17 sierpnia 2020mietowy3 pisze: Czynnik psychogenny, nieswiadomosc został aktywowana przez palenie. Zalążek nerwicy
Ja po prostu mam wrazenie jakby gorna czesc ciala byla lekko zesztywniona czy cos w tym stylu xDD
Mam to juz z pol roku myslalem ze przejdzie , ale nie przeszlo wczesniej mialem jakies refluksy , ale wyleczylem mialem jakies gastroskopy.
W czasie refluksu mialem ogromne problemy z paleniem bardzo dziwnie sie czulem i malo palilem.
Teraz jak pale to mam zesztywnione jakby gorna czesc ciala , ale mimo to popalam z bonga bo inaczje nie umiem :D
Mam wrazenie ,ze sie rozpadam to jest cos strasznego jak za mocno zapale to jest meksyk straszny
Ćpaj lub giń
Przejarany jesteś mocno.Głowa boli zawsze po paleniu ? Weź kup/ pożycz sobie miernik ciśnienia
i zmierz sobie ciśnienie po paleniu, możesz mieć jakieś skoki i to może powodować ból głowy.
Generalnie to najlepsza rada dla Ciebie |IMO to zwolnić, zrobić przerwę , przejść docelowo na weekendowe jaranie.
Może Zamienić bongo na waporyzator?
Nie zaglądam ci do kieszeni ale ja na twoim miejscu kupiłbym na przykład vap capa żeby mieć ten rytuał ogniowy a zmiejszyć i wpływ na płuca i zmniejszyć ilość zużywanego zioła ( zakłądam że bongo to porzadne bongo a nie miniaturka )
I na przykład zamieniać w wieczornym paleniu susz THC na CBD w momencie ograniczania palenia.
Juz raczej nie mam wyboru musze odstawic na dluzszy czas.
Robie tez rozne badania rtg itd.
Wczesniej palilem po 15 bongosow dziennie (1,5m bongo) z 3-4 gramy dziennie.
Teraz pale po 4 czyste po pol bucha(okolo pewnie 0,8 grama palenia spale realnie) a mimo to dalej jest przypał.
Mam wrazenie ze gore ciala mi zesztywniło w okolicach barkow/obojczykow.
uczucie tragiczne nikomu nie zycze wyszly u mnie braki jakichkolwiek przerw i mam teraz przypał oby tylko psychiczny .
Co do palenia z czegos mniejszego to po blancie/lufce itd. nie czuje nic jakbym nie palił , przejarany łeb takze lepiej nic nie palic niz zapalic i sie wkurwiac ze mnie nie kopnelo.
Mierze cisnienie juz chyba z rok i caly czas mam ok.
Najgorsze , ze caly czas mam wkrety , ze cos mam nie tak fizycznie a nie psychicznie
Ogolnie mimo , ze trenuje na silowni jestem dosyc silny to codziennie czuje sie oslabiony dajta spokoj...
A bez ziolka bedzie zle oj zle , ale co zrobisz jak nic nie zrobisz .
A mieliscie tez efekty fizyczne , jakies dyskomforty itd. ?
To nie bol , nie kuje , nie rozrywa po prostu jakby cos bylo nie tak.
Waze 70kg mam 180cm wzrostu cwiczenie na silowni od 4 miechow bo wczesniej mialem przerwe rok , ale caly czas wtedy biegalem.
Jem 3-4 razy dziennie jakies kurczaki itd.
Od kiedy miałem refluks staram sie jesc regularnie i lekkostrawnie...
Ogolnie tryb zycia przez to wszystko prowadze ascetyczny nie liczac tego wlasnie ze chce mi sie palic.
Ciezko mi zrobic nawet dzien przerwy , ale musze cos ogarnac.
Mozliwe , ze czuje fizycznie sie zle z powoodu nerwicy ? ;/
Masakra
Jedziesz z odstawką chłopaku.
Tu masz na forum jebutny temat dotyczący odwyku / detoksu od konopi - może tam znajdziesz pasujące do siebie rady jak sobie pomóc
post3423620.html#p3423620
5 dzień bez, póki co to najdłuższa przerwa. Ćwiczenia pomagają na samopoczucie fizyczne ale i psychiczne
3majta się ćpuny i nie jaramy
Mimo , że mnie niemiłosiernie sponiewiera przez pierwsze 40 minut i tak palić się chce , ale pojdzie odstawka skoro nie ma wyjscia.
Przez 12 lat nie miałem nawet jednego dnia przerwy i to teraz zaowocowało zrytym beretem xD
Pozdro chłopy i z fartem !
Mialem gastroskopie ,ekg , rozszerzone badania krwi i nic nei pokazalo.
Paliłam kilka lat dzień w dzień, jeżeli chodzi o dietę i trzymanie względnej formy - bywało różnie. Jakoś trzy lata temu miałam epizod analogiczny do twoich odczuć + kilka razy straciłam przytomność (nie będąc po paluchu lub kilka godzin po). Zrobiłam sobie wówczas miesięczny (cięęężki) detoks i homeostaza powróciła.
Aktualnie pyka mi 6 miesiąc bez codziennego palenia, zdarza się coś przysmażyć - jednak bardziej okazjonalnie.
Mam jednak wrażenie, że od kiedy porzuciłam codzienne rytuały- brakuje mi energii (na poziomie fizycznym) Tryb życia - oprócz smażenia - nie uległ zmianie. Może ktoś ma podobne odczucie, ogólnie czuję jakby elan vital całkiem ze mnie uleciał, funkcjonuje bo funkcjonuje - jednak do wielu czynności muszę się przysłowiowo zmuszać bo ciągle czuje się zmęczona.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/cannaheart.jpg)
Marihuana zwiększa ryzyko rozwoju chorób serca
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/zrzut.jpg)
Biały popiół vs. czarny popiół: Prawda o wskaźnikach jakości konopi
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/marsz-wyzwolenia-konopi-w-warszawie-28-05-2022-r-.jpg)
Zróbmy przykrość „gangom ze Wschodu” i zalegalizujmy marihuanę (na dobry początek)
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/psychodeliki-medytacja-wplyw_0.jpg)
Czy psychodeliki mogą wspierać praktykę medytacyjną? Analiza nowego badania
Czy psychodeliki mogą poprawić jakość medytacji? Nowe badanie opublikowane w PLOS ONE sugeruje, że tak! Aż 73,5% uczestników (634 osoby z 863) uznało, że doświadczenia psychodeliczne miały pozytywny wpływ na ich praktykę medytacyjną.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/przezroczyste-opakowanie-na-marihuane-kanada-420x280.jpg)
Kanada wprowadza przezroczyste opakowania na marihuanę
W marcu 2025 roku Health Canada, czyli kanadyjski odpowiednik Głównego Inspektoratu Sanitarnego, ogłosił nowy pakiet zmian dla producentów konopi. Najważniejsza? Zgoda na przezroczyste okienka w opakowaniach suszu. Od teraz konsument może zobaczyć zioło jeszcze przed zakupem. To pierwsza taka zmiana od czasu legalizacji marihuany w Kanadzie. Ale to nie wszystko.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/medmjaustralia.jpg)
Medyczna marihuana długoterminowo poprawia jakość życia pacjentów
Australijscy medycy mówią, że pacjenci, którym przepisano medyczną marihuanę, mogli liczyć na poprawę ogólnej jakości życia związanej ze zdrowiem, a także zmniejszenie zmęczenia i zaburzeń snu przez okres jednego roku. Lęk, depresja, bezsenność i ból również ulegały osłabieniu.