...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 15 / 4 / 0
Nie pale od prawie 100 dni, ale paliłem z vapo, więc naprawdę śmieszne ilości z reguły.
Powiedziałbym, że normalnie około 0.15g, czasami jak turbo wcześniej zacząłem to 0.30g.
  • 2050 / 337 / 0
To nie są wbrew pozorom śmieszne ilości. Mi tyle samo w lufkę wchodzi (około 0,1-0,2g) i mam banię na kilka godzin, mocno. Wiadomo, że jak ktoś pali blanty od rana do nocy to ma gorzej ale po prostu jest na fazie 24/7 taki delikwent.
jezus_chytrus w wątku o Medycznej marihuanie napisał: "Działanie mocno narkotyczne więc raczej w aptekach się nie pojawi"
  • 2302 / 399 / 0
Ja na wapo to w rok potrafiłem przepalić może 10g. Vaporyzator magic flight - ale to kurestwo jest efektywne. Nie palę już ponad 200 dni, taka fajna przerwa.
Uwaga! Użytkownik mietowy3 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2050 / 337 / 0
Robie mały detox od trawy po długim ciągu zacząłem jak miałem 16 lat teraz 26 i ogólnie praktycznie bez większych przerw, jakieś tam wymuszone. Teraz chcę zrobić sobie chociaż z tydzień przerwy. Dziś minął mi pierwszy dzień bez palenia. Dziwnie bardzo pogorszony nastrój (nigdy tak nie mam nawet jak nie zapalę, ale wiem, że coś mam uciułane), na nic nie mam ochoty, nic mi nie sprawia przyjemności. Zamulam przed kompem wypalam sobie oczy czytając jakieś bzdety co też mi nie daje przyjemności ale jest alternatywą do gapienia się w ścianę. Wypiłem jedno piwo, chyba na sen skoczę jeszcze po drugie...Lekka poprawa nastroju, ale wiem że jutro będzie przez to jeszcze gorszy, mam jeszcze tabletkę clonazepanu jak jutrzejszy dzień ma mnie tak zabijać nudą i marazmem oraz lękami to przewinę nią sobie ten dzień...Rozumiem, że przez jakiś czas miał się utrzymywać gorszy nastrój ale aż tak? W dodatku mam trochę na głowie rzeczy którymi się stresuję i nie mogę się za nic zabrać, totalne rozbicie. Warzywienie przed TV czy kompem ale i tak średnio przyjemne, szybko mnie wszystko nudzi. Wiem, że to dopiero 1 dzień bez, ale ile taki stan może potrwać? Czy sens życia / radość do życia może zostać stłamszona przez wieloletnie jaranie czy to całkiem w końcu minie? Czy taka "depresja" to jest normalne wogóle?
jezus_chytrus w wątku o Medycznej marihuanie napisał: "Działanie mocno narkotyczne więc raczej w aptekach się nie pojawi"
  • 967 / 243 / 0
Tak, to jest normalne.
Uważaj z tym alkoholem żebyś nie zamienił kijka na siekierkę robiącą psychikę.
Benzo - jeszcze gorszy pomysł.Weź się w garść, ganja to nie opio albo jakieś ciężkie stimy żeby
przy odwyku spodziewać się bóg wie czego - dasz radę.
Moja rada ? Nie siedź na dupie bo tylko pierdolca dostaniesz i sobie właśnie oczy wypalisz.
Jakiś sport ogarnij - biegaj, łaź jak najwięcej.Raz że ruszysz przemianę materii co zawsze pomaga
na wszelkie odtrucia, dwa że wysiłek fizyczny uwalnia endorfiny i testosteron które na pewno ci się przydadzą , trzy że się dotlenisz , cztery że będziesz miał okazję popatrzeć na świat niezjaranymi oczami co pomaga się z nim oswoić, pięć że jak się zmęczysz to szybciej pójdziesz spać i lepiej będziesz spał.Same plusy.
  • 15 / 4 / 0
@Kazuy4 To co przezywasz to jak najbardziej normalne. U mnie pierwsze 3 dni są najgorsze. Potem szybko robi się lepiej, ewentualnie w 2 tyg trochę pogarsza.
Większość negatywnych efektów mija po koło miesiącu. Z tym, ze z każdym dniem jest lepiej.
  • 505 / 91 / 0
Też rzucam po ponad 8 latach zdrowego ciągu
Dziś 5 dzień i pierwsza prawie przespana noc
W dzień by nie myśleć dłużej pracuję a po robocie 2-3 piwka choc od dziś będzie tylko 1
Myślę że do końca tygodnia jakoś się ogarnę.
Samopoczucie będzie gorsze te kilka dni, trzeba to wytrzymać i tyle
Topy z cbd na początek pomagają bo jest co palić a fazy brak...
Ciągnie jak cholera ale mus to mus
  • 2050 / 337 / 0
19 sierpnia 2020OscarAcostaZeta pisze:
@Kazuy4 To co przezywasz to jak najbardziej normalne. U mnie pierwsze 3 dni są najgorsze. Potem szybko robi się lepiej, ewentualnie w 2 tyg trochę pogarsza.
Większość negatywnych efektów mija po koło miesiącu. Z tym, ze z każdym dniem jest lepiej.
I hope so :krowa: Wczoraj najgorsza była niemożność znalezienia sobie miejsca, niechęć nawet do fajnych czynności i ogólne poczucie beznadziei.
  • 12718 / 2460 / 0
Moja rada - kup sobie piątkę palenia, włóż do słoika i schowaj głęboko w szafie. Tym sposobem paradoksalnie będzie łatwiej "przetrwać" dzień bez bucha. Z tyłu głowy będziesz miał zakodowane, że w razie czego wystarczy otworzyć szafę i odkręcić słoik.
Gwarantuję, że będzie łatwiej (bo mój mózg działa tak samo - sama świadomość, że mogę zapalić w każdym momencie powoduje komfort psychiczny, który bardzo ułatwia sprawę).
  • 2050 / 337 / 0
jezus_chytrus podziwiam ludzi, którzy by dali radę w ten sposób. Myślisz, że nie próbowałem? Ja jestem wjebany skoro już tyle paliłem, więc mój mózg ten schowany słoik zinterpretuje inaczej (na ciśnieniu to już w ogóle). Może trzeba będzie spróbować CBD ale obawiam się że to trochę placebo, chociaż koleżanka co nie lubi zielska bo ma shizy mówi że lubi CBD i że daje chill ale nie daje fazy, w tym nie siada na oczy. Ale niby działa.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Przebrały drona za ptaka, by przemycać narkotyki do więzienia

