06 grudnia 2020lucifer_sam pisze: Mnie ciekawi jak to jest z refundacja. Jeden lekarz wystawia mi tramal na refundację chociaż nigdy o to go nie prosiłem, ani nie dawałem dokumentów świadczących że refundacja mi się należy. Podobnie w przychodni kiedyś mi tak wypisywali. Na koncie pacjenta kwota refundacji to łącznie prawie 2 tysiące złotych. Czy mogę mieć jakiś przypał przez to jak NFZ się tym zainteresuje? Nie prosiłem o refundację to lekarze podejmowali takie decyzje więc to chyba ich wina?
To nie podchodzi pod nienależne świadczenia?
06 grudnia 2020DexPL pisze: Wszystko się da (mi no wystawiają i fentanyl). Kwestia dokumentacji medycznej i podstawy do wystawienia (refundacji).
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Niemal 3 tony kokainy pod ziemią. Policja przejęła rekordową kontrabandę
Australijska policja skonfiskowała 2,7 tony kokainy, ukrytej w plastikowych pojemnikach zakopanych pod ziemią na obrzeżach Sydney. Wskazano, że to rekordowa ilość narkotyków przejęta w tym kraju.
Czysta fikcja. Dlaczego MSWiA udaje, że nie ma rąk ubrudzonych wojną z narkotykami?
Klasyczny urzędniczy unik w Polsce opanowano do perfekcji. Gdy obywatele pytają o absurdalne koszty i społeczne dramaty wynikające z obecnej polityki narkotykowej, Ministerstwo Spraw Wewnętrznych i Administracji (MSWiA) zasłania się procedurami: „Idźcie do Ministerstwa Zdrowia”. Problem w tym, że w rzeczywistości nie lekarze w kitlach, ale policjanci w mundurach zamykają rocznie tysiące ludzi za przysłowiowego grama. Czas wreszcie zacząć o tym rozmawiać.
Jest wyrok za sprzedawanie dopalaczy. "Brak pobłażania dla sprawców tego typu przestępstw"
Dwa lata więzienia za handel dopalaczami. Taki wyrok wydał lubelski sąd ws. Jakuba G. - właściciela sklepu, w którym sprzedawano „Cząstkę Boga”. Na 1,5 roku więzienia w zawieszeniu na 4 lata została natomiast skazana ekspedientka Patrycja M.