkita. Pozdro.daj znak ile co i jak :grzybki:
  • 1455 / 592 / 0
Szukajac materialow o hodowli :grzybki: zauwazylem , ze jest mnostwo przestarzalych/zawilych/fragmentarycznych watkow na jakis forach sprzed 15 lat gdzie obrazki juz dawno przepadly z imageshackiem i w ogole dramat :alergia: .

Dopiero natrafiwszy na tego kolesia na YT , wiem co i jak wszystko pokazane krok po kroku jest nawet lista zakupow .
Wymagany podstawowy angielski

https://www.youtube.com/channel/UCjeI_v ... 46Nn9NiSCQ

Mam nadzieje , ze komus pomoglem .
Życie jest zdrojem rozkoszy; ale tam, gdzie pije zeń motłoch, zatrute są wszystkie studnie.
  • 56 / 11 / 0
Dobra kurwa, bo nie wiem o co chodzi i czy przy 3 flushu grzybnia została zainfekowana czy to jakaś pojebana mutacja... Opisałem problem mniej więcej na stronie 86, ale nie dostałem odpowiedzi, a wolałbym rozwiać swoje wątpliwości... Co jest nie tak? Grzyby są pofalbowane albo w dziwnych kształtach, nie otwierają się, prawdopodobnie kolejny flush i ciastko do śmieci, bo ostatnie zbiory nad ranem były przy suszeniu już popleśniałe... :cojest: :cojest: :cojest:

Wypierdalam to ciastko, niektore grzyby wyeliminowałem, niektore sie suszą, zobacze rano, ale raczej wiem co zastanę...
601731D6-204C-46E7-849A-F7FDEB01FBF8.jpeg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 2 / / 0
Hej, to mój pierwszy growkit ( B + z growkit.com). Niestety przyszedł uszkodzony. Pudełko w którym znajduje się grzybnia jest popękane. Co mogę z tym zrobić? Jest sens ratować, czy lepiej odesłać do sklepu?
  • 37 / 5 / 0
Tobey sfc mozesz opisac warunki w jakich tworzyly sie na trzecim podejsciu. To jest pryskanie wachlowanie ile w ❄ jak dlugo.. Jakie odstepy czasu czy była w tym pewna konsemwencja? Jak wietrzyłeś i w jakich odstępach? Dla przykladu moj trzeci rzutex. Pozdro no wydaje mi sie ze duza wilgoc i brak wietrzenia.. Wiesz gdyby bylo wyjalowione nie dalo by tego giganta... Patrzac na ta lage mam wrazenie se jest ciezka od wody... 🤔 "przed rzutem 12h w lodowie temp. 5 stopni.. Odwiedzalem je srednio co 5h z przerwa na tyrke... Pryskanie dwukrotne cala pompka cztery sciany w odstepie 10h potem co 5 otwarcie powietrze minuta dwie... Gdy pinowalo dawalem o jedna pompe więcej wody wymiana tlenu czteroktona... Do chwili obecnej jadą... Pękają gdy maja temperaturę a malo wilgoci.. Tu urosly lecz sa ciezkie moha mysl taka ze gdzies tam za duzo wilgoci sie wdarło.. Kwestie ta pozostawiam tez innym do omowienia 🖖
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 37 / 5 / 0
11 grudnia 2020Drotaweryna pisze:
Hej, to mój pierwszy growkit ( B + z growkit.com). Niestety przyszedł uszkodzony. Pudełko w którym znajduje się grzybnia jest popękane. Co mogę z tym zrobić? Jest sens ratować, czy lepiej odesłać do sklepu?
W jak opłakanym jest to stanie? Wysuszył się totalnie? Jak to wygląda? Możesz pokazać fote.. Paczkomat? Czy kurier? Pozdr
  • 1443 / 74 / 0
08 sierpnia 2020MiPlA pisze:
zamierzam posadzić growkita będzie stał w totalnie zaciemnionym miejscu. Słyszałem że jest potrzebne światło. Czy żarówka np ledowa fioletowa (hydroponiczna?) albo jakaś inna da radę?
Zdecydowanie fioletowe światło odpada, bo jest to połączenie głównie czerwonego i niebieskiego pasma. Czytałem, że czerwone koło 3000 K im szkodzi. Odpowiednie będzie zimne niebieskie pasmo (daylight blue), łatwo znajdziesz świetlówki takie.

Myślę, że to, że niektórym z Was rosną mikrogrzybki i się otwierają mając parę cm może wynikać z tego, że mają za mało światła. Oczywiście trzeba z nim uważać (zwłaszcza słonecznym, bo ma dużo lumenów), ale podczas pinowania i owocowania można doświetlać kita, tylko z daleka. Szukałem informacji o konkretnym natężeniu lumenów, ale niestety nie znalazłem. Natomiast źródła są dość zgodne co do pasma - 6500 jak dla konopii w fazie wzrostu.

PS: ktoś pytał o zamarzniętą grzybnię (moja musiała spędzić noc w paczkomacie gdy były ujemne temperatury) dzisiaj - 8 dnia - pokazało się kilka maluszków, także grzybnia dała sobie radę, chociaż może ją to trochę spowolniło.
LSD - Piękna i Bestia
  • 358 / 80 / 0
IMO bez sensu bawić się w jakieś żarówki.
Mój kit stał pod parapetem (na podłodze), żaluzje zasłonięte i normalnie wszystko rosło. 22g z pierwszego rzutu. :grzybki:
  • 1443 / 74 / 0
Nie twierdziłem, że nie wyrosną niedoświetlone, tylko, że plon będzie mniejszy.
W sumie to nie jest dowód na nic :D, gdybyś miał dwa kity w różnych warunkach oświetleniowych i je porównał, wtedy można by było wyciągać jakieś wnioski.

Widziałem filmik, gdzie gość tak zrobił i miał dużo grubsze pałki. Zresztą mogę sypnąć wieczorem linkami, teraz czekam na gości, zobaczysz, że źródła są dość jednogłośne.
LSD - Piękna i Bestia
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Ksiądz podejrzany o posiadanie mefedronu. Prokuratura prowadzi dochodzenie

Prokuratura Rejonowa w Grodzisku Mazowieckim nadzoruje postępowanie wobec księdza z Archidiecezji Warszawskiej. Duchowny usłyszał zarzuty posiadania mefedronu i jego nieodpłatnego udzielenia innej osobie.

Marihuana zmniejsza pragnienie alkoholu u osób pijących dużo – Nowe badania finansowane przez rząd

Czy marihuana może pomóc osobom pijącym dużo alkoholu pić mniej? Nowe badanie przeprowadzone w USA sugeruje, że tak – i to z zaskakująco prostego powodu. Osoby, które sięgały po marihuanę tuż przed alkoholem, piły wyraźnie mniej i miały mniejsze łaknienie.

Czy psychodeliki mogą wspierać praktykę medytacyjną? Analiza nowego badania

Czy psychodeliki mogą poprawić jakość medytacji? Nowe badanie opublikowane w PLOS ONE sugeruje, że tak! Aż 73,5% uczestników (634 osoby z 863) uznało, że doświadczenia psychodeliczne miały pozytywny wpływ na ich praktykę medytacyjną.