Produkty medyczno-farmaceutyczne opatrzone nazwami generycznymi.
ODPOWIEDZ
  • 3455 / 1124 / 0
Głupie, hehe.
Guide do nikotyny w Stymulantach Roślinnych.
W Modulatorach GABA Pregabalin Guide z redakcją Matiego.

misspillz.blogspot.com
  • 288 / 20 / 0
04 sierpnia 2020Siwyelo pisze:
Moge wziac propranolol na sen by jakby szybciej zasnąć? Ma to sens czy to głupie?
Czytałem kiedyś, że propranolol zaburza produkcje melatoniny - hormonu snu więc raczej pogorszysz sprawe.
  • 3245 / 625 / 0
A zażywanie propranololu wraz suplementacją melatoniny? Ja po dłuższej przerwie zjadłwszy jedną 40tkę około 13-14 i jedną jakoś póznym wieczorem zasnąłem bez chlorprothixenu, czego nieomal panicznie się bałem że będę przesuwał ściany. I właśnie melatoninę w międzyczasie zaaplikowałem pięć mg.
Uwaga! Użytkownik Verbalhologram nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1229 / 181 / 0
Przeciez to nie jest lek nasenny tylko beta bloker ? Chyba ze o czym niewiem
  • 3245 / 625 / 0
Nie mogę zasnąć najczęściej, dlatego że mnie nosi i przewracam się z boku na bok, a próbując zamknąć oczy zaraz się one otwierają spowrotem.mimo tego że nie jestem w stanie działać, to organizm nie potrafi odłączyć się w tryb snu, a nie zawsze pasuje mi brać większe dawki leków typowych regularnych. a propranolol na tyle rozluznia, że z pomocą wieczornych neuroleptyków zasypiam lekko bezstresowo. Nie traktuję tego jako lek nasenny tylko odpowiednio umieszczam w czasie jego skojarzone działanie,

@rooney
Uwaga! Użytkownik Verbalhologram nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 613 / 187 / 0
Propranolol jest betablokerem ale przez to wykazuje działanie uspokajające „fizycznie” (reguluje rytm pracy serca) i bywa stosowany jako dodatkowa „suplementacja” przeciwlękowo i/lub uspokajająco, a co za tym idzie także nasennie. Często osoby, które mają objawy somatyczne niepokoju/lęku/pobudzenia także dostają ten lek.
  • 1229 / 181 / 0
A na płytki oddech też pomaga ?
  • 613 / 187 / 0
Jeśli masz płytki oddech jako somatyzację stanów lękowych albo pochodną zaburzeń pracy serca, to tak. W przeciwnym razie nie bardzo widzę, w jakim mechanizmie miałoby pomóc. Chyba, że sobie wkręcisz, polecam. ;-)
  • 1229 / 181 / 0
Nie wiem na jakim tle, być może przez szlugi, nie moge jebanych rzucic :/ Jeśli nie to podejrzewam że być może na tle nerwowym, bo zauważyłem że w dniach większego stresu to się nasila.
  • 613 / 187 / 0
No to spróbuj 10 mg tego leku i zobacz czy pomaga, później ewentualnie kolejne 10 mg. Lepiej to, niż benzo. Tylko codziennie nie wal, a od święta.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.

Produkcja metamfetaminy dla meksykańskiego kartelu? Są kolejne zatrzymania

Czterech Polaków podejrzanych jest o współdziałanie z Meksykanami, nieprawomocnie skazanymi w maju na 10-11 lat więzienia za wytwarzanie na dużą skalę metamfetaminy - poinformowała prokuratura. Możliwości produkcyjne zlikwidowanego przez CBŚP w Podlaskiem laboratorium sięgały 800 kg narkotyków.

Marihuana medyczna w wywiadzie stomatologicznym. Pytanie, którego nie warto pomijać

Jeszcze kilka lat temu marihuana medyczna kojarzyła się przede wszystkim z leczeniem przewlekłego bólu lub łagodzeniem dolegliwości u pacjentów onkologicznych. Dziś coraz częściej mówi się o jej stosowaniu także w depresji, zaburzeniach lękowych czy zespole stresu pourazowego. Nie oznacza to jednak, że skuteczność takiego postępowania została potwierdzona. Wyniki najnowszej metaanalizy wskazują, że dowody naukowe są w tym zakresie ograniczone, a w przypadku depresji brakuje dowodów z randomizowanych badań klinicznych.