...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 12 / 1 / 0
Wracam tu po dlugim czasie, znowu to samo. Wyjechalem na studia, zaczalem sie w koncu usmiechac, ale znowu wpadłem w jakies gowno. Tym razwm najwieksza kurwa ludzkosci, czyli moj kochany znienawidzony alkohol...
Odstawka jest gorsza niz zwykle, zimno ciagle, pocenie sie jak na opioskręcie, jestem agresywny jak nigdy mam ochote rozjebac caly DOM i wszystkich, szukam leczenia w Gdansku, jak najszybciej, chce to zmienic, nienawidze tego uzależnienia, bylo benzo, trawa, opio, feta i zawsze wracam do najgorszego alkoholu. Co na tym skręcie zrobić poki nie zalatwie wizyty u lekarza ? :zły:
  • 1290 / 366 / 0
a ile i jak dlugo piles?
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
HyperTuba dodaj film
Newsy
Marihuanoholik – nowa definicja dla nowego języka debaty o uzależnieniu

W świecie, w którym alkoholik nie jest „ćpunem”, tylko „osobą z chorobą alkoholową”, a osoby uzależnione od leków otrzymują wsparcie zamiast pogardy i aresztów – czas również na zmianę języka wokół marihuany, która prędzej niż później zostanie w Polsce zdepenalizowana. Dlatego proponujemy wprowadzenie nienaukowego terminu „marihuanoholik” – jako neutralnego określenia osoby, która straciła kontrolę nad swoim używaniem marihuany i odczuwa tego konsekwencje w codziennym życiu. Zaznaczamy, że definicja ta nie ma zastąpić klasyfikacji medycznej, a jedynie usunąć stygmantyzację.

Milion dawek heroiny w jednym bagażu na lotnisku w Lizbonie. "Niezwykle starannie ukryte"

Milion indywidualnych dawek heroiny zarekwirowali funkcjonariusze portugalskiej policji w porcie lotniczym im. Humberto Delgado w Lizbonie. Narkotyki znaleziono w bagażu jednej z pasażerek.

Był twarzą lokalnej policji od wielu lat. Zwalniają go za narkotyki

Rzecznik komendy policji w Kluczborku został zatrzymany w związku z posiadaniem narkotyków, właśnie jest wydalany dyscyplinarnie ze służby - dowiedział się tvn24.pl. To kolejny w ostatnim czasie przypadek przyłapania funkcjonariusza służb mundurowych z narkotykami.