...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 12 / 1 / 0
Wracam tu po dlugim czasie, znowu to samo. Wyjechalem na studia, zaczalem sie w koncu usmiechac, ale znowu wpadłem w jakies gowno. Tym razwm najwieksza kurwa ludzkosci, czyli moj kochany znienawidzony alkohol...
Odstawka jest gorsza niz zwykle, zimno ciagle, pocenie sie jak na opioskręcie, jestem agresywny jak nigdy mam ochote rozjebac caly DOM i wszystkich, szukam leczenia w Gdansku, jak najszybciej, chce to zmienic, nienawidze tego uzależnienia, bylo benzo, trawa, opio, feta i zawsze wracam do najgorszego alkoholu. Co na tym skręcie zrobić poki nie zalatwie wizyty u lekarza ? :zły:
  • 1290 / 367 / 0
a ile i jak dlugo piles?
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
FDA zorganizowała publiczne wysłuchanie w sprawie terapii psychodelicznych

14 września amerykańska Agencja Żywności i Leków (FDA) przeprowadziła w swojej siedzibie w White Oak w stanie Maryland czterogodzinne wysłuchanie publiczne poświęcone przyszłości terapii psychodelicznych w Stanach Zjednoczonych. Spotkanie trwało od 12:30 do 16:30 czasu wschodniego (18:30–22:30 w Polsce), na miejscu zjawiło się około 300 osób, a transmisję na żywo oglądał kolejny tysiąc widzów.

Ibogaina a uzależnienie od ketaminy: co pokazał jeden opis przypadku

Recenzowany opis przypadku opublikowany w „Frontiers in Psychiatry” opisuje 30-letniego mężczyznę, u którego po podaniu ibogainy ustąpił jednoczesny głód ketaminy, kokainy i alkoholu, a abstynencja utrzymała się przez 17 miesięcy. To relacja o jednym pacjencie (n=1), a nie badanie kliniczne — i właśnie od tego ograniczenia trzeba zacząć, żeby dobrze zrozumieć, co ta praca wnosi, a czego nie rozstrzyga.

Ogromny transport kokainy. Narkotyki za 19 mln zł ukryto w złomie

Ponad 350 kg kokainy o czarnorynkowej wartości przekraczającej 19 mln zł przechwycili funkcjonariusze Krajowej Administracji Skarbowej w Gdyni. Narkotyki były ukryte wewnątrz ciężkich metalowych elementów znajdujących się w kontenerach ze złomem. Śledztwo w tej sprawie nadzoruje Prokuratura Okręgowa w Gdańsku.