pozdrawiam i karma ode mnie, że się z nami podzieliłeś informacją i fotkami.
skrzynkaprzodownik@protonmail.com
with regards, przodownik
Ja odkąd się o tym dowiedziałem, przestałem recki na alprę kołować na rzecz mojego ulubionego bromka. Fakt, cena zaporowa w przypadku Sedamu.
skrzynkaprzodownik@protonmail.com
with regards, przodownik
Wychwalając zalety wspomnianego Sedamu nie zapomnij o możliwości aplikacji podjęzykowej ze względu na pyszny słodziutki smak, niczym cukierki pudrowe. Bije on nawet miętowe klony wg mnie i to na głowę.
Decydując się na zakup nie zapomnij go zamówić do swojej ulubionej apteki, bo to jednak nowość i chociaż zamówiłem go ja, przemiła pani technik farmacji o niebieskich oczach była zaskoczona pytając czy chodzi mi o Duomox (jeśli klepie to może być, by się rzekło). Po sam lek musiała udać się do magazynu.
Orion, niby nie Pfizer, ale powinna Cię jakość zadowolić. Mi ciężko stwierdzić z przyczyny wiadomej, jaką jest tolerancja.
A odnośnie bromka, to gros ludzi na forum uważa, że to wyjątkowo przyjemna benzo jak nie najprzyjemniejsza. Z tym, że jest raczej delikatna. Dla niektórych to zaleta dla innych wada. Dla mnie ok. Pozdrawiam.
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Psychologia w codziennym życiu: psychodeliczny zwrot
Kiedy Donald Trump podpisał rozporządzenie wykonawcze w sprawie substancji psychodelicznych, internet eksplodował szybciej niż jakakolwiek konferencja prasowa. Nagłówki w mediach społecznościowych migały o „legalizacji narkotyków”, „rewolucji psychodelicznej” i „końcu tradycyjnej psychiatrii”. W rzeczywistości, jak podkreślały NPR (npr.org) i PBS, dokument nie legalizuje żadnej substancji. Przyspiesza on natomiast procesy badawcze, skraca ścieżki regulacyjne FDA i toruje drogę do szerszego stosowania rozszerzonego dostępu w przypadkach poważnych chorób psychicznych, gdzie inne metody zawiodły. Jednak w dobie natychmiastowych emocji to nie fakty, a pierwsze wrażenia decydują o reakcji ludzi.
Są narkotyki, których zażycie prowadzi do przestępstwa częściej, niż innych. Wyniki badania
Nowe badanie opublikowane w „Journal of Psychopharmacology” pokazuje wpływ substancji psychoaktywnych na zachowania przestępcze. Okazuje się, że zażywanie niektórych środków wiąże się z niższym ryzykiem zatrzymań, zaś inne wykazują silne związki z różnymi kategoriami przestępstw.
Farmakoterapia przewlekłego bólu w USA – nowy i nie do końca bezpieczny wzorzec
Okryte złą sławą leki opioidowe przez lata stanowiły w USA. fundament farmakoterapii przewlekłych dolegliwości bólowych. Naukowcy z Uniwersytetu Michigan zdecydowali się sprawdzić czy opioidy są nadal tak często wykorzystywane w leczeniu chronicznego bólu.