najsilniejsza? najsłabsza? sprawdź! ogólna charakterystyka odmian
ODPOWIEDZ
  • 9 / / 0
Witam !
Nie udzielam sie na forum bo z reguły wole czytać niż sie wymądrzać. Podobnie jest w tym przypadku. Wszystko jest już zrobione wiec pytam teoretycznie - CZY ROŚLINY DOJDĄ W POLSCE ?

Rośliny:
5x Passion 1
5x Durban Passion
5x A.E.C(bodajże, zostały dorzucone jako gratis z C*****is.fr.pl)
Wszystkie feminizowane!
Spot:
Spot w miejscu po wyschniętym stawie. W tej chwili płynie tamtędy niewielki strumień. Na rośliny zostały wykopane małe dołki na głębokość i szerokość łopaty.

Warunki
Ziemia: Dobra jakościowo (czarna z ddżownicami).
Słońce: Żadnych przeszkód dla roślin typu krzaki, drzewa, budynki.
Wiatr: Praktycznie żaden (dolina)
dodatki:
240l. ziemi kwiatowej uniwersalnej + 20l. kurzej kupy ^^ + 10kg dolomitu. Wszystko dokładnie zmieszane i właśnie taką mieszanką zostały wypełnione doły. I jeszcze kora - 5kg dorzucone do ziemi oraz w koło roślin (dla podtrzymania wilgotności).

Warto zaznaczyć:
Nasiona po uprzednim namoczeniu (36h mniej wiecej) zostały wrzucone BEZPOŚREDNIO do dołków. Kilka z nich zaczynało wypuszczać już kiłki ale ograniczenia czasowe nie pozwalały na dalsze trzymanie ich na wacie.

Rośliny nie bedą doglądane przez praktycznie cały okres wzrostu i kwitnienie. Bede na spocie może raz w ciągu wakacji a to też pod warunkiem że znajdzie sie czas.

Czas na pytania:
1. Jak myślicie czy rośliny wogle wyjdą z ziemi ? (data wysadzenia: 26.04)
2. Czy dojdą w Polsce ? (kujawsko-pomorskie)
3. Nie przesadziłem z nawozami ? (nie "skfasiłem" ?:))
4. Stosować LST czy raczej zostawić je w spokoju ? (mam doświadczenie, ale niewielkie)
5. Przewidywany plon ? (a to już czysta ciekawość hehe)
  • 907 / 8 / 0
Nieprzeczytany post autor: Pan Prezes »
nawóz od kur nie jest zbyt kwaśny/ostry? owiele lepiej kowie placki pomieszane ze słomą
powinny wyjść, dałeś tam odrazu wykiełkowane siona?
jeżeli nikt tam nie przechodzi (czytaj: nikt nie zobaczy, że jakieś rośliny są sznurkami przywiązane) możesz robić LST
co do plonu to nigdy nie można być pewnym, ale trzymamy kciuki
ps mogłeś to dać do wątku o rozmowach
I kórwa chuj Cie obchodzi, że robie błędy ortograficzne!

Legalizować? Tak, ale pod pewnymi obostrzeniami. marihuana nie powinna być dostępna jak bułki i mleko, raczej tak jak alkohol – w specjalnie do tego przeznaczonych miejscach, sklepikach. Dlaczego? Przede wszystkim po to, żeby zlikwidować czarny rynek i utrudnić dostęp nieletnim. Poza tym zarobi na tym budżet państwa. No i jest to szlachetna roślina, z której można robić papier, materiały, nawet ocieplać nią domy. Przecież to absurdalne, żeby zabraniać rosnąć roślinie.
  • 9 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Novator »
Sorry że nie jest to w watku o rozmowach ale jak ja tu pisałem (huhu z 3 lata temu) to nie było takiego wątku i jakoś nie skumałem hehe. Dokładnie dałem wykiełkowane nasiona w ziemie... tzn. chyba tylko 6 z tych 15 miało już kiełek na zewnątrz wiec stwierdziłem że z resztą pewnie stanie sie podobnie. Ale boje sie i zżera mnie ciekawaość bo nie mam możliwości zobaczenia spota :/ No nic co wyrośnie to wyrośnie... Najaważniejsze że są feminizowane, nie musze sie martwić o mężczyzn :D pytanie o to czy dojdą było w zasadzie skierowane co do Durban Passion...na stronie pisze że jest to indoor i własnie dlatego budzi to moj niepokój.

Doszedł komuś na zewnątrz może ?
ODPOWIEDZ
Newsy
Marihuana we Francji — mandat 200 euro, program medyczny i wojna o CBD

Francja ma jedno z surowszych praw narkotykowych w Europie Zachodniej i jednocześnie jeden z największych odsetków użytkowników. Od 2020 roku działa tam mandat 200 euro — który wcale nie oznacza dekryminalizacji.

Oświęcim. Zasnął na ławce miał przy sobie torbę narkotyków

Policjanci z Ogniwa Patrolowo-Interwencyjnego oświęcimskiej komendy Policji podczas patrolu zatrzymali 18-letniego obywatela Ukrainy. Nastolatek posiadał przy sobie torbę z kilkoma rodzajami narkotyków. Jest podejrzewany o posiadanie znacznych ilości środków odurzających.

Utylizacja medycznej marihuany w Krakowie. Urzędowe plomby i specjalny nadzór

Medyczna marihuana oraz leki zawierające środki odurzające i substancje psychotropowe nie mogą po prostu trafić do zwykłego kosza na śmieci.