Dział dotyczący roślin wykazujących działanie pobudzające, w tym: guarana, herbata, kawa, khat, yerba mate.
Tytoń ma osobny dział → >LINK<
ODPOWIEDZ
  • 234 / 39 / 0
@pawoleh666 masz jakieś inforacje o ephedra Fragilis?
  • 3031 / 653 / 0
pisałem o niej kiedyś, ale w końcu się nie zagłębiałem bo nasion nie było do dostania nigdzie i tak
Spoiler:
miłość, trzeźwość, pokora
  • 234 / 39 / 0
Są nasiona na aledrogo tej odmiany dziś zamawiam :)
  • 234 / 39 / 0
Wysiałem dziś 2 nowe odmiany jak coś wyjdzie napiszę szczególy
  • 234 / 39 / 0
2 nasionka wczoraj zaczęły kiełkować bardzo szybko 5 dni to chyba rekord dam im jeszcze trochę czasu wtedy opiszę technologię upawy i wrzucę zdjęcia nie jestem jeszcze w 100% pewny czy nowe zaprawy którę zastosowałem nie są fitotoksyczne dla ephedry
  • 234 / 39 / 0
One coś słabo rosną to nie jest dobra pora do siania ta druga jest pod lampą w boxsie
Dokształcam się teraz w hydroponice, bd robił testy późnij na ephedrach, ponoć rośliny które nie lubią dużo wody też ładnie rosną jak coś bd informował o postępach
EPH.jpg
eph2.jpg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 389 / 28 / 0
@Ilmostro jak jest z wydzielaniem zapachu?
Oczywiscie nie mowie o takim badylaku tylko o roslinie ktora (?) kwitnie?
Uwaga! Użytkownik vzpe nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 234 / 39 / 0
Z tego co czytałem nie ma intensywnego zapach a susz ma taki typowo ziołowy zapach
  • 10 / / 0
jest tu jakiś znachor o ephedry? bo może to śmiesznie zabrzmi ale wydaje mi się ze znalazłem ja rosnącą w Niemczech już podsyłam wam linki do 2 zdjęć proszę o zweryfikowanie czy jest to ephedra lub nie
https://imgur.com/a/0n9JEFV
https://imgur.com/a/XLLnGYd
  • 234 / 39 / 0
Ephedry mają takie węzły na łodygach coś jak skrzyp napewno skojarzysz o co mi chodzi na tych zdjęciach tego nie ma
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Narkotyki ukryte w papierze? Naukowcy wzięli pod lupę listy płynące do więzień!

Naukowcy z Politechniki Krakowskiej pracują nad innowacyjną metodą wykrywania substancji psychoaktywnych, która może znacząco usprawnić działania służb i laboratoriów. Ich celem jest stworzenie prostego, szybkiego i niedrogiego testu opartego na zjawisku fluorescencji, czyli emisji światła przez odpowiednio przygotowane związki chemiczne.

Utylizacja medycznej marihuany w Krakowie. Urzędowe plomby i specjalny nadzór

Medyczna marihuana oraz leki zawierające środki odurzające i substancje psychotropowe nie mogą po prostu trafić do zwykłego kosza na śmieci.

Palacze wiedzą, że tytoń wywołuje raka, gorzej znają zagrożenia dla serca

Nowe badanie obejmujące ponad 240 tys. palaczy w 46 krajach wskazuje, że wciąż słabo rozumiemy szkody sercowo-naczyniowe wywołane przez tytoń, co rodzi pytania, czy dziesięciolecia ostrzeżeń zdrowotnych przynoszą skutek.