Policja aresztowała dwie kobiety, po tym, jak użyły drona przebranego za plastikową wronę do przemytu narkotyków, tytoniu i telefonów komórkowych. Kobiety w ten sposób próbowały szmuglować przez mury więzienia w Luizjanie.

Badanie naukowe, które porządkuje temat kiełkowania konopi

Wolne Konopie: "Od lat powtarzamy jedno, że wiedza jest lepsza niż strach, a odpowiedzialność lepsza niż czarny rynek. Nasze hasła „Zmień dilera na farmera” i „Nie kupuj jej, tylko siej” nigdy nie były zwykłą prowokacją. Chodziło nam o zmianę myślenia i w wielu przypadkach ta zmiana naprawdę się dokonała. Uważamy, że jeśli ktoś interesuje się konopiami, powinien robić to świadomie, rozumiejąc podstawową biologię rośliny, procesy jej wzrostu i mechanizmy funkcjonowania, zamiast opierać się na mitach czy czarnorynkowych schematach."

Coraz więcej zatruć dopalaczami wśród nieletnich. Rzeczniczka Praw Dziecka apeluje do MEN

Rzeczniczka Praw Dziecka Monika Horna-Cieślak ponownie zaapelowała do Ministerstwa Edukacji Narodowej o wzmocnienie edukacji o dopalaczach i substancjach psychoaktywnych w szkołach. Powodem są rosnące statystyki dotyczące zatruć dopalaczami wśród dzieci i młodzieży w Polsce. Według danych systemu SMIOD w 2024 roku odnotowano 557 interwencji medycznych związanych z podejrzeniem zatrucia nowymi substancjami psychoaktywnymi.