Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 77 / 2 / 0
19 października 2020bluszcz30polska pisze:
19 października 2020voltage13 pisze:
Na samej północy rozpoczął się sezon, łowy uważam za rozpoczęte. :P
Pochwal się proszę i daj mi choć trochę nadzieji :D
Na północ od Gdyni.
  • 27 / 10 / 0
Witam wszystkich zgromadzonych na forum, jako że to mój pierwszy post: Siemanko.

Południe podkarpacia 1,5h 130 sztuk.\

W tamtym roku odkryłem miejscówkę pod koniec sezonu i wtedy wpadło ok 300 z tej miejscówy. Jestem ciekawy jak będzie w tym roku, zważając na fakt że to dopiero początek sezonu. Oby było syto :D Każdemu życzę pomyślności w zbiorach. pozdro.
  • 65 / 13 / 0
Cześć Koledzy, tym razem drobny zbiór , kilkanaście sztuk tylko (niecałe 20), na połowę tripa :)

Wydaje mi się że trzeba czekać, albo ktoś mnie ubiegł, bo wciąż poszukuję spotów. Jest bardzo mokro, może jak odrobinę podeschnie wyjdą kolejne, bo są ale takich mikrusków jak na drugim zdjęciu to nawet nie zbieram , żeby urosły i rozsiały zarodniki ;)

Także coś się dzieje, ale szału jakiegoś nie ma :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 224 / 25 / 0
Dziś 3h pomorskie okolice Wisły i nic. Na Kaszubach podobno sporo, ziomek uzbierał wiadro, jest ktoś tutaj z okolic 3miasta po udanych zbiorach ? Jak myślicie uraczy Nas matka natura jeszcze w tym roku grzybkami ?
A tak z ciekawości to w ogóle to cokolwiek rośnie w okolicach Wisły ? Bo ja też z tych rejonów (a przynajmniej blisko bo pomorskie i Wisła to pojęcia względne) i po kilkunastu męczących poszukiwaniach odpuściłem sobię. Znam jedynie miejscówki trochę dalej ale chętnych więcej niż grzybów.
  • 1 / / 0
@Uresyo jeśli można spytać i nie myli mnie opakowanie po pizzy - to w lubuskim zbierane? i stricte w okolicach Gorzowa można już tyle skarbów znaleźć? :D
  • 382 / 119 / 0
Dzisiejsza wycieczka na zaprzyjaźnione łączki zakończona fiaskiem. Ani jednej sztuki. Część łączek tak zalane wodą, że nie dało się wejść. Górne opolskie. Czekam nadal na wysyp.
  • 3 / / 0
20 października 2020cyberwaste pisze:
Dziś 3h pomorskie okolice Wisły i nic. Na Kaszubach podobno sporo, ziomek uzbierał wiadro, jest ktoś tutaj z okolic 3miasta po udanych zbiorach ? Jak myślicie uraczy Nas matka natura jeszcze w tym roku grzybkami ?
A tak z ciekawości to w ogóle to cokolwiek rośnie w okolicach Wisły ? Bo ja też z tych rejonów (a przynajmniej blisko bo pomorskie i Wisła to pojęcia względne) i po kilkunastu męczących poszukiwaniach odpuściłem sobię. Znam jedynie miejscówki trochę dalej ale chętnych więcej niż grzybów.
Dokładniej okolice Kiezmarka, pierwszy raz w tych rejonach, fajne pola i pastwiska na pierwszy rzut oka ale wydaje mi się, że chyba za sucho jeszcze. Miało padać przez najbliższe dni ale coś słabo jak narazie, jutro jak mi się uda to jadę dalej na północ, za Trójmiastem, jak coś to zdam relacje , z fartem !
  • 5 / 5 / 0
Kielce 55 sztuk godzinka chodzenia
Bardzo chciałbym znaleźć spota gdzie jak pisali ludzie ,,wiadrami zbierali,, albo ,,pełne siaty z biedry , ale bardzo ciężko o takiego choć i tak jestem bardzo zadowolony gdyż jest to moj rekordowy zbiór :D ---'-- D
  • 59 / 31 / 0
Płd Mazowieckiego, po dzisiejszym wypadzie 4 raz w ciągu 5dni i zebraniu 10szt w 50 min(razem ponad 130) muszę z żalem stwierdzić że chyba wyeksploatowałem swojego spota na ten rok, powoli się robi coraz bardziej sucho. Wynik chyba niezły jak na teren ok 150m x30 co ciekawe oblazłem w chuk terenu obok i poza miejscówką tylko 5 było.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 65 / 13 / 0
21 października 2020Intoksyniarz pisze:
Bardzo chciałbym znaleźć spota gdzie jak pisali ludzie ,,wiadrami zbierali,, albo ,,pełne siaty z biedry"
Pełne siaty z biedry, dobre , hehe - no to mokry sen prawie każdego z nas, haha :D

i tak se czasem podśpiewuję tylko %-D https://youtu.be/zBEXvxJuHaI?t=35
Zablokowany
Newsy
Za "przekąski" z Kalifornii grozi mu 20 lat więzienia

W paczce z Kalifornii do Polski miały być przekąski. Funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej w Warszawie otworzyli puszki i znaleźli susz roślinny. Okazało się, że to była marihuana. Zarzut związany z przemytem usłyszał 22-latek.

Produkcja metamfetaminy dla meksykańskiego kartelu? Są kolejne zatrzymania

Czterech Polaków podejrzanych jest o współdziałanie z Meksykanami, nieprawomocnie skazanymi w maju na 10-11 lat więzienia za wytwarzanie na dużą skalę metamfetaminy - poinformowała prokuratura. Możliwości produkcyjne zlikwidowanego przez CBŚP w Podlaskiem laboratorium sięgały 800 kg narkotyków.

Nastolatki po konopiach wolniej rozwijają pamięć. Wyniki z kohorty ABCD

Amerykańscy badacze śledzili ponad jedenaście tysięcy dzieci od dziewiątego roku życia aż do siedemnastego. Ci, którzy w międzyczasie zaczęli używać konopi, wolniej rozwijali pamięć, uwagę i szybkość przetwarzania. Różnice narastały z czasem, ale badanie nie dowodzi związku przyczynowego.