Chciałbym skorzystać z waszej wiedzy i doświadczenia.
Temat nootropów w miarę mi znany i stosowany ale czuję niedosyt.
Do tej pory przy okresach gdzie potrzebuję moich szarych komórek trochę bardziej stosowałem piracetam(nootropil 1200mg) w dawkach 2.5 tab/dzień
Do tego dodawane noopept. Taki mini 'stack' zazwyczaj towarzyszył mi w cyklach 1/2 miesiące. Tak żeby brać faktycznie kiedy jest to potrzebne.
Działanie było odczuwalne ale tak subtelnie. Przy siedzeniu po 10 godzin w matmie mózg wciąż miał swoje zdolności mielenia danych a na wieczór nie miałem rozkmin w stylu "i po co na te studia poszedłem
Dodatkowo próbowane DLPA (kompletnie nic na mnie nie wpływało) i kofeina w tabletkach gdzie wiem że jestem na nią mało czuły i nic kompletnie nie dawała.
Chciałbym czegoś takiego "doraźnego". Przed sesją wiadomo mój mini zestawik wejdzie i rycie całymi dniami ale nie chce się syplemencić przed zwykłym jednym kolosem. Takie nieefektywne a piracetam jak noopept działanie to po pewnym czasie stosowania ujawnia.
To mnie skłoniło do zainteresowania się modafinil. I przy sesji się przyda i wydaję się być całkiem dobrą opcją żeby w miarę sprawnie i szybko przyswoić mniejszy zakres materiału.
Czy dobrym tropem idę?
Czy może jesteście w stanie zaproponować coś lepszego.
Hydrafinil wydaję się być też ciekawą alternatywą podobnie adrafinil.
Jako biedny student szukam optymalizacji tak że ważny stosunek cena/efekt
Nigdy nie spieraj się z ignorantami.
Ależ Mistrzu! Nie mogę się z Tobą zgodzić!
Masz rację!!
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Alkohol wciąż na czele uzależnień w Holandii
Alkohol pozostaje najczęstszą przyczyną leczenia uzależnień w Holandii i odpowiada za 43 procent wszystkich przypadków terapii. Tak wynika z najnowszych danych krajowego systemu monitorowania problemów związanych z alkoholem i narkotykami za 2025 rok.
Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski
Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.
Farmakoterapia przewlekłego bólu w USA – nowy i nie do końca bezpieczny wzorzec
Okryte złą sławą leki opioidowe przez lata stanowiły w USA. fundament farmakoterapii przewlekłych dolegliwości bólowych. Naukowcy z Uniwersytetu Michigan zdecydowali się sprawdzić czy opioidy są nadal tak często wykorzystywane w leczeniu chronicznego bólu.