"ponoć -mówiący, nie wiedząc, czy to, co mówi, jest prawdą - powołując się na to, co powiedział mu ktoś inny"
https://wsjp.pl/index.php?id_hasla=8009
Pierwsza damulka bez treningu i druga
https://pasteboard.co/JlflOfa.jpg
Z zastosowanym toppingiem, martwiłem się że spraprałem sprawę, ale mimo że jest automatem nie wygląda jakoś bardzo źle, powiem nawet że kwiaty wyglądają lepiej ze strony wizualnej, bo w tej pierwszej niestety widzę praktycznie same liście cukrowe, tak czy inaczej już ostrze nożyczki
@Qlop - źle zinterpretowałem to, co napisałeś - sorry za zamęt : )
Ja dziś byłem na spocie. Doniczkowe krzaki podrosły tak, że nie wierzyłem.... masakra, jakie się tam niemal SCROG zrobiło.
Za to mój największy (no name) był dość mocno przesuszony (choć widziałem już dużo bardziej). Ostatni raz lałem mu w niedzielę - w międzyczasie padało, ale widocznie to za mało. Dostał ok 5.5 L wody (w tym 3 L z 75% dawką Biohumus' do zielonych). Po 30 minutach był już w o wiele, wiele lepszym stanie i jutro z pewnością będzie już prężył liście.
Dużo krzak jednak potrzebuje konkretnie wypić i to moje 1.5 L na dobę wydaje się teraz kroplą w morzu potrzeb. Póki są upały, to trzeba będzie się do niego fatygować częściej.
Zanim go wykiełkujesz i posadzisz, upały się skończą i będzie połowa sierpnia. Połowa lipca to ostatni dzwonek.
Raport: w Europie pojawiają się nowe narkotyki o większej sile działania
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Nowy sposób rozprowadzania narkotyków w Berlinie. Rodzice muszą być szczególnie ostrożni
Policja w Berlinie wydała ostrzeżenie dotyczące nowego sposobu rozprowadzania narkotyków: kolorowe ulotki z danymi kontaktowymi dealerów wrzucane są bezpośrednio do skrzynek pocztowych razem z saszetką kokainy, haszyszu, ekstazy, marihuany lub innego narkotyku.
Konopie w leczeniu demencji. Naukowcy wskazują dwa związki
Doustna kombinacja oczyszczonego THC i CBD istotnie zmniejsza pobudzenie u seniorów z zaawansowaną demencją – wynika z badania LiBBY zaprezentowanego na konferencji Alzheimer’s Association International Conference w Londynie.
Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem
Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.