Alkohol etylowy pod każdą postacią.
Więcej informacji: Etanol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 4 / / 0
Na kaca najlepiej 2 jajeczka na miękko, 2 kromki białego chleba z masłem i sok pomidorowy z solą. - Porcja mała, żeby nie obciążać podrażnionego żołądka.
Ale najlepiej zapobiegać. Przed snem, 2 litry wody, z witaminą C, ogórki kiszone. Pić nie za szybko i najlepiej jeden rodzaj alkoholu, można zjeść trochę, normalnego jedzenia w trakcie imprezy lub po. Dodatkowo zauważyłem, że bardzo dużo daje względne wytrzeźwienie przed pójściem spać, na przykład 1,5-2 h przed snem już nie pić alko, tylko zrobić to co napisałem, aby zapobiegać. Budzisz się rześki i silny.
  • 228 / 36 / 0
przed snem 2litry wody? nie wiem czy jest to u kogoś możliwe
'"syty nigdy nie zrozumie głodnego"
  • 1 / / 0
U mnie zawsze najlepiej sprawdza sie szklanka wody z dodatkiem łyżeczki octu i sody, najlepiej wypić naraz :)
  • 3245 / 617 / 0
U mnie zawsze działał KUBUŚ 0,9 L , wypity hejnałem, ale dwóch całych bym raczej nie dał rady.
Uwaga! Użytkownik Verbalhologram nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 4603 / 2210 / 1
Kaca się eliminuje przed zaśnięciem. Należ wypić +/- 0,5l wody na 20-25kgmc. Nawodnienie jest w stanie wyeliminować 80-90% skutków nadmiernego spożycia alkoholu. Jeżeli natomiast dysponujemy nawodnieniem dożylnym (kroplówki, to 1 litr glukozy z PWE, bądź w ostateczności NaCl) to eliminujemy cały problem.
Rano niestety już o wiele trudniej się nawodnić.Niemniej też jest to najważniejsze by ulżyć sobie.
  • 1660 / 300 / 0
Wystarczy pić codziennie wieczorem parę browarów i nie ma kaca na drugi dzień (przetestowane %-D).
Wybaczcie, ale nie odpowiadam na PMy nowych użytkowników w sprawie lekarzy, którzy wystawiają mi recki na IV-P. Ruszcie głową, panowie z komendy. A jak macie mniej niż 18 lat, to wypierdalać do szkoły, a nie bierzecie się za benzo za kasę starych.
  • 8103 / 909 / 0
Mocny blant żeby nas zamuliło i jak wstaniemy to prawie nie czuć kaca.Ale to musi być 100 % idyjka, żeby nas ostro uwaliło do spania.
Lekoman :tabletki:
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
  • 1070 / 137 / 0
06 sierpnia 2020DexPL pisze:
Kaca się eliminuje przed zaśnięciem. Należ wypić +/- 0,5l wody na 20-25kgmc. Nawodnienie jest w stanie wyeliminować 80-90% skutków nadmiernego spożycia alkoholu. Jeżeli natomiast dysponujemy nawodnieniem dożylnym (kroplówki, to 1 litr glukozy z PWE, bądź w ostateczności NaCl) to eliminujemy cały problem.
Rano niestety już o wiele trudniej się nawodnić.Niemniej też jest to najważniejsze by ulżyć sobie.
Czasami o tym zapominam, ale jeśli przed snem wypiję dużo wody plus zjem magnez i potas to faktycznie kac jest duuużo mniej dotkliwy. Najgorzej jak o tym zapomnę, a dodatkowo po alkoholowej libacji jeszcze przed snem zjem np. kebsa (który rano jeszcze bardziej zwiększa kapeć w mordzie).

Jeśli pamiętam o tym nawodnieniu przed snem, to nawet po dużej ilości alko na dzień następny ani nie boli mnie głowa, jedynie jest zmęczenie i lekkie uczucie rozbicia.

Poza tym jakość alkoholu. Kiedyś wydawało mi się, że nie ma różnicy - wódka to wódka - kac i tak będzie %-D ale to nieprawda. A już w ogóle różnica dzień po, między jakąś tanią wódką, typu Absolwent a porządnym, swojskim bimbrem jest kolosalna.

W ostateczności jak muszę być czynny dzień po, a zapomniałem o tym "antykacowym" rytuale, to biorę benzo albo Phenibut i one bardzo dobrze go niwelują.
  • 229 / 12 / 0
Czy dobrze rozumiem, że kac lub zjazd po jakieś używce. Pokazuje jej szkodliwość i toksyczność im większy kac/zjazd to tym bardziej używka szkodliwa, bo pokazuje toksyczność zatrucie jak mocne jest?
  • 104 / 18 / 0
Ponieważ mod uwalił mój ostatni post, jako wprowadzający w błąd, to ponawiam, bo niestety mam rację.
Kac związany jest m.in. ze spożyciem metanolu, który praktycznie zawsze śladowo występuje w wódce, winie, etc.
https://ec.europa.eu/transparency/regdo ... PART-1.PDF
http://agro.icm.edu.pl/agro/element/bwm ... 3ed5ba304d
Mistrzu! Jak osiągnąć szczęście?
Nigdy nie spieraj się z ignorantami.
Ależ Mistrzu! Nie mogę się z Tobą zgodzić!
Masz rację!!
ODPOWIEDZ
Newsy
CBŚP zlikwidowało laboratorium narkotykowe. Zabezpieczono ponad 800 kilogramów klefedronu

Policjanci Centralnego Biura Śledczego Policji, działając pod nadzorem Prokuratury Krajowej, przeprowadzili skoordynowaną akcję w powiecie pruszkowskim. Na terenie posesji odkryto kompletną linię produkcyjną do wytwarzania narkotyków oraz zabezpieczono setki kilogramów niebezpiecznej substancji psychotropowej w postaci klefedronu o czarnorynkowej wartości ponad 4 mln PLN.

Wszędzie zapach marihuany. Partner Świątek mówi głośno o problemie

Casper Ruud, mikstowy partner Igi Świątek na US Open, skarżył się na zapach marihuany na kortach w Nowym Jorku. To nie pierwszy raz, gdy zawodnicy zgłaszają ten problem.

Zagadka stabilności piwnej piany rozwiązana. To postęp w wielu dziedzinach nauki

Piękna stabilna piana to jeden z elementów piwa, którego poszukują miłośnicy tego napoju. Niestety, często spotyka ich zawód. Tworząca się podczas nalewania pianka błyskawicznie znika, zanim zdążymy wziąć pierwszy łyk. Są jednak rodzaje piwa, szczególnie piwa belgijskie, na których pianka jest wyjątkowo stabilna. Naukowcy z Politechniki Federalnej w Zurychu, pracujący pod kierunkiem profesora Jana Vermanta, odkryli właśnie sekret długotrwałego utrzymywania się piany na piwie. Poznanie tej tajemnicy zajęło 7 długich lat badań.